Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1reglament2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
6.97 Mб
Скачать

17. Процедура подачі (serving)

Процедура подачі в стандартному геймі наступна: гравець що подає по черзі займає положення за межами різних половин своєї сторони корту, починаючи із правої половини в кожному геймі.

У тай-брейку подача повинна проводитися по черзі через межі різних половин сторони корту, починаючи із правої половини корту.

М'яч після подачі повинен перелетіти через сітку й торкнутися частини квадрата подачі, розташованого напроти по діагоналі, перед тим, як той що приймає відіб'є його.

18. Футфолт (foot foult).

Під час руху подачі, гравець що подає не повинен:

А. Змінювати своє положення шляхом ходьби або бігу, хоча невеликі рухи ногами дозволені; або

Б. Торкатися задньої лінії або корту ногою; або

В. Торкатися ногою поверхні за межами уявлюваного продовження бокової лінії; або

Г. Торкатися ногою уявлюваного продовження центральної мітки.

Якщо, гравець що подає порушує це правило, оголошується «Фут фолт» (Foot Foult).

Ситуація 1. Чи дозволяється гравцю, що подає, в одиночному матчі находитися в момент подачи між одиночною і парною боковими лініями?

Рішення: Ні.

Ситуація 2. Разрешено ли игроку отрывать от земли одну или обе ноги

Рішення: Ні.

19. Помилка при подачі.

Подача вважається помилкової якщо:

А. Гравець, гравець що подає порушує Правила 16, 17, 18; або

Б., Гравець, гравець що подає промахується, намагаючись ударити по м'ячу; або

В. М'яч, після виконання подачі, до приземлення, торкається постійного обладнання, одиночної стійки або стовпа кріплення сітки; або

Г. М'яч, після виконання подачі, торкається, гравця гравець що подає або його партнера, або їх одягу або предметів, що перебувають у них в руках.

Ситуація 1. Чи вважається подача помилковою, якщо після підкидання м'яча, гравець що подає передумав завдавати удару, і піймав м'яч?

Рішення: Ні. Якщо, гравець що подає передумав завдавати удару після підкидання м'яча, він має право піймати його рукою або ракеткою, або дати йому опуститися на землю.

Ситуація 2. В одиночному матчі, проведеному на корті з парною сіткою й одиночними стійками, м'яч після подачі вдарився в одиночну стійку й потрапив у правильний квадрат подачі. Чи правильна це подача?

Рішення: Ні. Це помилка.

20. Друга подача.

Якщо перша подача виявилася помилковою, гравець повинен знову виконати подачу, яка проводиться без затримки з тієї ж половини корту, що й перша, за винятком випадку, коли перша подача була виконана з неправильної сторони.

21. КОЛИ ПОДАВАТИ Й ПРИЙМАТИ.

Гравець що подає не повинен подавати, поки, гравець що приймає не буде готовий. Гравець що приймає, у свою чергу, повинен грати в розумному темпі, гравеця що подає і повинен бути готовим приймати по закінченні доцільного часу, коли гравець що подає готовий подавати.

Якщо гравець що приймає, зробив спробу відбити м'яч на прийомі, він вважається готовим до прийому. Якщо, гравець що приймає не був готовий до прийому м'яча, помилка, зроблена при виконанні цієї подачі, не зараховується.

22. ПЕРЕГРАВАННЯ ПРИ ПОДАЧІ.

Подачу слід переграти якщо:

А. М'яч після подачі торкається сітки, металевого троса або ременя й попадає в правильне поле, або після торкання сітки, троса або ременя попадає в гравеця що приймає, його партнера або в їхній одяг, або предмети, що перебувають у них в руках.

Б. М'яч подан, коли гравець був не готовий.

У випадку перегравання подачі, виконана подача не зараховується, гравець що подає повинен подавати заново, але помилкові попередні спроби зберігаються.

23. ПЕРЕГРАВАННЯ (LET).

У кожному разі, коли призначається перегравання, переграється повне очко, за винятком, коли призначене перегравання подачі після виконання другої подачі.

