Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекцій.doc
Скачиваний:
95
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.51 Mб
Скачать

4.3. Показники вартості виконання технологічного процесу

Як було виявлено раніше, для визначення показників продуктивності та агротехнічних властивостей досить відомостей, що втримуються в технічній характеристиці енергетичного засобу. Для визначення показника вартості виконання технологічного процесу необхідні економічні показники роботи машини.

Приймемо як основу для розрахунку показника вартості технологічного процесу наведену вартість . Структура наведених витрат відома:

(4.6)

де – 0,15 ціни енергетичного засобу; – заробітна плата; –вартість витрачених експлуатаційних матеріалів; – амортизаційні відрахування; – вартість технічного обслуговування, зберігання, ремонту; – вартість виконання допоміжних операцій при роботі трактора.

Таким чином, показник вартості виконання технологічного процесу можна орієнтовно, з достатньої для практичних цілей точністю, обчислити на підставі відомостей, що втримуються в технічній характеристиці енергетичного засобу і довідниках.

Контрольні запитання:

1. Як визначається потенційна продуктивність енергетичного засобу.

2. Проаналізуйте показники продуктивності.

3. Проаналізуйте коефіцієнт використання часу зміни.

4. Аналіз показників агротехнічних властивостей

5. Вплив агротехнічного просвіта і захисної зони на агротехнічні показники МЕЗ.

6. Показники огляду з робочого місця водія і керування. їх аналіз.

7. Вплив колії МЕЗ на його агротехнічні і енерготехнічні показники.

8.Показники керованості енергетичного засобу.

9. Показники вартості виконання технологічного процесу та аналіз їх складових.

10. Аналіз структури експлуатаційних витрат (прямих і наданих).

ЛЕКЦІЯ 5. СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ТА ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК

ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ,

ПАРАМЕТРІВ І ХАРАКТЕРИСТИК МЕЗ

5.1. Загальні тенденції розвитку мобільної енергетики

5.2. Кваліфікаційна схема поколінь МЕЗ

5.3. Характеристика надпотужних сільськогосподарських тракторів

5.4. Характеристики тракторів класичного типу

Мета: прослухав лекцію студент повинен;

знати: загальні тенденції розвитку мобільної енергетики;

уміти: характеризувати і відзначати тенденції розвитку тракторобудування у світі для забезпечення раціонального використання тракторів.

5.1. Загальні тенденції розвитку мобільної енергетики

Основу активних засобів сільськогосподарського виробництва становить мобільна енергетика: трактори, самохідні збиральні та транспортні машини. У зв'язку із загальним технічним прогресом в останні 10–15 років у ЇЇ розвитку почався етап прискореного переходу на нове (умовно четверте) покоління техніки. Еволюційний процес розвитку мобільної енергетики шляхом поетапного нарощування потужності та удосконалення традиційних переважно механічних вузлів та механізмів перейшов у стадію комплексного удосконалення конструктивно-компонувальних схем, енергетичних установок, трансмісій, гідравлічних і ходових систем. Досягнуто певну сталість і пропорційність у розвитку енергозасобів і розпочато швидке їх оснащення комп'ютерними системами оптимізації режимів роботи, контролю і управління.

Розвиток мобільної енергетики базується на потребах виробництва, зокрема вимогах новітніх технологій вирощування та збирання сільськогосподарських культур. Останні найтісніше зв'язані із параметрами складних спеціалізованих самохідних комбайнів, у яких робочі органи є головними в компонувальній схемі та визначають розміри і масові характеристики енергетичного засобу: двигуна, трансмісії, ходової системи, органів керування.

Зауважимо лише, що із збільшенням потужності реверсивних тракторів понад 200 к.с., впровадженням безступінчастих передач на так званих системних тракторах-шасі, які поєднують ознаки універсального трактора і самохідного комбайна, на початку XXI століття можуть бути переглянуті співвідношення самохідних і агрегатованих з тракторами комбайнів у парку АПК.

Розвиток транспортних засобів в АПК тісно зв'язаний із загальним розвитком автотранспорту в різних галузях виробництва. Тут спостерігається тенденція використання автомобілів транспортно-технологічного призначення типу «Унімог», які поєднують ознаки автомобіля (швидкість до 80 км/год.) та трактора класу 2–3 із широкими можливостями агрегатування на обпилюванні, обприскуванні тощо.