Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VIMOGI_DO_NAPISANNYa_KURSOVOYi.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Аналітичним описом записуються:

Аналітичний опис

Приклади запису

статті з книг:

Фіцула М. М. Логіка і методика педагогічних досліджень // Фібула М. М. Педагогіка. - К.: Академія, 2000. - С. 29-45.

статті з журналів:

Хомич Н. Твори містичного змісту в духовно-християнському вихованні дітей // Рідна школа. - 2001. - №5. - С. 45-49.

статті з газет

Андрєєв Є. "Бомженятко". Новітня соціально-педагогічна проблема сучасності України // Освіта. - 2001. - 13-20 червня. - С. 6.

праці із збірок творів

Сухомлинський В. О. Серце віддаю дітям // Сухомлинський В. О Вибрані твори в п'яти томах. - Т 3. - К.: Рад. школа, 1977. - С. 9-282.

При аналітичному описі друкованих творів подаються такі відомості: прізвище та ініціали, автора статті, заголовок статті, після якого через позначку // йде повна назва джерела, в якому знаходиться стаття (книги чи збірника) - за викладеними вище правилами повного опису та вказуються сторінки, де розташована стаття (твір), а для періодичних видань зазначається назва журналу або газети, рік випуску, номер журналу, сторінки, а для газети - число і місяць.

Необхідно звернути увагу на типові помилки, що зустрічаються в бібліографічних описах видань: по-перше, видавництва, в тому числі і спілка "Знання" не беруться в лапки, навіть якщо вони є на титульному листі; по-друге, кількість сторінок позначається літерою С. або с., а не стер.; по-третє, дві крапки в описі бібліографічних даних ставляться лише перед назвою видавництва, якщо ця назва пропускається, то перед роком виходу видання в світ ставиться кома; по-четверте, аналітичний опис видання відокремлюється від назви джерела інформації двома похилими лініями //.

Список літератури розміщується після основного тексту роботи, його розмір не повинен перевищувати 5% обсягу рукопису. В цей список рекомендується включати основну спеціальну літературу, яка досліджується і на яку в роботі є посилання або з якою автор ознайомився, хоч на неї і немає посилань. Матеріали бібліографічного опису в списку літератури рекомендується розміщувати в такій послідовності: 1) державні документи і матеріали (Конституція України, тематичні збірники державних документів України); 2) документи і матеріали Міністерства освіти і науки України; 3) література: вітчизняні видання (книги, статті), в тому числі перекладені, в алфавітному порядку і зарубіжні видання (книги, статті на іноземних мовах); 4) використані періодичні видання; 5) використані бібліографічні видання.

Список літератури в науковій роботі свідчить про обсяг використаних автором джерел, про рівень вивчення стану досліджуваної проблеми і навичок роботи з науковою літературою. Якщо в роботі використовуються цитати, цифрові дані чи згадуються твори або зазначаються думки з праць інших авторів, близьких до оригіналу, то слід обов'язково робити бібліографічні посилання на джерела.

Уклавши список літератури, обов'язково слід перевірити:

- чи всі джерела записані в алфавітному порядку;

- чи дотримані правила аналітичного опису творів;

- чи дотримані правила повного опису літератури;

- чи в переліку розміщені спочатку україномовні видання, а потім - іншомовні (в тому числі і російські).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]