Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika3.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
85.09 Кб
Скачать

Розділ 8. Висновки і пропозиції

В ході дослідження діяльності ТзОВ «Техмаш» та процесі дослідження управління конкурентоспроможності було розглянуто три основні питання: характеристика та аналіз діяльності ТзОВ «Техмаш», теоретико-методичні засади управління конкурентоспроможності на ТзОВ «Техмаш» та розробка заходів щодо вдосконалення управління конкурентоспроможності на підприємстві.

Підсумовуючи перший розділ, доцільно зазначити, що ТзОВ «Техмаш», яке спеціалізується на виготовленні і ремонті різноманітного нестандартного обладнання, характеризується наступними сильними сторонами: висококваліфікований персонал,унікальність продукції і позитивний імідж. Хоча розглянуте мною підприємство є низько рентабельним, але все-таки має величезний потенціал розвитку. На сучасний момент діяльність підприємства не можна оцінити як оптимальну.

Фінансовий стан підприємства в цілому, можна визнати, незадовільним, оскільки підприємство має низькі показники ділової активності, рентабельності, значно погіршились фінансова стійкість, ліквідність та платоспроможність, залишились проблеми високого ступеня зносу основних засобів, значної залежності підприємства від позикового капіталу.

В загальному діяльність ТзОВ «Техмаш» є не ефективною, про що свідчить зменшення доходу і негативна тенденція основних техніко-економічних показників підприємства.

Найбільш ефективним на мою думку є застосування стабілізаційної стратегії. Адже, ситуація на підприємстві вимагає втілення даної стратегії.

При розгляді теоретичних питань розкрито сутність кокурентоспроможності, чиинників, які на неї впливають,методи її оцінки і сучасні підходи до управління конкурентоспроможності на підприємстві.

Також у роботі проведена оцінка конкурентного середовища. Як видно із конкурентної карти ринку лідером ринку і підприємством, конкурентна позиція, якого покращується є ТзОВ «Коростинський завод хімічного машинобудування». ТзОВ «Техмаш» і ВАТ «Калуський завод будівельних машин» мають стійку конкурентну позицію, але мають тенденції до зменшення ринкових часток та їх темпів приросту. Саме тому ТзОВ «Техмаш» потрібно управляти своєю конкурентоспроможністю ще більш ефективніше. Адже конкуренція дає стимул стати ще кращим, кращим, ніж конкуренти і тим самим покращити свої економічні показники.

Можна зробити висновок, що продукція ТзОВ «Техмаш» поступається ціною і якістю. Тому потрібно вирішувати дану проблему шляхом оновлення обладнання і зменшення собівартості продукції. Підвищивши конкурентоспроможність продукції,ми значно підвищимо конкурентоспроможність підприємства в цілому.

Виконаний аналіз конкурентного стану ТзОВ «Техмаш», дозволив зробити певні узагальнення. ТзОВ «Техмаш» хоч і має великий потенціал розвитку, але не використовує його на свою користь. Незважаючи на хорошу репутацію, підприємство має ряд недоліків, зокрема, пов’язаних з якістю продукції і сучасною технологією. Саме ці фактори сьогодні мають вагоме значення у сучасні конкурентній боротьбі.

Доцільним буде використання наступних заходів щодо вдосконалення управління конкурентоспроможності на ТзОВ «Техмаш»: модернізація обладнання, реклама комплексу продукції, підвищення мотивації праці персоналу. Доведена їх економічна доцільність і вплив на ОТЕП підприємства.

Отже, втіливши вищенаведені заходи, ТзОВ «Техмаш» значно покращить свою позицію на ринку. Адже, висока якість продукції, висококваліфікований персонал і ефективна реклама — запорука успіху. Підприємство має великий потенціал, тому управління конкурентоспроможнісю допоможе стати найкращим у своїй галузі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]