Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zaochnyy_IZ(1).doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
404.99 Кб
Скачать

Криза в єс породить найглибшу кризу в Україні

Ряд експертів відзначають, що черговий спад в Європейському Союзі породить чергову глибоку кризу в Україні. Такої думки дотримується експерт ЄБРР по країнах Східної Європи та Кавказу.

Така залежність Україні від Євросоюзу обумовлюється тим, що саме на ЄС припадає значна частина міжнародного боргу, а також частина експорту та ряд прямих інвестицій, саме тому, якщо спад в ЄС прийме тенденцію зростання, то економіка України обрушитися однією з перших. Проте навіть якщо спаду не буде, то зростання економіки буде вкрай повільним.

Показник інвестицій в Україну зростає, але він ще менше ніж обсяг інвестицій в 2008 році. Проте зараз багато хто задається питанням про те, які наслідки наздоженуть країни в результаті кризи Єврозони і як з них будуть виплутуватися країни.

Джерело: http://www.1prime.ru/

Питання:

    1. Чому експерти вважають, що криза в ЄС призведе до економічної кризи в Україні?

    2. Чому, якщо спад в ЄС прийме тенденцію зростання, саме економіка Україна обрушитися однією з перших?

Варіант 14.

  1. Аналітична записка за темою: (10 балів) «Вступ України до СОТ: оцінка позитивних та негативних наслідків для країни в цілому та окремих галузей економіки»

  2. Тести (5 балів).

1.Форми дiяльності МВФ:

  1. iнспектування, консультацiї, надання послуг, фінансування;

  2. фiнансування, консультацiї, видання iнформацiйно-аналiтичних матерiалiв;

  3. фiнансування, консультацiї,проведення науково-дослiдної роботи.

2. В платіжному балансі по кредиту відображаються?

  1. операції експортного типу;

  2. операції імпортного типу;

  3. попит на іноземну валюту.

3. Тариф, який нараховується в залежності від фізичної величини товару, називається:

  1. вартісним тарифом;

  2. специфічним тарифом;

  3. квотою;

  4. ембарго.

4. Який тип валютного котирування використовується при вираженні одиниці національної валюти в одиницях іноземної валюти?

  1. прямий;

  2. зворотній;

  3. кросс-курс.

5.Вставити вірне визначення:

___________— ціни внутрішньокорпораційної торгівлі між розташованими в різних країнах підрозділами однієї ТНК, що використовуються для переказу прибутків та скорочення податків, які сплачуються в державні бюджети країн-партнерів.

  1. Кейс (10 балів).

Через кризу компанії менше поглинали одна одну

Компанія Ернст енд Янг оголосила офіційну статистику ринків злиття і поглинання.

За останній звітний квартал року що минає сукупний обсяг угод злиття на ринку скоротився на рекордні 15%. Середньостатистична вартість операції скоротилася на 25% і досягла нижчого рівня за два роки (з 2010). Середня вартість угоди в межах $ 243 млрд. - $ 340 млрд.

Причини такого різкого падіння ринку полягають у тому, що низькі темпи зростання світової економіки сковують інвесторів, адже останні не хочуть ризикувати зайвий раз.

Єдина галузь яка отримала зростання операцій злиття та поглинання за період жовтень-грудень 2011 року - галузь автомобілебудування.

Якщо ж говорити про вартість угод то можна побачити зростання відразу в кількох галузях, наприклад ЗМІ, розважальний сектор, металургійна і гірничодобувна промисловість, а також електроенергетичний нафтогазовий сектор. Найбільший спад фіксується в галузях управління активами, банківському секторі, секторі споживчих товарів та телекомунікацій, де середній показник скорочення склав рекордні 40%.

Кількість угод в області злиття і поглинання різко впала, хоча ринок Азії і Близького Сходу дещо пом'якшив статистику, проте поки ці ринки не можуть гідно затьмарити спад в Центральній і Східній Європі та Океанії, де угод стало менше на 50%.

Європейські криза продовжує диктувати свої умови ринків і ситуація в західних країнах Європи про це яскраво свідчить, кількість угод там знизилася на 18%, а вартість угод упала на 22%.

Джерело: http://www.1prime.ru/

Питання:

    1. Чому сукупний обсяг угод злиття ринку скоротився?

    2. Чим пояснюється скорочення угод злиття та поглинання в країнах Центральній і Східній Європі та їх позитивна тенденція в країнах Азії і Близького Сходу?

Варіант 15.

1.Аналітична записка за темою: (10 балів) «Вплив ПІІ на економіку Польщі»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]