Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки КМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
6.17 Mб
Скачать

2.2.5. Чат.

Для обміну текстовими повідомленнями з будь-яким користувачем необхідно натиснути правою кнопкою по його імені в списку контактів і натиснути команду Начать чат. Обмін повідомленнями ведеться аналогічно ICQ - набирається за допомогою клавіатури в нижню частину вікна (рис. 3.19). Для відправлення повідомлення необхідно просто натиснути Enter. Всі отримані і відправлені повідомлення зберігаються в окремому файлі, якщо не виключена відповідна опція.

Рис. 3.18. Зовнішній вигляд вікна телефонної розмови.

Рис. 3.19.Вікно чата вSkype

3. Порядок виконання роботи.

1. Запустити файл install_icq7 і встановити на комп'ютер програму icq7. Процес установки програми докладно від відобразити в звіті.

2. Запустити програму icq7 і зареєструвати в ній новий обліковий запис, якщо у вас вже існує обліковий запис, то можна використовувати її. Відобразити в звіті процес реєстрації облікового запису icq7.

3. Додайте всю вашу групу в список контактів icq7. Процес додавання відобразіть в звіті.

4. Створіть дві групи контактів: хлопчики та дівчатка. Розсортуйте ваш список контактів по цим групам. Відображення процес створення груп контактів і сортування контактів у звіті.

5. Подивіться профіль будь-якого користувача у вашому списку контактів, відобразіть це в звіті.

6. Налаштуйте свій профіль в програмі icq7.

7. Почніть листування в icq7 з вашим сусідом справа. Закрийте листування і почніть нову переписку із сусідом зліва. Подивіться історію листування з вашим сусідом праворуч і відправте її сусідові зліва. Відображення у звіті процес листування та пошуку історії переписки.

8. Додайте вашого сусіда праворуч в список бачать завжди, а сусіда зліва в список незрячих.

9. Змініть ваш статус в icq7 на «невидимый». Подивіться як відобразиться ваш контакт у ваші сусідів зліва і справа. Проаналізуйте зміни. Попросіть ваших сусідів зліва і справа відправити вам повідомлення.

10. Додайте вашого сусіда праворуч в список ігнорованих контактів. Попросіть вашого сусіда праворуч відправити вам повідомлення. Чи отримали ви повідомлення? Проаналізуйте ситуацію.

11. Перешліть файл з описом лабораторної роботи вашому сусідові справа. Відображення процес пересилання файлу в звіті.

12. Запустити файл SkypeSetup_5.5.0.117 і встановити на комп'ютер програму Skype. Процес установки програми докладно від відобразити в звіті.

13. Запустити програму Skype і зареєструвати в ній новий обліковий запис, якщо у вас вже існує обліковий запис, то можна використовувати її. Відобразити в звіті процес реєстрації облікового запису Skype. Якщо у вас програма Skype не може з'єднатися з мережею Інтернет то зайдіть в меню інструменти виберіть пункт настройки на вкладці додатково виберіть підпункт з'єднання де в полі хост вкажіть адресу проксі сервера.

14. Додайте облікові записи Skype вашої групи в ваш список контактів.

15. Почніть листування в Skype з вашим сусідом справа.

16. Створіть у Skype чат вашої групи, для цього староста групи в вікно індивідуального чату поступово повинна додавати інших учнів.

17. Створіть чат з вашим сусідом праворуч і ліворуч, за допомогою чату перешліть файл з описом лабораторної роботи тільки сусідові справа.

18. Здійсніть голосовий дзвінок вашому сусідові зліва.

19. Здійсніть відеодзвінок вашому сусідові справа.

20. Поміняйте ваш статус в Skype на «не беспокоить» і попросіть сусіда зліва здійснити голосовий дзвінок.