Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори.docx
Скачиваний:
39
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
81.5 Кб
Скачать

35 Терміни incoterms-2010: група «с».

С-терміни вимагають від продавця укласти договір перевезення на звичайних умовах за свій рахунок. Категорія "С" містить чотири терміни: CFR, CIF, СРТ, СІР.

-Термін CFR (вартість і фрахт) означає, що поставка є здійсненою продавцем, коли товар перейшов через поручні судна в порту відвантаження.

-Термін CIF (вартість, страхування та фрахт) означає, що поставка є здійсненою продавцем, коли товар перейшов через поручні судна в порту відвантаження.

-Термін СРТ (фрахт/перевезення оплачено до...) означає, що продавець здійснює постачання товару шляхом його передання перевізнику, призначеному ним самим. Продавець зобов'язаний оплатити витрати перевезення товару до названого місця призначення, здійснити митне очищення товару для експорту. Покупець приймає на себе всі ризики та будь-які інші витрати, що можуть виникнути після здійснення поставки товару. Цей термін застосовується незалежно від виду транспорту.

-Термін СІР (фрахт/перевезення та страхування оплачено до...) означає, що продавець здійснює постачання товару шляхом його передання перевізнику, призначеному ним самим. Продавець зобов'язаний оплатити витрати перевезення товару до названого місця призначення; укласти договір страхування та сплатити страхові внески; здійснити митне очищення товару для експорту. Покупець приймає на себе всі ризики та витрати, що можуть виникнути після здійснення поставки. Цей термін може застосовуватися незалежно від виду транспорту.

36 Терміни incoterms-2000, 2010: структура, відмінності

- загальна кількість термінів скорочена з 13 до 11, при цьому 2 з них - абсолютно нові;

- нова структура правил Incoterms включає 2 групи термінів : терміни, використовувані при перевезенні будь-якими видами транспорту; терміни, використовувані при морському і внутрішньому водному перевезенні (у Incoterms 2000 були 4 групи).

Також в документі враховані:

- питання безпеки вантажів максимально можливо освітлені з урахуванням відмінності правових систем;

- введення до кожного терміну нових правил дозволяє його користувачам точно вибрати коректний термін для торгового контракту;

- враховані вимоги сучасного контейнерного транспорту.

Крім того, введено два нові терміни: DAT (постачання на терміналі) і DAP (постачання в пункті), замінюючі терміни DDU (постачання без оплати мита), DAF (постачання на межі), DEQ (постачання з причалу), DES (постачання з судна).

Внесені доповнення до термінів FOB, CFR і CIF.

37 Транзитні вантажі та основи організації їх перевезень.

Транзитні перевезення - це перевезення через територію України вантажів (продукції, товарів), вироблених за її межами без будь-якого їх використання в Україні та передачі іншому власнику.

До транзитних перевезень прирівнюють також транспортування через територію України нафти, нафтопродуктів, природного газу та інших рідин і газоподібних речовин трубопроводами.

Транзитні перевезення здійснюються відповідно до чинного в Україні митного, транспортного та іншого законодавства

Проходження транзитних вантажів, а також транспортних засобів може здійснюватися як з перевантаженням, складуванням, роздрібненням партій, зі зміною виду транспорту, так і без таких операцій.

Транзитні перевезення здійснюються найбільш раціональними шляхами сполучення через відповідні пункти пропуску державного кордону. При цьому створюються рівні умови проходження вантажів (продукції, товарів) незалежно від того, якій державі вони належать, чи будь-яких інших обставин, що стосуються їхнього власника.

Ці правила не поширюються на транзит багажу, який перевозиться пасажирами, та на поштові відправлення, а також на транзит вантажів військового призначення.