Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації (видання 2).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
610.82 Кб
Скачать

Назва таблиці

Заголовки граф

Підзаголовки граф

Рядки

Заголовки рядків Графи (колонки)

Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Малюнки й об'єкти необхідно вставляти на сторінку не безпосередньо, а в кадр, інакше неможливо буде їх нормально переміщувати по аркушу. Вставляються вони командами «Вставка-Рисунок» і «Вставка-Объект».

На кожну ілюстрацію в тексті має бути хоча б одне посилання. Всі ілюстрації, якщо їх в тексті більше однієї, слід нумерувати послідовно, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках.

Ілюстрації позначають словом “Рис.”

Номер і назву ілюстрації розміщують під ілюстрацією.

Додатки

У вигляді додатків оформлюються ілюстраційний матеріал, таблиці, роздрукування з ПК або текст допоміжного характеру.

Додатки розміщуються після основного тексту навчальної книги на наступних її сторінках, у порядку появи посилань у тексті роботи.

Кожен додаток починається з нової сторінки з вказанням зверху посередині слова “Додаток __”.

Додатки слід позначати великими літерами українського алфавіту, за винятком літер Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, (наприклад: Додаток А; Додаток Б).

Додаток повинен мати заголовок, надрукований малими літерами з першої великої симетрично до тексту сторінки. Він розташовується під словом “Додаток”.

Додатки мають спільну з рештою роботи наскрізну нумерацію сторінок.

Оформлення бібліографічного опису

Список використаних джерел слід розміщувати одним з таких способів: у порядку появи посилань у тексті, в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку.

Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Зокрема потрібну інформацію можна одержати із таких міждержавних і державних стандартів: ГОСТ 7.1-84 “СИБИД Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления», ДСТУ 3582-97 «Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові у бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила”, ГОСТ 7.12-93 “СИБИД Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила», ГОСТ 7.11-78 «СИБИД Сокращение слов и словосочетаний на иностранных европейских языках в библиографическом описании».

Зразки оформлення бібліографічного опису наводяться у додатку К.

Додаток А

Міністерство освіти і науки україни

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Вченої ради Науково-методичного центру вищої освіти

від 29 липня 2005 р.

протокол N 6

Методичні рекомендації щодо структури, змісту та обсягів підручників і навчальних посібників для вищих навчальних закладів

Методичні рекомендації розроблені з урахуванням законів України "Про видавничу справу", "Про вищу освіту" та Указу Президента України N 1013/2005 від 04.07.2005 р., якими необхідно керуватися під час підготовки підручників та навчальних посібників.