Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Країнознавство / Byznes-meni.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.06 Mб
Скачать

Діяльність в Ціцеро, Іллінойс

Після виборів мера Вільяма Емметта Девера, влада міста Чикаго почала чинити тиск на гангстерські угруповування які діяли на території міста. Щоб розмістити свою штабквартиру за межами міської юрисдикції і створити безпечну зону для своїх операцій,організація Капоне перебазувалася в Ціцеро, штат Іллінойс. Це призвело до одного з найбільших тріумфів Капоне: він взяв під контроль владу міста Ціцеро в 1924 році. Гангстер з Ціцеро Майлс О'Доннел та його брат Вільям «Клондайк» О'Доннел воювали з Капоне за місто. Ця війна вилилась у 200 вбитих, включаючи сумнозвісного Біла МакСвігінса.

Вибори до ради міста в 1924 році стали відомі як найбільш нечесні вибори в історії міста, головорізи Капоне залякуваливиборців на виборчих дільницях. Кандидат в мери, якого підтримував Капоне, переміг із великим відривом, але декілька тижнів по тому він оголосив, що вижене Капоне з міста. Капоне зустрів свого маріонеткового мера і особисто скинув його зі сходів міської ратуші.

Ця подія для Капоне була затьмарена смертю його брата, Френка, від рук поліції. За звичаєм який був серед гангстерів, Капоне висловив свою скорботу відвідавши похорон неголеним і відкрито плакав на зібранні. За його наказом, в знак поваги, в Ціцеро були на один день зачинені всі бари, де незаконно торгували спиртним.

Більшість членів сім'ї Капоне також оселились у Ціцеро. В 1930 році сестра Капоне Мафальда одружилася з Джоном Дж. Мерітотом.

Достаток Капоне та зміцніння його влади в Ціцеро

Серйозно поранений під час замаху на нього бандою з Норт Сайду, наляканий Торіо передає свій бізнес Капоне та повертається до Італії. Капоне під час сухого закону був відомий своїм контролем значної частини злочинного світу Чикаго, який щороку давав прибуток приблизно в 100 млн доларів.[16] Джерелами його прибутку були нелегальні підприємства, такі якгральний бізнес та проституція,[17] хоча найбільше грошей приносив продаж спиртних напоїв. В цей період Капоне сам проводив «співбесіди» з новими проститутками для свого клубу.

Попит був задоволений транспортною мережею яка перевозила контрабандний алкоголь від контрабандистів зі східного узбережжя США.

Через цю організовану корупцію, яка включала підкуп мера Чикаго Вільяма Хейла Томпсона, банда Капоне, в роботу якої не було жодного втручання з боку правових структур, контролювала казино та бари де торгували контрабандним спиртним, на усій території Чикаго. Багатство також дозволяло Капоне віддаватися втіхам розкішного стилю життя: костюми на замовлення,сигари, їжа для гурманів, ювелірні вироби та жіноча компанія. Він привертав увагу медіа, одними з його улюблених коментарів були: «я всього лише бізнесмен, я даю людям те, що вони хочуть» та «все, що я роблю — це задовольняю громадські потреби».[8] Капоне став знаменитістю.

Джерело Інформації

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%8C_%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5

Руперт Мердок  Голова і головний виконавчий директор News Corp.  News Corp. – глобальна корпорація: фільми, телебачення, друковані видання й навіть інтерактивні новини (їм належить соціальна мережа MySpace).  Мердок завжди хотів більшого, і він це отримав. Старт його кар’єри припав на 1953 рік, коли він успадкував контроль над двома австралійським газетами. Імперія Мердока досягла Британії у 60-х роках, Америки у 70-х, Азії – у 90-х. У Великобританії йому належить найбільший таблоїд Sun, у США – газета New York Post і Fox News Network. У свої 76 років Мердок, здається, перебуває на вершині слави і влади. Він вважає, що розгорнута ним мережа Fox Business Network стала кроком до створення світового генератора світових фінансових новин. Великі амбіції можуть стати Ахіллесовою п’ятою медіамагната. Проте на даний момент Мердок довів, що неналежна увага до його особи – погана тактика. 

. Ллойд Бланкфайн (Lloyd Blankfein) Голова та головний виконавчий директор Goldman Sachs Фірми з Волл-стріт з’являються і банкрутують, фінансові титани втрачають роботу. А банк Goldman Sachs продовжує робити гроші. За даними звіту компанії, прибутки її зросли майже вдвічі порівняно із попереднім роком. Виконавчий директор Ллойд Бланкфайн, який обійняв цю посаду минулої весни, заробляє додаткові бали тим, що веде Goldman від ризикованих капіталовкладень. Goldman, який мало залежить від штормів на ринку і біржової паніки, вважається «найрозумнішим» американським банком. 

Біографія

Ранні роки

Бланкфейн народився в Бронксі , одному з районів Нью -Йорка в єврейській родині Предки іммігрували до США зі Східної Європи ще в 1880- і рр. . У 1957 році родина переїхала в Бруклін і оселилася в новому житловому комплексі Лінден -хаус. Батько Ллойда найнявся на роботу нічним сортувальником пошти одного з поштових відділень Манхеттана . Мати працювала секретарем .

