Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP_KPU.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

Семінарське заняття 61

Тема 31. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення

Питання для усного опитування та дискусії

31.1. Поняття та загальна характеристика злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення. Поняття наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

31.2. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Склад злочину – ст. 307 Кримінального кодексу України.

31.3. Аналіз складу злочину “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів” – ст. 311 Кримінального кодексу України.

31.4. Кримінально-правова характеристика схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів – ст. 315 Кримінального кодексу України.

31.5. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів. Склад злочину – ст. 321 Кримінального кодексу України.

Аудиторна письмова робота

Вирішення студентами задач з теми заняття.

Задача №1. Шершньов, відбуваючи покарання у виправній колонії, домовився з Лавруком, який мав вільний доступ у колонію, про придбання на волі та збут у колонії етамінал-натрію. Лаврук звернувся до завідувача аптеки Нульмана, який без рецепта з круглою печаткою відпустив Лавруку 90 конвалют етамінал-натрію. Лаврук передав це в колонії Шершньову, який за гроші збув «товар» ув’язненому Зайченку. Той не лише сам вживав етамінал-натрій, а й давав його іншим ув’язненим. Від надмірного вживання цього препарату, перебуваючи під його сильною дією, Зайченко спричинив собі тяжкі тілесні ушкодження. Вирішіть питання про відповідальність Лаврука, Шершньова, Нульмана.

Задача №2. Тарасенко на базарі купив у не встановленої слідством особи 2,4 кг макової соломи, яку приніс додому, подрібнив і шляхом хімічної обробки одержав екстракційний опій, який потім вживав. Дайте кримінально-правову оцінку діям Тарасенко.

Задача №3. Медсестра лікарні Пухка впродовж двох місяців систематично займалася підробленням рецептів на препарати, що містять наркотичні засоби, і продавала їх своєму знайомому Гладкому, який викупав за ними в аптеках міста наркотики для особистого споживання. Крім того, Пухка за підробленим нею рецептом викупила дві упаковки наркотикомісткого лікарського засобу і передала їх хворій Петрунько. Вирішіть питання про відповідальність вказаних осіб.

Задача №4. Саприкін отримав від малознайомої людини 300 ампул 1% розчину наркотичного засобу морфіну для зберігання за визначену плату. Зберігав його у себе в помешканні протягом трьох місяців. Кожен місяць господар цього наркотичного засобу приходив до Саприкіна, забирав частину ампул, сплачував йому гроші за зберігання і зникав. Вирішіть питання про відповідальність Саприкіна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]