Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Недашківський Звіт.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
62.51 Кб
Скачать

Висновки

Під час проходження навчальної документознавчої практики в архіві НПУ ім. М.П. Драгоманова я дослідив особливості роботи цього підрозділу та його головні завдання. Виконуючи завдання поставлені працівниками архіву я зміг проаналізувати особливості діловодства архіву та правилами роботи з архівними документами.

Можна визначити що архів — установа, що здійснює приймання, опис і зберігання документів з метою використання ретроспективної документної інформації. Архів як установа або її структурний підрозділ може бути двох видів: архів, який здійснює постійне зберігання носіїв інформації, які стосуються його профілю (архів постійного зберігання), а також архів зі змінним складом документів, у якому носії інформації зберігаються протягом встановлених строків, після чого частина їх підлягає передаванню у відповідний архів для постійного зберігання.

Головне в роботі архіву, точність і постійний облік. Втрата документів недопустима адже, якщо вони знаходяться в архіву то вони мають певну цінність. Також я дізнався як проводиться передача документів до архіву, за допомогою яких документів ( нап. Наказ «Про створення експертної комісії»).

Після виконання низки завдань я навчився вести переоблік архівних документів, а саме особових справ студентів які навчались в різних інститутах університету в період з 2005 по 2006 р.

Список використаних джерел

  1. Ларьков Н. С. Документоведение [Текст] / Н. С. Ларьков. – М. : Издательство АСТ, 2006. – 427 с.

  2. Діденко А. Н. Сучасне діловодство : навч. посіб. / А. Н. Діденко. – 6-те вид., переробл. і допов. – Київ : Либідь, 2010. – 480 с.

  3. Палеха Ю. І., Леміш Н. О. Загальне документознавство: навч. посібник для студ. виших навч. закл. - Київ : Ліра-К, 2008. - 395 с. 

  4. ДСТУ 2732:2004. Діловодство й архівна справа. Терміни та визначення понять / розроб. С. Кулешов [та ін.]. – Офіц. вид. – Чинний від 01.07.2005. – Київ : Держспоживстандарт України, 2005. – ІV, 32 с.

  5. Кушнаренко Н. Н. Документоведение: учеб., 2-е изд., перераб. и дополн. - К., 2000. - 486 

  6. Шевчук С. В. Українське ділове мовлення: Навч. посібник. ─ 6-те вид., випр. і допов. ─ К.: Алерта, 2008. ─ 301 с.

  7. Скібіцька Л. І. Діловодство: Навч. посібник. ─ 2-ге вид., ─ К.: Кондор, 2009 ─ 220 с.

Додаток а

Харківський апеляційний адміністративний суд

вул. Володарського, 46, корп.1, м. Харків, 61064

____________________________

(прізвище, ім’я, по батькові запитувача інформації)

що проживає за адресою:

___________________________

___________________________

тел. _________;

е-mail:___________

Інформаційний запит

Відповідно до статті 34 Конституції України, статей 3, 4, 5, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу надати мені таку інформацію:

1. ___________________________________________________________

2. ___________________________________________________________

3. ___________________________________________________________

Вiдповідь на iнформацiйний запит прошу направити за адресою:

_______________________________________________________

Ознайомлений(а) з вимогами Закону України “Про доступ до публічної інформації” щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк копій документів обсягом більш як 10 сторінок.___________

(підпис)

«____» __________ 20__ р. _________ ________________

(дата) (підпис) (прізвище, ініціали)