Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
modeli_zanjat.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
81.41 Кб
Скачать

Тема: «Яка пора найкраща»

Мета: вчити дітей за характерними ознаками впізнавати пору року, описувати її, називати явища природи, що її супроводжують; формувати художню виразність дитячого мовлення ( уміння вживати образні слова, епітети, порівняння); удосконалювати вміння дітей складати цікаві розповіді – описи про улюблену пору року; розвивати спостережливість, екологічну свідомість; виховувати здатність помічати та милуватися красою природи.

Матеріал: ілюстрації картин чотирьох пір року, загадки, художні твори, дидактична гра «Пори року», твір К. Ушинського «Чотири бажання», казка «Дванадцять місяців». Попередня робота: 1.Опрацювати з дітьми казку «Дванадцять місяців». 2.Вивчити з дітьми вірші про кожну пору року. 3.Ознайомити з грою «Пори року».

План-модель 1.Загадування загадок про кожну пору року. 2.Читання оповідання К. Ушинського «Чотири бажання». 3.Бесіда: Яка твоя улюблена пора року? Як ми дізнаємось, що настала зима ( весна, літо, осінь )? Що роблять люди взимку ( влітку, восени, навесні )? 4.Пригадати вірші про явища природи кожної з чотирьох пір року. 5.Читання уривку з казки «Дванадцять місяців».Питання: Як брати - місяці допомогли бідній дівчинці? Чи може таке статися в нашому реальному житті?

Як змінюється довкілля зі зміною пір року? 6.Народне погодознавство : прислів’я, приказки, прикмети.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]