Сім'я жила дуже скромно: хлопчик спав на одному ліжку з бабусею. Початкову освіту він здобув у місцевій державній школі . Потім навчався в єврейській школі B'nai Israel та школі ім. Томаса Джеферсона . На випускному вечорі в 1971 році йому доручили вимовити прощальну промову від імені випускників. Під час навчання Бланкфейн підробляв рятувальником на пляжі і продавав напої та хот -доги на стадіоні нью -йоркського бейсбольного клубу Янкіз .

Завдяки успіхам у школі , Бланкфейн зміг вступити до Гарвадської коледж і отримати там стипендію. Незважаючи на стипендію , навчаючись у коледжі , Бланкфейн , змушений був підробляти в кафетерії. У 1975 році він закінчив коледж , отримавши ступінь бакалавра мистецтв , і продовжив навчання в школі права Гарвардського університету , яку закінчив у 1978 році, отримавши ступінь доктора юриспруденції .

Після закінчення навчання Бланкфейн поступив на роботу в юридичну фірму Donovan , Leisure, Newton & Irvine в якості юриста з корпоративних податках , де пропрацював чотири роки.

. Воррен Баффет (WarrenBuffett) Голова і головний виконавчий директор BerkshireHathaway Звичайно, визначним є вже хоча б той факт, що Баффет перетворив BerkshireHathaway на холдинг з виробництва найрізноманітніших товарів – від нижньої білизни до приватних літаків. Вражає і те, що з 1965 року Berkshire розрослась більш ніж удвічі й потрапила до списку S&P 500. Пояснення такого широкого впливу Баффета можна знайти у його прізвиську «Мудрець із Омахи». Буквально весь бомонд, від директорів фірм до відомих спортсменів злітаються до нього на пораду в Небраску. А люди в усій Америці слухають його прогнози щодо курсу долара і стану на біржі.

Біографія

Уоррен Баффетт народився 30 серпня 1930 року у Омаха , Небраска. Він був другим з трьох дітей у сім'ї і єдиним сином політика і бізнесмена Говарда Баффетта і його дружини Лейли Шталь . Першою школою Баффетта стає Rose Hill Elementary School в Омасі . У 1942 році після перемоги його батька на виборах до Конгресу США , і після переїзду сім'ї до Вашингтона , Баффетт закінчує Alice Deal Junior High School , і закінчує Woodrow Wilson High School в 1947 році.

У віці 6 років Баффетт за 25 центів купив у магазині свого діда упаковку Сoca - Сola , а потім продав кожну з шести пляшок по 5 центів. Загальна виручка в результаті склала 30 центів , а прибуток 5 центів. Так хлопчик- бізнесмен отримав перший прибуток .

У 11 років Уоррен вперше спробував себе на біржі. Разом зі своєю сестрою Доріс він купив три привілейовані акції Cities Service по $ 38,25 за штуку. Спочатку їх ціна опустилася до $ 27 , потім піднялася до $ 40 і Баффетт продав їх , щоб зафіксувати прибуток в $ 5 доларів (за вирахуванням комісії ) . Цікаво , що через кілька днів ціна акції піднялася до $ 202 доларів. Якби Баффетт почекав , то зміг би отримати прибуток близько $ 500). Цей перший досвід навчив Баффетта того , що інвестор повинен бути терплячим і не панікувати , якщо ціни падають ; не продавати заради короткострокової вигоди ; бути впевненим в успіху , якщо вкладаєш чужі гроші ( після падіння ціни він почувався винним , так як ризикував і грошима сестри) [ 5 ] .

У віці 13 років Уоррен Баффетт подав свою першу декларацію про доходи , в якій він заявив до відрахування вартість велосипеда і наручних годинників , оскільки витрати на їх придбання були пов'язані з його роботою в якості рознощика газет [ 5 ] .Початковий капітал в $ 10 тис. Уоррен заробив , реалізувавши вдалу бізнес- ідею - автомати для пінболу в перукарнях .У 1965 році Баффетт купив контрольний пакет акцій виробляє текстиль компанії Berkshire Hathaway , яка стала його основною інвестиційною компанією на всі наступні роки. У 1967 році Баффетт купив « National Indemnity Co » , потім GEICO , виклавши за покупку $ 8,6 млн і $ 17 млн. У період біржового кризи 1973 році придбав за $ 11 млн акції газети «Вашингтон Пост» .

Баффетт навчався під керівництвом Бенджаміна Грехема в Колумбійському університеті , штат Нью -Йорк. За словами Баффета , саме Грехем заклав у нього основи розумного інвестування , і описує його як людину , який справив найбільший вплив на його життя після батька. Уоррен Баффетт дотримується стратегії довгострокового інвестування - середній термін володіння акцією становить 10 років.

14 грудня 2004 Білл Гейтс увійшов до ради компанії Berkshire Hathaway , як незалежний директор , таким чином формалізувати дружні відносини з Баффеттом .

У 2009 році за $ 26 млрд купив залізницю Burlington Northern Santa Fe .

У 2011 році вперше інвестував в ІТ компанію , купивши 5,5 % акцій IBM $ 10.7 млрд

Соседние файлы в папке Країнознавство