Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зтхв.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
39.19 Кб
Скачать

2.2 Зберігання та підготовка інших видів сировини

Сіль. Приміщення для зберігання солі повинна вміщати її запас на 15 діб. Сіль надходить на хлібопекарські підприємства в мішках і зберігатися в окремому приміщенні насипом або в скринях. Сіль зважаючи гігроскопічності не можна зберігати разом з іншими продуктами.

В даний час застосовується спосіб зберігання солі розчиненої у воді. Для цього застосовується солерозчинник.

Пресовані дріжджі зберігаються в ящиках в холодильній камері при температурі 4 - 8 º С. Гарантійний термін зберігання дріжджів в таких умовах 12 діб.

Цукор. На хлібозаводі передбачається можливість зберігання 15-ти добового запасу цукру. Доставлений в мішках, зберігають у чистому сухому приміщенні з відносною вологістю повітря 70%.Цукор гігроскопічний, тому в сирому приміщенні він зволожується. Мішки з цукром укладають (на стелажах) в штабелі по вісім рядів у висоту.

Для зберігання і транспортування рослинного масла використовують металеві ємності, місткістю 40 літрів. Рослинні масла зберігають у темному прохолодному приміщенні, в закритій тарі (бочках або цистернах) при температурі 4-6 С. Під впливом кисню повітря, світла і підвищеної температури рослинні масла псуються.

3 Підготовка сировини до пуску у виробництво

На підставі даних аналізу окремих партій борошна, наявних на хлібозаводі, співробітники лабораторії встановлюють з точки зору хлібопекарських властивостей, суміш окремих партій борошна із зазначенням кількісних співвідношень. Змішування борошна здійснюється в мукосмесітелях, з яких суміш спрямовується на контрольний просеиватель і магнітну очищення. Потім суміш надходить у видатковий силос, з якого по мірі необхідності буде подаватися на приготування тіста.

Вода зберігається в ємностях - баках холодної та гарячої води, з яких потім відправляють для приготування тіста.

Пресовані дріжджі попередньо подрібнюються і в процесі змішування з водою перетворюються у суспензію. У вигляді такої суспензії дріжджі використовуються для приготування тіста.

3.1 Підготовка борошна

Підготовка борошна полягає у складанні суміші, проведенні змішування, просіювання та магнітної очищенню.

Окремі партії борошна можуть значно відрізнятися за своїми хлібопекарським властивостями, тому перед подачею на виробництво прийнято складати суміш різних партій борошна в межах сорту. Борошно із слабкою клейковиною змішують з борошном має сильну клейковину. Борошно темну або темніють у процесі випічки з неї хліба змішують з борошном світлої або не темніє. Борошно з малою газоутворюючої здатністю змішують з борошном має велику газообразующую здатність.

Співвідношення компонентів в суміші визначає лабораторія на підставі аналізу, якщо при цьому виникає необхідність поліпшити властивості однієї партії борошна за рахунок іншої. Зазвичай змішують 1:1, 1:2, 1:3 і так далі, на спеціальних мукосмесітелях.

Перед подачею у витратні борошняні силоси борошно просівають для відділення сторонніх частинок, що відрізняються за розміром від часток борошна, на борошнопросіювач-Бурат.

Для очищення борошна від металевих домішок у вихідних каналах просіювачів передбачені магнітні вловлювачі.