Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachments_17-05-2012_15-54-02 / Метод вказ семинар_Подадткове право_Правознав_все формы.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
290.82 Кб
Скачать

Проблемні ситуації.

  1. Визначить які податки та збори, механізм справляння та порядок сплати складають кошик доходів місцевого бюджету при його формуванні сільськими, селищними та міськими радами згідно діючого законодавства.

  2. При формуванні селищного бюджету рада прийняла рішення про ведення збору за забруднення прибережної землі водосховища з відпочиваючих. Водосховище знаходиться на території селища, визначено заповідним і є місцем відпочинку мешканців та приїжджих. По рішенню ради з кожного відпочиваючого на огородженої території стягується плата у розмірі 1 гривні за добу, що зараховується до місцевого бюджету. Проте відпочиваючи відмовляються сплачувати збір посилаючись на його відсутність у законодавстві. Надайте правову оцінку ситуації.

  3. При спорудженні чергової лінії метрополітену на сесії міської ради було ухвалене рішення про формування позабюджетного цільового фонду для спорудження метро за рахунок зборів з юридичних осіб, які отримають доходи від будь якого виду господарської діяльності. Надайте правову оцінку ситуації.

Література: нормативно – правові акти:1,2,14,15,17,20,26,27,29.

юридична література:1(стор.367-401),2(стор.95); 4(стор.27-28).

Висновок. Наданий матеріал охоплює основні питання з правових засад податкової діяльності. При вивченні податкового права варто пам’ятати про постійні зміни в податковому законодавстві. Запропоновані до вивчення матеріали доцільно проаналізувати та використовувати при вирішенні проблемних ситуацій з оподаткування на практиці.

Контрольна робота.

Контрольна робота потрібна для самостійного поглибленого вивчення окремих питань навчальної дисципліна, а також є одним із способів перевірки підготовленості майбутніх фахівців. Мета виконання контрольної роботи це розширення знань щодо податкового права та отримання досвіду практичного застосування норм чинного законодавства, вміння працювати з нормативними матеріалами, спеціальною науковою та навчальною літературою. У процесі написання контрольної роботи студент отримає досвід самостійного наукового мислення та практичного застосування чинного податкового законодавства. Результати перевірки контрольної роботи надають змогу зробити висновок про глибину отриманих знань студента, старанність та бажання оволодіти методологією дослідження правових проблем в оподаткуванні.

Контрольна робота це авторське, самостійне дослідження запропонованих навчальних питань. Воно повинно бути логічним, послідовним, аргументованим і в повному обсязі розв’язувати поставлені питання.

Зміст контрольної роботи складається з двох частин. Перша – це відповідь на теоретичне питання. А друга частина роботи є контролем практичних навичок та вмінь студента. Вона містить практичне завдання, вирішення якого потребує глибокого аналізу обставин, зазначених у фабулі з безумовним посиленням на чинні джерела права.

Контрольна робота повинна бути виконана належним чином, тобто містить план відповіді на теоретичне питання, вступ, змістовну частину, де розкриваються теоретичні питання плану, самостійні висновки автора щодо результатів аналізу матеріалів роботи та вирішення практичного завдання. На при кінці роботи вказується перелік використовуваної літератури, дата написання та особистий підпис автора роботи. Список, використаних джерел має відповідати загальним вимогам, які висовуються до бібліографії.

Робота повинна бути подана на рецензування у встановлений термін. У разі порушення терміну подання роботи її автор може бути не допущений до інших форм контролю знань (складання іспиту чи заліку). Робота отримує задовільну оцінку, якщо вона відповідає наведеним вище формальним вимогам, викинена на достатньому теоретичному, правовому та практичному рівні, відображає сучасні правові положення з податкового права та містить посилки на чинне законодавство України.

Контрольна робота отримує не задовільну оцінку, коли не відповідає вище вказаним вимогам. Студент може переробити контрольну роботу и подати її на рецензування вдруге, якщо не порушуються терміни виконання та рецензування контрольної роботи.

Робота не може бути зарахована за таких умов:

  • Не містить самостійного характеру, є суто компілятивною;

  • Виявлено ідентичну за змістом роботу;

  • Робота викинена не за належним варіантом;

  • Робота не містить рішення всіх поставлених питань;

  • В роботі використовувані застарілі, не діючи нормативні акти;

  • Робота не відповідає формальним вимогам (обсяг, шрифт, незрозумілий почерк, граматичні та лексичні помилки)

Після усунення визначених викладачем зауважень робота повертається на кафедру для повторного рецензування.

Починається написання контрольної роботи з отриманню варіанту завдання. Варіанти контрольних завдань залежать від першої літери прізвища студента.

А-Ж - варіант 1; З-М - варіант 2; Н-С - варіант 3; Т –Я – варіант 4.