Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Chentsov.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

План

  1. Вступ

  2. Митна Адміністрація Чорногорії (Управа Царинна);

  3. Керівництво та структура Митної Адміністрації Чорногорії;

  4. Митні режими Чорногорії;

  5. Митні дозволи;

  6. Проведення Митного контролю;

  7. Спільна діяльність Митних органів Чорногорії та України;

  8. Висновки;

  9. Список літератури;

  10. Додатки

Вступ

Чорногорія — республіка. Діє конституція, яка була прийнята конституційною асамблеєю 19 жовтня 2007 р. і набрала чинності 22 жовтня 2007 р.

4 лютого 2003 р. офіційно проголошено державне співтовариство — Сербія і Чорногорія (СіЧ), що стало правонаступником Союзної Республіки Югославія, і ухвалено розроблену на основі Белградського договору Конституційну хартію СіЧ, що передбачала можливість виходу із співтовариства або Сербії, або Чорногорії після трьох років шляхом проведення референдуму.

21 травня 2006 р. у Чорногорії в ході референдуму про незалежність 55,5 % громадян, які брали участь у голосуванні, висловилися за вихід республіки зі складу СіЧ. 3 червня 2006 р. парламент Чорногорії ухвалив Рішення про незалежність Республіки та Декларацію незалежної Республіки Чорногорія.

15 червня 2006 р. уряд Сербії визнав Чорногорію як суверенну державу. Громадянам Чорногорії, які постійно проживають у Сербії, надано подвійне громадянство.

Глава держави — президент, що обирається шляхом прямого та таємного голосування строком на п'ять років. Одну і ту саму особу може бути обрано президентом лише двічі.

Президент Республіки Чорногорія — Філіп Вуянович (Filip Vujanović). Обраний 6 квітня 2008 р. Приведений до присяги 20 травня 2008 року. Раніше був обраний 11 травня 2003 р. Займає пост з 25 листопада 2002 р.

Законодавчий орган — Скупщина Республіки Чорногорія (Skupština Republike Crne Gore) - однопалатний парламент, який складається із 81 депутата, що обирається за партійними списками за системою пропорційного представництва шляхом прямого таємного голосування строком на чотири роки. Нинішній парламент, обраний 14 жовтня 2012 р. в ході дострокових парламентських виборів.

Виконавча влада здійснюється урядом, який складається із:

Прем'єр-міністра Республіки Чорногорія – Ігор Лукешич (Igor Lukšić);

С Двох Віце-президентів Уряду: Заступника прем'єр-міністра по політичній системі, внутрішньої і зовнішньої політики Душко Маркович; Віце-прем'єра з економічної політики і фінансової системи – Вуйца Лазович;

Генерального Секретаря Уряду – Жарко Странович;

Міністр без портфеля – Рафет Хусовик;

Міністерств на чолі зі міністрами (Міністерство юстиції та прав людини; Міністерство внутрішніх справ; Міністерство оборони; Міністерство фінансів; Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції; Міністерства освіти і спорту; Міністерство культури; тощо)

Інші адміністративні органи (Секретаріат за проектами розвитку податкової адміністрації; Митна адміністрація; Адміністрація порту ветеринарної Дачі про боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму; Управління лісового господарства по управлінню водними ресурсами людськими ресурсами; Департамент поліції щодо захисту конкуренції управління гри фітосанітарному управління нерухомістю, тощо)

Щодо Зовнішньоекономічної діяльності Чорногорії, то можна зазначити, що законодавство у цій сфері передбачає в собі Закон «Про зовнішню торгівлю»; Закон «Про іноземні інвестиції»; Закон «Про захисту конкуренції»; Закон «Про захист споживачів»; Закони «Про оподаткування»; Закони щодо господарчої діяльності; Закони щодо митниці.

Митна Адміністрація Черногорії (Управа царинна)

Чорногорська митна система влаштована згідно з Законом про митницю, митний тариф Закон про митну службу, і правила для здійснення цих норм. Для митної політики є Міністерство фінансів. Для реалізації митної політики є відповідної митниці.

Місія Митної для забезпечення швидкого обороту правові вантажів і пасажирів, захист і безпеку на митну територію ефективний збір доходів відповідно до законодавства. Три стратегічних цілей митного управління є:

- економічний захист Чорногорії;

- збір доходів у правильний, ефективний і простий спосіб;

- активна допомога в заохоченні законної торгівлі.

Митна адміністрація співпрацює з митними службами інших країн на основі двосторонніх угод про взаємну допомогу в митних справах. Ці угоди є правовою основою для обміну інформацією між митними адміністраціями.

Відповідно до Рішення про проголошення незалежності Республіки Чорногорія, Чорногорія наноситься на міжнародних договорів і угод, які були укладені в державний союз Сербії і Чорногорії, які пов’язані з Чорногорією і відповідно до своєї правової системи. Таким чином, в Чорногорії застосовуватися раніше укладених угод про взаємну допомогу в митних справах. Від імені Уряду, митниця уклала угоди про взаємну допомогу в митних справах з послугами інших країнах звичаї, які не існували до укладення угоди.

При застосуванні угод з: Польща, Франція, Німеччина, Австрія, Греція, Китай, США, Росія, Македонії, Болгарії, Чеській Республіці, Румунії, Угорщини, Словаччини, Боснії і Герцеговини, Італії, Туреччини, Хорватії, Албанії, Ірану , Словенії, Молдови та України.

Інформаційні системи в даний час має централізовану митниці (СНД) і ділиться на сегменти, тобто. Модулі, в залежності від мети або обробки митних процедур. Додатки, які використовуються діляться на наступні модулі: митні митні модуля; Transit, аналіз ризиків, електронних повідомлень - ERP і фінансових модулів.

Додаток працює в TCP / IP обов'язків адміністратора. У роботі додатків наводиться в Intranet митними органами Чорногорії і забезпечує доступ до СНД всіх підрозділів митниці.

Для всіх цих процедур є можливість того, що електронна подача декларацій. ERP-модуля. Мета цього модуля полягає у забезпеченні прийняття митної декларації для всіх видів митних процедур в електронному форматі (XML-формат), і декларації безпеки управління.

Керівництво та структура Митної Адміністрації

Директор Митної Адміністрації. Владан Жокович, рожден 1969. році у Подгорици. У 1995. році дипломований на Економічном факултеті у Подгорици. Від 1997. році був керівник Агенції з националної безбеки у Черногорії. Від 2010. до 2012. року був директором Агенції за националної безбеки у Черногорії. Від березня 2012. Року очолює директорію Управі Царині (далі – Митна адміністрація) Черногорії.

Помічник Директора в Митній адміністрації – Сузана Шукович;

Помічник Директора з інформаційної системи в Митній адміністрації Милан Мартинович;

Помічник Директора з планування та регулюванням доходів та ресурсів Ранко Жовович;

ПР – Менеджер – Мария Булажич Шкулетич.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]