Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
151.51 Кб
Скачать

2.3. Опис результатів експериментального дослідження

Аналізуючи нормативно-правову базу Хмельницького міського центру зайнятості ми бачимо, що на основі законів, підзаконних актів, постанов центр зайнятості надає якісну допомогу, підтримує безробітну молодь матеріально, виплачуючи допомогу під час здобуття статусу безробітного, під час навчання. Молодь отримує матеріальну допомогу в період професійного навчання відповідно до законодавства України, а також компенсацію фактичних витрат на проїзд до населеного пункту, де знаходиться навчальний заклад, і назад та проживання в гуртожитку, коли професійне навчання організоване не за місцем постійного проживання.

Під час дослідження видів послуг, які молодь може отримати в центрі зайнятості, якості надання цих послуг працівниками центру ми бачимо, що працівники досить кваліфіковані, відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків.

Ми також провели тестування серед 25 працівників на визначення комунікативних та організаторських здібностей та на визначення дратівливості, де отримали цікаві результати.

Методика КОЗ показала на скільки розвинені комунікативні і організаторські здібності у працівників. Аналіз комунікативних і організаторських здібностей дозволяє побачити їх структуру, витіснивши в ній такі компоненти, які можуть бути індикаторами відповідних здібностей.

Організаторські здібності – в їх структурі не важко виділити вміння впливати на людей для успішного вирішення ними визначених завдань і досягнення конкретних цілей, вміння оперативно розібратися в «ситуаційній» взаємодії людей і направити її в потрібне русло, прагнення до проявлення ініціативи, до виконання громадської роботи.

Комунікативні здібності особистості характеризується вмінням легко і швидко встановлювати ділові і товариські контакти з людьми, прагнення до розширення сфери спілкування, до участі в громадських чи групових заходах, задоволення потреби людей в широкому, інтенсивному спілкуванні.

При проведенні методики на визначення комунікативних і організаторських здібностей було визначено, що більшість працівників мають високий та дуже високий рівень, тільки 2 працівника мають середній рівень, низького взагалі не виявлено.

У працівників у яких середній рівень комунікативних і організаторських здібностей мають середні показники, вони прагнуть до контактів з людьми, до нових знайомств, відстоюють свою думку, планують свою роботу. Але потенціал цих схильностей не відрізняється високою стійкістю. Ця група досліджуваних потребує подальшої серйозної і планомірної виховної роботи з ними по формуванню і розвитку їх комунікативних і організаторських здібностей.

10 працівників мають високий рівень комунікативних і організаторських здібностей. Вони не переживають в нових обставинах, швидко знаходять друзів, постійно прагнуть розширити коло своїх друзів, займаються громадською діяльністю, допомагають близьким, друзям, проявляють ініціативу в спілкуванні, з задоволенням приймають участь в організації громадських заходів, можуть прийняти самостійне рішення в важкій ситуації. Все це вони роблять не тому що їм наказують, а згідно свого внутрішнього прагнення.

13 працівників згідно дослідження мають дуже високий рівень комунікативних і організаторських здібностей. Вони мають потребу в комунікативній і організаторській діяльності і активно прагнуть до неї. Для них характерна швидка орієнтація в важких ситуаціях, вільне поводження в новому колективі. Досліджувані цієї групи ініціативні, прагнуть в важливій справі або в ситуації, що склалася приймати самостійні рішення, відстоювати свою думку і добиватися, щоб воно було прийнято друзями. Вони можуть внести пожвавлення в незнайому компанію, люблять організовувати різні заходи, настійливі в діяльності, яка їм подобається. Вони самі шукають такі справи, які б задовольняли їх потреби в комунікативній і організаторській діяльності.

Після опрацювання результатів тесту на визначення дратівливості серед працівників центру ми побачили, що більшість працівників мають (15) середній рівень дратівливості, тобто таких людей дратують тільки дуже неприємні речі. Не драматизуючи повсякденні негаразди, вони здатні легко забувати про них.

7 працівників мають низький рівень дратівливості, тобто досить спокійні, реально сприймають життя, їх не просто вивести з рівноваги, а це гарантія проти стресів.

Найменша кількість, а саме 3 працівника мають високий рівень дратівливості, тобто є нетерплячими та неспокійними, їх дратує майже все, навіть найнезначніше. Вони запальні і легко втрачають рівновагу, а це розхитує їх нервову систему, посилюючи конфлікти з оточуючими. Таким людям потрібно стримувати свої емоції при роботі з людьми, щоб запобігти виникненню конфліктних ситуацій.

Отже, проведенні дослідження свідчать, що загалом допомога у центрі зайнятості надається якісно, працівники працюють добросовісно, мають високий та дуже високий рівні комунікативних та організаторських здібностей, а також невисокий рівень дратівливості, що є дуже важливим при роботі з людьми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]