Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Країнознавство / Byznes-meni.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Джон Девісон Рокфеллер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

1 Зміна в цій версії очікує на перевірку. Стабільну версію було перевірено 19 грудня 2013.

Джон Д. Рокфелер в 1885 р.

Джон Де́вісон Рокфе́ллер (англ. JohnDavisonRockefeller, Sr.; *8 липня 1839, Річфорд, штатНью-Йорк (штат)— †23 травня 1937, Ормонд Біч, Флорида) — американський підприємець таблагодійник. Неофіційно вважається найбагатішою людиною новітньої епохи, перший в світідоларовий мільярдер, також один з найбагатших людей усіх часів[1].

Діяльність

1870 року Рокфелер заснував в Огайо компанію Standard Oil, яка на вершині свого розвитку контролювала 90% американського нафтового ринку та ціноутворення на ньому. 1911 рокуВерховний Суд США вирішив, що «Standard Oil» є монополією та постановив подрібнити її на 39 компаній. Рокфеллер вважався найбагатшою людиною свого часу. За своє життя витратив близько 500 мільйонів доларів на освітні, медичні та культурні проекти. Джон Девісон Рокфеллер був нафтовим магнатом — на початку XX століття контролював 56% акціонерного капіталу країни і зосередив у своїх руках керівні посади в 112 найбільших промислових, транспортних, страхових та фінансових компаніях країни. Від них залежав добробут мільйонів людей. Був одним із засновників Федеральної резервної системи США.

Джерело Інформації

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD_%D0%94%D0%B5%D0%B2%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%BD_%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D1%80

Дональд Трамп

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Дональд Трамп

Народився

14 червня 1946 (67 років) Нью-Йорк

Громадянство

 США

Відомий

підприємець,продюсер,телеведучий

Дружина

Івана Трамп (1977-1992) Марла Мейплз (1993-1999) Меланія Трамп (2005-)

Діти

Дональд Трамп мол. (1977) Іванка Трамп (1981) Ерік Трамп (1984) Тіффані Трамп (1993) Беррон Трамп (2006)

Дональд Джон Трамп (англ. DonaldJohnTrump) ( народився 14 червня 1946 р., м. Нью-Йорк) — американський підприємець, власник однієї з найбільших будівельних компаній США, продюсер та телеведучий. Народився у заможній сім'ї володаря будівельних компаній Фреда Трампа, після закінченняуніверситету працював у компанії батька, пізніше розбудовував свою власну компанію. З часом створив одну з найуспішніших будівельних компаній, побудував будинки у престижних районах Нью-Йорка та інших американських міст. Також є володарем транспортної компанії та низки казино у США. Негаразди у приватному житті та успіх у бізнесі зробили Трампа одним з найвідоміших особистостей США. Заснував свою власну розважальну програму у реальному часі «Кандидат», де сам брав участь у якості ведучого. Був одружений тричі, має п'ятеро дітей, троє з котрих теж працюють у його компанії.

Джерело Інформації

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4_%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BF

Білл Гейтс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Ві́льям Ге́нрі Ґейтс III

Народився

28 жовтня 1955 (58 років)  Сієтл

Громадянство

 США

Ім'я при народженні

Ві́льям Ге́нрі Ґейтс III

Титул

Лицар-Командор Ордена Британської Імперії

Зріст

178

Конфесія

Агностик

Дружина

Мелінда Френч

Діти

Дженніфер Катарін, Рорі Джон і Фібі Адель.

Ві́льям Ге́нрі Ґейтс III (англ. WilliamHenry "Bill" GatesIII ; * 28 жовтня 1955, Сіетл,США) — засновник (спільно з Полом Алленом) і голова ради директорів корпораціїМайкрософт, спів-голова Фонду Білла і Мелінди Гейтс. У період з 1996 по 2007 рік був найбагатшою людиною планети за версією журналу Forbes.

Гейтс народився в Сієтлі, Вашингтон, у сім'ї корпоративного адвоката Вільяма Генрі Гейтса Мол. та члена ради директорів «First Interstate Bank», «Pacific Northwest Bell» і національної ради «United Way» Мері Максвел Гейтс.

