Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки КМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
6.17 Mб
Скачать

2.4. Bing

Bing - пошукова система компанії Microsoft. До 1 червня 2009 вона називалася Live Search і розташовувалася за адресою: http://www.live.com. даний час Bing посідає третє місце за популярністю серед використовуваних пошукових систем. Система Bing має ряд унікальних особливостей, таких як можливість перегляду результатів пошуку на одній веб-сторінці, можливість динамічно коректувати обсяг інформації, яка відображається для кожного результату пошуку, а також містить щодня змінюються теми оформлення стартової сторінки з інформаційними блоками. Вгорі сторінки (або над рядком пошуку) знаходяться п'ять кнопок, натисканням на які ви зможете змінити тип відображення знайденої інформації на екрані. При пошуку малюнків Bing відображає одну сторінку з знайденими результатами, а в міру прокручування сторінки просто підкачує всі знайдені зображення, тобто вам не потрібно переключати на сторінці, щоб переглянути всі результати. Знайдені зображення не підписані; при наведенні покажчика миші на зацікавило вас зображення з'явиться віконце з даними (адреса, розширення і т.п.).

Рис. 5. Головна сторінка пошукового сервера Bing

Рис. 6. Фрагмент сторінки Bing з відео

Досить цікаво оформлений пошук відеоінформації. При наведенні покажчика миші на ескіз запуститься відео в режимі попереднього перегляду (рис. 6). Також можна відфільтрувати знайдені результати за різними критеріями, які відображені в лівій частині вікна.

  1. Порядок виконання роботи

1. За допомогою пошукової системи http://www.google.ru знайдіть всі сайти, що містять слово Інтернет. Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

2. За допомогою пошукової системи http://www.yandex.ru знайдіть всі сайти, що містять слово Інтернет і порівняйте з результатами отриманими в пункті 1. Збережіть результати роботи пошукової системи і результат порівняння у ваш звіт.

3. За допомогою пошукової системи http://www.google.ru знайдіть словосполучення «Комп'ютерні мережі». Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

4. За допомогою пошукової системи http://www.google.ru знайдіть згадку на одній сторінці словосполучень «Комп'ютерні мережі» та «Захист інформації». Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

5. Знайдіть сторінки в мережі Інтернет, що містять термін «Мережа» за винятком терміна «Комп'ютерна мережа». Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

6. За допомогою пошукової системи google.ru знайдіть всі сайти, що містять зображення маршрутизаторів. Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

7. За допомогою пошукової системи yandex.ru знайдіть всі сайти, що містять зображення маршрутизаторів і порівняйте з результатами отриманими в пункті 6. Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

8. Задайте своє місце перебування в пошукових системах google.ru і yandex.ru.

9. Проведіть пошук будинку з адресою вул. Академіка Проскури 1-а за допомогою yandex.ru з відображенням знайденого результату на карті міста. Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

10. Проведіть пошук будинку з адресою вул. Академіка Проскури 1-а за допомогою google.ru з відображенням знайденого результату на карті міста. Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

11. Прокладіть маршрут з місця мешкання до будинку з адресою вул. Академіка Проскури 1-а.

12. Знайдіть сторінки, що знаходяться в харківському регіоні і містять словосполучення «Інтернет-магазин» за допомогою google.ru Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

13. Знайдіть сторінки, що знаходяться в харківському регіоні і містять словосполучення «Інтернет-магазин» за допомогою yandex.ru Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

14. Порівняйте результати роботи пошукових систем в пункті 12 і 13.

15. Проведіть пошук сайтів містять словосполучення «Апаратне забезпечення» які оновлювалися протягом останніх 6 місяців за допомогою пошукових систем yandex.ru і google.ru. Збережіть результати роботи пошукових системи в ваш звіт. Порівняйте результати роботи пошукових систем yandex.ru і google.ru.

16. За допомогою пошукової системи google.ru проведіть пошук новин по словосполученню «соціальні мережі». Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.

17. Скориставшись перекладачем системи google.ru перекласти з російської мови на українську і навпаки довільний фрагмент тексту з документа Word.

18. За допомогою пошукової системи bing.com проведіть пошук відеоінформації по словосполученню «ХНУВС». Збережіть результати роботи пошукової системи в ваш звіт.