Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Новая папка / Організація туристичної діяльності в Україні.doc
Скачиваний:
135
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.34 Mб
Скачать

Контрольні запитання

1. Які напрямки розвитку туризму будуть перспективними в XXI столітті?

2. Які країни в майбутньому стануть найбільш відвідуваними?

3. Які фактори сприятимуть розвитку туризму в світі?

4. Які прогнози розвитку туризму в Україні?

5. Яка стратегічна мета розвитку туристичної індустрії в Україні?

6. Які проблеми розвитку туристичної сфери України?

7. Визначте основні завдання, які необхідно вирішити для подальшого розвитку туризму.

8. Які чинники впливають на розвиток туризму в Україні?

Додатки

Додаток 1. Закон України “Про туризм

Додаток 2. Інструкція про умови і правила впровадження підприємницької діяльності, повязаної з організацією іноземного та зарубіжного туризму (ліцензійні умови), та контролю за їх дотриманням

Додаток 3. Порядок контролю за додержанням ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації іноземного, внутішнього, зарубіжного туризму, екскурсійної діяльності

Додаток 1.

Додаток 2.

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Ліцензійної палати України та Державного комітету України по туризму

12.01.99 №5/1

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.01.99 за №53/3346

Інструкція про умови і правила впровадження підприємницької діяльності, пов'язаної з організацією іноземного та зарубіжного туризму (ліцензійні умови), та контролю за їх дотриманням

Відповідно до Законів України "Про підприємництво", "Про туризм" та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.07.98. №1020 "Про порядок ліцензування підприємницької діяльності", та відповідно до Положення про Ліцензійну палату України; затвердженого Указом Президента України від 16.07.97. №648/97.

НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Інструкцію про умови і правила провадження підприємницької діяльності, пов'язаної з організацією іноземного та зарубіжного туризму (ліцензійні умови), та контроль за їх дотриманням (додається).

2. Управлінню ліцензування економічної діяльності Ліцензійної палати (Єфремов О.В.), Управлінню по контролю за туристичною діяльністю Держкомтуризму (Мицик В.П.):

2.1. Подати Інструкцію в п'ятиденний термін на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України.

2.2. Довести до відома працівників управлінь Ліцензійної палати, представництв Ліцензійної палати в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, працівників управлінь Держкомтуризму Інструкцію про умови і правила провадження підприємницької діяльності, пов'язаної з організацією іноземного та зарубіжного туризму (ліцензійні умови), та контроль за їх дотриманням.

3. Управлінню контрольної роботи Ліцензійної палата (Апатенко ОЛ.) передбачити у планах-графіках роботи перевірки додержання порядку надання ліцензій Держкомтуризмом та місцевими органами виконавчої влади в галузі туризму та діяльності суб'єктів підприємницької діяльності щодо дотримання ними умов і правил туристичної діяльності, (організації іноземного та зарубіжного туризму).

4. Управлінню по контролю за туристичною діяльністю Держкомтуризму (Милих В.Л.) передбачати у планах-графіках роботи перевірки додержання порядку надання ліцензій місцевими органами виконавчої влади в галузі туризму та діяльності суб'єктів підприємницької діяльності щодо дотримання ними умов і правил туристичної діяльності (організації іноземного та зарубіжного туризму).

5. Управлінню організації туризму Держкомтуризму (Ктітарев А.А.) забезпечити публікацію Інструкції про умови і правила провадження підприємницької діяльності, пов'язаної з організацією іноземного та зарубіжного туризму та контролю за їх дотриманням в засобах масової інформації.

6. Наказ Ліцензійної палати при Міністерстві економіки України та Державного комітету України по туризму віді 7.05.1996 №ЛП-12/26 "Про затвердження Інструкції Про порядок видачі суб'єктам підприємництва спеціальних дозволів (ліцензій) на діяльність, пов'язану з наданням туристичних послуг, а також Інструкції Про умови, і правила здійснення підприємницької діяльності, пов'язаної з наданням туристичних послуг, та контролю за їх дотриманням вважати таким, що втратив чинність.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Ліцензійної палати України Музичука В.Т. та заступника Голови Держкомтуризму України Науменка Г.Л.