Гейтс вчився в одній із найкращих шкіл Сіетла, де зміг розвинути свої навичкипрограмування на шкільному мінікомп'ютері. У школі Гейтс не мав успіхів із граматики, суспільствознавства й інших предметів, які вважав тривіальними, але отримував вищі оцінки з математики. До кінця початкової школи погана поведінка Гейтса стала хвилювати його батьків і вчителів настільки, що його відправляли до психіатра.

У 1973 році він вступив до Гарварду, але його відрахували за 2 роки та він одразу зайнявся створенням програмного забезпечення.

У 1975 році Гейтс спільно з Полом Алленом заснував компанію «Micro-Soft», пізніше названу «Microsoft Corporation».

1 січня 1994 року Гейтс одружився з Меліндою Френч. У сім'ї Гейтсів троє дітей — Дженніфер Катарін, Рорі Джон і Фібі Адель.

У 1994 році Гейтс придбав «Codex Leicester» — збірку робіт Леонардо да Вінчі— і з 2003 року експонує її в Музеї мистецтв Сієтла.

За інформацією журналу «Forbes», Гейтс жертвував гроші на президентську кампанію Джорджа Буша в 2004 році. «Центр відповідальної політики» стверджує, що Гейтс пожертвував принаймні $33,335 на понад 50 політичних кампаній під час виборів2004 року.

14 грудня 2004 Біл Гейтс увійшов до ради «Berkshire Hathaway», таким чином формалізуючи свої відносини з Ворреном Баффетом. «Berkshire Hathaway» — конгломерат, який включає Geico (автомобільне страхування), Benjamin Moore (фарби) і Fruit of the Loom (текстиль). Гейтс також входить до складу ради Icos, біотехнологічної компанії Bothell.

2 березня 2005 року кабінет закордонних справ Великобританії оголосив, що Гейтс отримає титул Лицаря-Командора Ордена Британської Імперії за його внесок в підприємства Великобританії і його зусилля зі зменшення зубожіння у світі.

За підсумками 2005 року, Білл Гейтс і його дружина Мелінда Гейтс були названі американським журналом Тайм людьми року.

15 червня 2006 року Біл Гейтс заявив про свій намір з липня 2008 року піти з поста Голови ради директорів Microsoft. Його наступником став Стів Балмер. Після відходу з своєї посади він має намір цілком присвятити себе управлінню добродійним фондом Bill & Melinda Gates Foundation.

У своїх релігійних поглядах Гейтс є, очевидно, агностиком. Коли кореспондент журналу «The Times» запитав, чи вірить він в Бога, Гейтс відповів: «Я не маю жодних фактів, які свідчать про нього».

Освіта

В 1973 р. Білл Гейтс вступив до Гарвардського університету, який кинув через пару років, прихопивши із собою Стіва Балмера, котрий у свою чергу кинув бізнес-школу Стенфордського університету. Тільки через понад 30 років, в 2007 р. Гейтс нарешті отримав диплом Гарварду - йому присвоїли почесне звання доктора наук.

Виступаючи[1] з цієї нагоди 7 червня 2007 р. перед випускниками Гарвардського університету, Гейтс жартував, що подає поганий приклад та закликав рятувати життя людей, які мільйонами гинуть від хвороб в бідних країнах:

«Один з моїх найяскравіших спогадів про Гарвард стосується січня 1975-го року, коли я зателефонував з гуртожитку Кур’єр-Хауз в компанію в місті Альбукерк, яка почала робити перші в світі комп’ютери. Я запропонував їм купити наше програмне забезпечення. І переживав, що вони зрозуміють, що я усього лише студент з гуртожитку та кинуть слухавку. Натомість вони сказали: «Ми не зовсім готові. Заїдь до нас через місяць!». Це було гарним знаком, бо насправді ми ще не зовсім написали програму. З того моменту я працював удень і вночі над цим додатковим проектом, який ознаменував кінець навчання в коледжі та початок видатного шляху разом з «Майкрософт»».

Соседние файлы в папке Країнознавство