Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VIMOGI_DO_NAPISANNYa_KURSOVOYi.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

8. Місце і роль додатків у курсовій роботі

Додатки оформляють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини, розміщуючи їх у порядку появи посилань в тексті курсової роботи.

Додатки становлять зразки конспектів уроків, конспекти виховних занять, результати досліджень, схеми, діаграми, таблиці тощо.

Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки і мати свій тематичний заголовок та напис "Додаток" у верхньому правому куті.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, ї, І, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А.

В тексті роботи посилання на додатки обов'язкове.

9. Літературне оформлення курсової роботи

Одним із показників якості виконаної роботи є оформлення її наукового апарату. Розрізняють зовнішній вигляд роботи (охайність, грамотність, естетичне оформлення) і внутрішнє оформлення (правильне подання цитат, списку використаної літератури, додатків, посилання на наукові джерела).

Єдиних вимог до зовнішнього оформлення, структури, об'єму, змісту і стилю викладу курсових робіт не існує, проте діючі нормативні документи встановлюють загальні принципи щодо оформлення таких робіт.

Курсову роботу рекомендується виконувати спочатку в чорновому варіанті. Це дозволяє вносити в текст необхідні зміни і доповнення як з ініціативи самого автора, так і в зв'язку із зауваженнями наукового керівника чи консультанта. Чорновик роботи може не претендувати на бездоганне зовнішнє оформлення, проте і при його написанні слід дотримуватись загальних вимог, які полегшать наступне кінцеве оформлення роботи. До таких вимог відносяться:

1. Написання чорновика роботи на окремих (при можливості на стандартних) аркушах паперу, з однієї сторони листка, з берегами 3-4 см, чорнилом, чітко і розбірливо. Це дає змогу вносити необхідні доповнення до тексту.

2. Писати чорновик роботи рекомендується відповідно до її плану. При цьому слід кожен розділ роботи виконувати повністю, прагнути до його завершення; формулювати висновки і робити наступний перехід до нового розділу.

3. Оформити чорновик роботи до виконання чистового варіанту, остаточно опрацювати зміст і об'єм всіх розділів дослідження, визначити місце і розмір необхідних додаткових записів і матеріалів [4 ; 85-86 ].

Виконана в чорновому варіанті курсова робота подається студентом на перегляд науковому керівникові. З урахуванням зроблених ним зауважень, автор вносить до неї необхідні зміни та доповнення. Після остаточного погодження з керівником чорнового варіанту роботи, можна оформляти чистовий варіант. Перед тим як передруковувати чорновик роботи, його слід старанно ще раз перевірити, уточнити назви розділів, параграфів, таблиць та рисунків, послідовність розміщення матеріалу, перевірити цифрові дані, обґрунтованість і чіткість формулювань, висновків та рекомендацій.

На титульному листку курсової роботи вказується: міністерство, до якого належить ВНЗ, повна назва ВНЗ, прізвище, ім'я, по батькові автора, курс, навчальна група, відділення; прізвище, ініціали наукового керівника, його вчений ступінь і посада; можуть зазначатися прізвища наукових консультантів; місто і рік виконання роботи (зразок оформлення титульної сторінки подано в додатку 5).

На другій сторінці розміщується зміст роботи, зазначається обсяг сторінок кожного із структурних елементів плану. З третьої сторінки починається виклад тексту роботи. При цьому варто дотримуватися таких правил.

1. Текст роботи друкується за допомогою комп'ютера з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) через два міжрядкових інтервали до тридцята рядків на сторінці.

2. Текст курсової роботи необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - 25-30 мм; правий - 10 мм; верхній - 20 мм; нижній - 20 мм.

3. Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка - чорного кольору, середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою.

4. Заголовки структурних частин курсової роботи "ЗМІСТ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ 1", "РОЗДІЛ 2", "ВИСНОВКИ", СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ", "ДОДАТКИ" друкують великими літерами. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

5. Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки.

6. Всі сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами. Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

7. Обсяг курсової роботи суворо необмежений, але здебільшого не повинен перевищувати 30 - 35 сторінок (вступ - до 5, основна частина - до 20, висновки - до 3, список літератури до 3 сторінок).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]