Ситуація 1. При розіграші очка, на корт закочується м'яч із сусіднього корту. Призначається перегравання очка. Гравець що подає до перегравання не влучив першу подачу. Він повинен тепер подавати першу подачу або другу?

Рішення: Першу подачу. Переграється повне очко.

24. ГРАВЕЦЬ ПРОГРАЄ ОЧКО

Очко вважається програним якщо:

А., Гравець що подає двічі підряд помилився при виконанні подачі; або

Б. Гравець не зміг відбити м'яч, що перебуває в грі, до другого його відскоку від землі; або

В. Гравець, відбиваючи м'яч, що перебуває в грі, посилає його в землю або в об'єкти, що перебувають поза межами корту суперника; або

Г. Якщо м'яч, відбитий гравцем, до приземлення попадає в постійне обладнання; або

Д., Гравець що приймає відбиває м'яч, гравецю що подає до моменту його приземлення; або

Е. Якщо гравець спеціально ловить м’яч на ракетку або спеціально двічі підряд завдає удару по м'ячу, що перебуває в грі; або

Ж. Якщо гравець, ракетка, у руці гравця, або поза його руками, або одяг гравця, або предмети, що перебувають у руках гравця торкаються сітки, стовпів кріплення сітки/ одиночної стійки, проводу або металевого троса, смужки або ременя сітки, або корту суперника в будь-який момент, коли м'яч перебуває в грі; або

З. Гравець завдає удару по м'ячу, перше ніж той перетне сітку; або

І. М'яч, перебуваючи в грі, торкається гравця, його одягу або того, що він носить, крім ракетки; або

К. М'яч, перебуваючи в грі, торкається ракетки, яку гравець не тримає в руках; або

Л. Гравець спеціально й суттєво змінює форму ракетки під час розіграшу очка; або

М. У парному матчі обоє гравця, відбиваючи м'яч, торкаються його.

Ситуація 1. Після виконання подачі ракетка, гравеця що подає, вилітає з руки і попадає в сітку до приземлення м'яча. чи Вважається це помилкою при подачі або гравець програє очко?

Рішення: Гравець що подає програє очко, тому як ракетка торкнулася сітки, у той час як м'яч був у грі.

Ситуація 2. Після виконання подачі ракетка, гравеця що подає, вилітає з руки і попадає в сітку після приземлення м'яча за межами поля подачі. Це вважається помилкою при подачі або гравець програє очко?

Рішення: Це вважається помилкою при подачі, тому як ракетка потрапила в сітку, після того як м'яч вийшов із гри.

Ситуація 3. У парному матчі партнер, гравець що подає торкається сітки до того, як поданий м'яч потрапив у поле подачі. Який рішення буде вірним?

Рішення: пара, Гравець що подає, програє очко, тому що партнер, гравець що подає торкнувся сітки в той час, як м'яч був у грі.

Ситуація 4. чи Програє гравець очко, якщо він перетинає уявлюване продовження сітки до або після удару по м'ячу?

Рішення: Гравець не програє очко в обох випадках, якщо тільки він не торкається корту суперника.

Ситуація 5. чи Дозволене гравцеві перестрибувати на сторону суперника під час розіграшу очка?

Рішення: Ні. У цьому випадку гравець програє очко.

Ситуація 6. Гравець кидає ракетку убік м'яча, що перебуває в грі. І ракетка, і м'яч падають на сторону суперника так, що той неспроможний відбити м'яч. Хто із гравців виграє очко?

Рішення: Гравець, який викинув з рук ракетку, програє очко.

Ситуація 7. Поданий м'яч, до приземлення, торкається, гравець що приймає або його партнера в парі. Хто із гравців виграє очко?

Рішення: Очко виграє, гравець що подає, за винятком випадку, якщо подачу треба переграти.

Ситуація 8. Гравець, перебуваючи поза межами корту, відбиває м'яч або ловить його до приземлення, уважаючи, що він виграв очко, тому що м'яч виразно йшов в аут.

Рішення: Гравець програє очко, за винятком випадку, якщо він відбиває м'яч у корт суперника, тоді розіграш триває.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]