Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Країнознавство / Byznes-meni.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Особисті риси

Білла Гейтса описують як людину, досить скромну в повсякденному житті, в зовнішньому вигляді. Тим не менш, будинок, в якому проживає мільярдер, напханий найсучаснішою електронікою і обійшовся йому, за деякими даними, в $125 млн. На стелі домашньої бібліотеки розміщені цитати з роману «Великий Гетсбі» Френсіса Скотта Фіцджеральда. Основне хобі Гейтса - гра вбридж.

Книги Білла Гейтса

У 1995р, Білл Гейтс написав книгу «Дорога в майбутнє» (англ. TheRoadAhead), в якій виклав свої погляди на те, в якому напрямку рухається суспільство у зв'язку з розвитком інформаційних технологій. У 1996р, коли корпорація Microsoft була переорієнтована на Інтернет-технології, Гейтс вніс до книги значні корективи.

У 1999р, Білл Гейтс написав книгу «Бізнес зі швидкістю думки» (Business @ the Speed of Thought), яка показує, як інформаційні технології можуть вирішувати бізнес-завдання в абсолютно новому ключі. Особливо слід відзначити той факт, що ідеї Білла Гейтса добре узгоджуються з концепцією бережливого виробництва. У книзі Білл Гейтс виклав розроблені їм принципиінформаційної ощадливої логістики, спираючись на досвід її використання в корпорації Microsoft. До особливостей книги варто віднести і те, що автор одним з перших запропонував застосувати принципи цього нового напрямку в менеджменті бізнесу для всіх рівнів влади, модернізації системи освіти (педагогічна логістика) й охорони здоров'я.

Ця книга була випущена 25 мовами і продається більш ніж в 60 країнах світу. «Бізнес зі швидкістю думки» отримала високу оцінку критиків і була внесена в списки бестселерів газет «Нью-Йорк Таймс», «Америка сьогодні», «Волл-стрит джорнел» та веб-сервера Amazon.com.

Джерело Інформіції

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%96%D0%BB%D0%BB_%D0%93%D0%B5%D0%B9%D1%82%D1%81

Ніколас Негропонте

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Зміни шаблонів/файлів цієї версії очікують на перевіркуСтабільна версія була перевірена 27 березня 2013.

Ніколас Негропонте

Цей термін має також інші значення. Докладніше — у статті Негропонте (значення).

Ніколас Дімітріс Негропонте (англ. NicholasNegroponte, 1 грудня 1943) — грекоамериканський інформатик, відомий як засновник медіа-лабораторії Массачусетського технологічного інституту, а також як фундатор асоціації One Laptop per Child.

Біографія

Ніколас Негропонте народився в родині Дімітріса Негропонте, грецького судновлсника, магната. Виріс у Нью-Йорку, в кварталі Верхній Іст-Сайд. Він молодший брат Джона Дімітріса Негропонте, американського політика, який обіймав посаду директора Національної розвідки США (2005 — 2007) та заступника Держсекретаря США (2007).

Навчався у школі Баклі в Нью-Йорку, інституті Le Rosey в Швейцарії, Choate Rosemary Hall у Веллінгфорді. Пізніше вступив до інституту інформатики та планування Массачусетського технологічного інституту, де досліджував системи автоматизованого проектування. 1966 року здобув ступінь магістра.

У 1985 році Ніколас Негропонте заснував і очолив Media Labs в Массачусетському технологічному інституті. З 1993 по 1998 роки вів колонку «Move bits, not atoms» в журналі Wired. У 1995 році сформулював концепцію електронної економіки — економіки, яка функціонує виключно на електронних товари та сервісах, що надаються електронним бізнесом і електронною комерцією. З 2005 року — ініціатор і лідер освітнього проекту «2B1», предтеча програми ООН One Laptop Per Child. З лютого 2006 року очолює утворену під егідою ООН некомерційну організацію OLPC.Джерело Інформіції

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D1%96%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%81_%D0%9D%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5

Соседние файлы в папке Країнознавство