Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
81.5 Кб
Скачать

27Як розподіляються зобов’язання між продавцем і покупцем під час поставок товару на умовах інкотермс-2010 у групах e, f, c I d?

-Група Е регламентує зобов'язання продавця та покупця при здійсненні поставки тільки на умові франко-завод. За цієї умови зобов'язання продавця вважаються виконаними після того, як він представив покупцеві товар на своєму підприємстві.

- Група F-продавець виконав свої зобов'язання, після того як він передав товар перевізнику згідно з інструкціями, отриманими від покупця. Ці умови передбачають, що в обов'язки покупця входить вибір перевізника, укладення з ним договору на перевезення. Продавець повідомляє покупцеві про готовність товару до відвантаження, після чого покупець укладає договір перевезення і надає продавцеві інструкції з приводу того, кому, коли і як передати куплений товар.

- Група С-продавець самостійно укладає договір перевезення, оплачує перевезення до вказаного у контракті місця прийому товару покупцем, а також повідомляє покупця про деталі відправлення й очікуваний час прибуття вантажу в узгоджене місце прийняття поставки

-група D

DAP, доставлений до місця (місце вказується)

DAP постачання полягає в тому, що коли продавець поміщає товари в розпорядження покупця у вказаному місці, на транспортному засобі, готовому до розвантаження DAT DAT-Доставлений до терміналу (вказується)-коли продавець надає товари в розпорядження покупця, розвантажені у вказаному терміналі.

DDP, Доставлений, мито сплачене (місце вказується)-продавець оплачує усі транспортні витрати і бере на себе увесь ризик, поки товари не будуть доставлені, та оплатить мито. Також використовуваний часом з терміном "Безкоштовно до призначення".

28 Що означає при позначенні базисних умов термін «франко»?

Франко— термін у міжнародній торгівлі, що позначає певне місце, визначене в договорі купівлі-продажу, у якому відбувається перехід права власності на товар та відповідальності за нього від продавця до покупця. За доставку товару до цього місця вся відповідальність (та витрати) покладаються на продавця. Після доставки товару в це місце, відповідальність за товар (та всі подальші витрати на перевезення) переходить до покупця.

28 Назвіть потенційні ризики учасників зед.

Ризики, зовнішні щодо контракту, поділяються на політичні, юридичні, макроекономічні, маркетингові.

- Політичні ризики — це можливість виникнення збитків чи скорочення розмірів прибутку внаслідок державної політики регулювання зовнішньоекономічних відносин.

- макроеко-номічних показники пов’язані з внутрішньою економікою країни; економікою країн-партнерів; заборгованістю держави (внутрішню і зовнішню)

- маркетингові ризики, пов'язані з реалізацією товару на ринках збуту. До таких ризиків відносять інформаційні, інноваційні та кон'юнктурні ризики

- Транспортні ризики — ризики, які виникають у зовнішньоекономічній діяльності при укладенні зовнішньоекономічних угод, а саме при переміщенні товару від продавця (постачальника) до покупця

30 Терміни incoterms: мета і сфера застосування.

Інкотермс представляють собою єдиний набір міжнародних правил для тлумачення найбільш уживаних торговельних термінів у зовнішній торгівлі, застосовуючи які можна уникнути або скоротити невизначеності, пов'язані з неоднаковою інтерпретацією таких термінів у різних країнах.

31=26

32 Терміни INCOTERMS-2010: група «Е».

Е-термін покладає на продавця мінімальні зобов'язання: продавець повинен лише надати товар у розпорядження покупця в узгодженому місці - звичайно на власних площах. Продавець може допомагати покупцю завантажити товар на транспортний засіб, наданий останнім. Категорія Е містить лише один термін: EXW.

33 Терміни INCOTERMS-2010: група «D».

D-терміни передбачають максимальний обсяг обов'язків продавця: продавець відповідає за прибуття товару в узгоджене місце або пункт призначення на кордоні чи то всередині країни імпорту. Продавець зобов'язаний нести всі ризики й витрати щодо доставки товару до узгодженого місця (пункту).

DAT— вказано термінал призначення

DAP— вказано місце призначення

DDP— вказано місце призначення, товар доставляється замовнику, очищений від мит та ризиків.

34 Терміни INCOTERMS-2010: група «F».

F-терміни вимагають від продавця доставки товару для перевезення відповідно до вказівок покупця. Категорія F містить три терміни: FCA, FAS, FOB.

-Термін FCA означає, що продавець здійснює постачання товару, який пройшов митне очищення для експорту, шляхом передання призначеному покупцем перевізнику у названому місці.

-Термін FAS означає, що постачання здійснено продавцем, коли товар розміщений біля борту судна у названому порту відвантаження. Термін FAS зобов'язує продавця здійснити митне очищення товару для експорту.

-Термін FOB означає, що поставка є здійсненою продавцем, коли товар перейшов через поручні судна в названому порту відвантаження. З моменту переходу товару через поручні судна в порту відвантаження витрати й ризики втрати чи пошкодження товару несе покупець.