Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологіяо о о.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Висновок

Коньяк – це міцний алкогольний напій, при виробництві якого надзвичайно важливе значення має вбір та технологічні режими перегінних апаратів, для отримання коньячних спиртів високої якості.

На сьогоднішній час, як відомо, для виробництва ординарних коньяків використовують апарати безперервної (однократної згонки), а для виробництва марочних коньяків використовуються апарати тільки періодичної дії, які дозволяють отримати коньячний спирт високої якості.

У даній курсовій роботі для виробництва марочних коньяків використовується установка УПКС (шарантського типу) забезпечує збагачення коньячних спиртів ефірами, альдегідами, які надають в процесі витримки квіткових тонів, злагоджують та округлюють букет коньяку.

Оскільки метою перегонки у виробництві коньячних спиртів в порівнянні з етиловим спиртом є не очищення спирту, а накопичення саме тих речовин, які забезпечують високу якість спирту.

На утворення ефірів, альдегідів та карбонільних з’єднань у коньячному спирті впливає матеріал із якого виготовлений перегінний куб дозволяє і сприяє отриманню бажаних новоутворень, які надзвичайно важливі у коньячному виробництві.

Хоча при виробництві коньячного спирту на апараті УПКС шарантського типу отримуємо спирт високої якості, але при цьому ми отримуємо менший вихід спирту в порівнянні з безперервним способом і залишається велика кількість кубового залишку, який зливається. Однак для зменшення витрат можна об’єднувати головну і хвостову фракції і направляти на перегонку для отримання спиртів для приготування ординарних коньяків.