Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zaochnyy_IZ(1).doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
404.99 Кб
Скачать

3.Кейс (10 балів). Світовий ринок золота.

Morgan Stanley змінив свої прогнози щодо зростання світової економіки в 2011-2012 роках. Аналітики банку вважають, що глобальне зростання ВВП складе 3,9% в 2011 році і 3,8% в 2012 році. Раніше планувалося, що світовий ВВП виросте на 4,2% в 2011 році і на 4,5% в 2012 році.

Між тим, на тлі уповільнення темпів зростання світової економіки, вартість золота продовжує бити всі нові й нові рекорди при стагнації світових фондових ринків і втечі інвесторів від ризиків. Вартість унції цього металу на біржі COMEX 18 серпня 2011 впевнено подолала психологічно важливий рубіж в 1800 дол і досягла історичного максимуму в 1820 дол

Колишній рекорд (1817 дол. / унція) був встановлений тиждень тому. Однак тоді золоту не вдалося закріпитися на цьому рівні і незабаром воно знову відкотилося назад. За останні 1,5 місяця золото подорожчало на 300 дол. Ціни на золото підштовхують вгору боргова криза єврозони і повільне економічне зростання розвинених країн. Все це підриває впевненість інвесторів в акціях, валютах та інших активах, і велика частина капіталу притікає на ринок дорогоцінних металів.

Додатковий імпульс додали ринку президент Венесуели,який оголосив напередодні про націоналізацію золотодобувної індустрії країни, а також відкликання понад 200 тонн золота з банків західних країн (у тому числі 99 тонн, що знаходяться на зберіганні в Банку Англії).

Джерело: http://www.ereport.ru/

Питання:

      1. Чому при уповільненні темпів зростання світової економіки, вартість золота продовжує зростати?

      2. Яким чином боргова криза єврозони і повільне економічне зростання розвинених країн впливає на підвищення ціни на золото на світовому ринку?

Варіант 11.

  1. Аналітична записка за темою: (10 балів) «Роль ПІІ в економіці України: країни-інвестори, проблеми, перспективи, наслідки».

  2. Тести (5 балів).

1.До ключових елементів фінансової глобалізації відносяться:

  1. поглиблення міжнародної фінансової інтеграції, формування системи міжнародних фінансових інститутів

  2. поглиблення міжнародної фінансової інтеграції, формування системи міжнародних фінансових інститутів, швидкий розвиток фінансових інновацій

  3. поглиблення міжнародної фінансової інтеграції, швидкий розвиток фінансових інновацій

2. Мита виконують наступні функції:

  1. контролююча та балансуючу;

  2. аналізуючу та прогнозуючу;

  3. фіскальну, протекціоністську та балансувальну;

  4. інформаційну, оборонну, стабілізуючу.

3.Система «золотого стандарту» в якості кінцевого засобу розрахунку використовувала:

  1. долар США;

  2. золото;

  3. колективні валюти;

  4. золото та резервні валюти.

4. В платіжному балансі по статтям дебету відображаються.

  1. операції імпортного типу;

  2. операції експортного типу;

  3. пропозиція іноземної валюти.

5.Вставити вірне визначення:

_____________— один із способів реалізації товарів на періодично діючому і відкритому ринку, що провадиться в одних і тих же місцях, у визначену пору року і в установлений термін, метою якого є демонстрація зразків товарів, що виробляються фірмами, для укладання торговельних угод.

  1. Кейс (10 балів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]