Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес -план Федоришин Н.Ю..doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
375.81 Кб
Скачать

Розділ 3. Цільові покупці.

У своїй діяльності рекламне агентство орієнтується на таких цільових споживачів:

1. Художники, художні фірми, художні об’єднання.

2. Рівень популярності – невідомі (початківці), середньої популярності, відомі.

3. Рівень доходів – середній, високий.

4. Частота співпраці – постійні, разові клієнти.

5. Асортимент послуг – одна або багато, додаткові послуги.

6. Сфера інтересів – науковці, практики.

ПП «Успіх також передбачає надання знижок постійним клієнтам, акцію більше послуг – менша плата, а також бонуси за додаткові послуги.

Розділ 4. Конкуренти.

Дослідивши конкурентне становище ПП «Успіх», було виявлено, що безпосередніх конкурентів рекламне агентство, яке займається рекламою, популяризацією і просуванням творів мистецтва, на даному етапі розвитку мистецької інфраструктури у Львові немає. Проте, є опосередковані конкуренти, ними виступають:

  1. Рекламні агентства широкого профілю Леосвіт, Міміно, Золоті ідеї, Європлакат - Захід, Капітал – медіа, Вітамін, РК Мегаклас, які займаються рекламою, популяризацією і просуванням різних товарів і послуг. До послуг споживачів найрізноманітніша реклами від візиток до комплексної реклами, професійний підхід і якісне виконання.

Соціокультурні установи:

  1. Мистецьке об’єднання Дзиґа вул. Вірменська 35 – мистецьке об’єднання, креативна площа, в якій народжувались і реалізовувались найрізноманітніші ідеї, проекти та мистецькі акції. Працює з 1999 р. за цей час реалізовано більше тисячі проектів. Директор – М.Іващишин, художній директор – В.Кауфман. До Дзиґи входять: галерея, кафе – клуб Лялька, студія звукозапису, кав’ярня «Під клепсидрою», Інтернет Дзиґа, займаються експонуванням творів мистецтва і просуванням талановитих художників;

  2. Музей ідей вул. Валова 18 А – створений 1992 р. з ініціативи художника О. Дзиндри – котрий є директором організації, відіграє значну роль у культурному житті міста і дедалі більше завойовує собі репутацію одного із кращих соціокультурних закладів Львова. Займається експонуванням творів мистецтва також проводяться щорічні фестивалі Кіно Лев – міжнародний фестиваль незалежного кіно, Львів – столиця ремесел – фестиваль традиційних українських ремесел, Бернарденгарден – територія вільних пластичних ідей – симпозіуми та пленери з образотворчого монументального мистецтва, що формують простір Львова, СклоКоко – міжнародний пленер художників, що працюють в техніці гутного скла, ЛеоПолтвіс – міжнародна мистецька ініціатива, яка є проектом по порятунку Полтви;

  3. Львівський палац мистецтв вул. Коперника 16 – найбільший виставковий комплекс в Україні розпочав свою роботу у 1996 р., на 4 поверхах містяться 12 експозиційних залів, загальна площа становить – 8,7 тис. кв. м. Перед ним влаштована площа для акцій під відкритим небом. Конференц – зал на 200 місць, обладнана сцена і пристосована для проведення концертів, конференцій, показів моделей. Тут виставляються художники, проходять промислові та бізнес виставки, щорічні книжкові форуми. Починаючи з перших виставок організація вибрала орієнтир на виконання посередницьких функцій між сучасним мистецьким середовищем і людьми, на те, щоб представляти на широку мистецьку публіку пошуки і здобутки сучасного мистецтва, розвивати творчі зв’язки між регіонами України, сприяти розвитку творчого потенціалу Львова і України загалом, стати містком інтеграції у європейський мистецький простір.

Для кращого розуміння ситуації, що склалась в діяльності цих закладів, пропонується таблиця, де проведено порівняльний аналіз параметрів послуг, що надаватимуться ПП «Успіх» та послуг конкурентів. Бали встановлені на основі соціологічного опитування закладів конкурентів і безпосереднього вивчення послуг, що надаються конкурентами, маркетологом ПП «Успіх».

Критерії оцінювання

Наша фірма

Інші рекламні агентства

Дзиґа

Музей ідей

Палац мистецтв

1. Асортимент послуг

5

2

3

3

3

2. Ціна

5

4

4

4

4

3. Якість

5

5

5

5

5

4. Доступність

5

5

5

5

4

5. Ексклюзивність

5

3

4

4

4

6. Якість обслуговування

5

5

5

5

5

7. Проведення акцій, наявність пільг, знижок.

5

4

4

4

4

8. Популярність

4

5

5

5

5

9. Імідж

4

4

5

5

4

10. Досвід

4

5

5

5

5

11. Професійна корисність

5

5

5

5

5

12. Місце розташування

5

4

5

5

5

Сума балів

57

51

55

55

53

Таблиця демонструє, що за наведеними характеристиками послуги, що надаватимуться ПП «Успіх», є найбільш якісними, та слід зазначити що існує загроза з боку майже кожного конкурента у якісному та кількісному наданні послуг, тому для керівництва та персоналу організації це є ще одним стимулом працювати якнайкраще, вдосконалюватись якнайшвидше та підлаштовуватись під мінливість зовнішнього середовища, аби мати змогу бути найкращими серед прямих та непрямих конкурентів міста Львова, а в майбутньому і всієї України.