Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки КМИ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
6.17 Mб
Скачать

2.2.2. Початок роботи в Skype.

Для того щоб почати користуватися Skype, необхідно завантажити та встановити програму з сайту http://skype.com. Після того як програма встановлена на вашому комп'ютері, необхідно зареєструватись (рис. 3.11). Для цього слід запустити Skype, який відразу ж запропонує зареєструватися та заповнити всі необхідні поля. Рекомендується заповнити особисту інформацію, за якою інші користувачі Skype зможуть вас ідентифікувати.

Рис. 3.4. Стартове вікно програмы Skype.

Після запуску програми в області повідомлень можна буде побачити значок, який повідомляє про те, що програма працює в даний час. Натиснувши на нього, можна швидко отримати доступ до деяких функцій програми. Клацання на своєму імені у верхній частині вікна згортає або розгортає область персоналізації. Тут можна написати текст, який буде супроводжувати ім'я в списках контактів інших користувачів (рис. 3.12).

У цій же області можна вибрати собі «портрет» - аватар. Для цього треба лише натиснути мишею по ньому. Після цього програма запропонує кілька стандартних картинок; також є можливість завантажити свою з жорсткого диска або встановити картинку, зробивши скріншот з якого-небудь відеофайлу. При розробці програми її виробники керувалися тим, що програмне забезпечення повинно допомагати працювати, а не створювати додаткових труднощів. Тому інтерфейс Skype максимально спрощений, і кожен, хто знайомий з Windows і вміє користуватися телефоном, зможе легко освоїти цю програму (рис. 3.13).

Рис. 3.13. Зовнішній вигляд основного вікна Skype.

Зліва від імені користувача можна побачити індикатор, який показує статус контакту: в мережі, немає на місці, не турбувати, невидимий і не в мережі. Свій статус можна поміняти, натиснувши на кнопку в лівому нижньому кутку (рис. 3.14).

Рис. 3.14. Вибір мережного статусу

2.2.3. Контакти.

У даній програмі є список контактів (аналогічно ICQ). Для того щоб почати спілкування, необхідно знайти і додати до списку своїх контактів тих абонентів, які використовують Skype. Процедура пошуку абонентів гранично проста, зрозуміла і виконується за аналогією з подібними операціями в ICQ. Досить набрати ім'я або Nickname контакту у відведеному полі і натиснути Поиск (рис. 3.15).

Із запропонованого за результатами пошуку списку можливих контактів необхідно виділити потрібний і натиснути кнопку Додати контакт. При цьому з'явиться вікно, в якому можна послати повідомлення своєму другу як запит для додавання в список контактів.

Рис. 3.5. Вікно пошуку абонентів

2.2.4. Дзвінки.

Щоб здійснити дзвінок абоненту Skype, необхідно знайти його у списку контактів і виділити. Зліва відкриється вікно, у верхній частині якого відображена інформація про контакт. Натиснувши кнопку, ви можете зателефонувати абоненту. При цьому зображення кнопки зміниться і буде виглядати, як на рис. 3.16. Тут же можна відрегулювати гучність розмови, включити відеодзвінок або покласти трубку, натиснувши на зображення трубки.

Рис. 3.16. Дзвінок обраному абоненту.

Якщо ж інший абонент хоче поговорити з вами, він виконує такі ж дії, і у вас з'явиться вікно запиту на розмову, показане на рис. 3.17.

Рис. 3.17. Запит на розмову від іншого абонента.

Для початку розмови з користувачем треба натиснути кнопку Відповісти. Під час розмови також можна продовжувати обмінюватися повідомленнями, а тривалість вашого діалогу буде відображатися вгорі вікна повідомлень (рис. 3.18). Для закінчення розмови досить натиснути кнопку .