Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_z_praktiki_novy.doc
Скачиваний:
158
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
309 Кб
Скачать

2. Загальна характеристика підприємства

2.1 Відомості про підприємство.

ТОВ „Потутори ДОЗ” засновано на приватній власності його власника з правом найму працівників. Підприємство веде свою діяльність у деревообробній галузі.

Метою діяльності підприємства є ведення виробничо-господарської та іншої діяльності, спрямованої на створення нових робочих місць, на отримання прибутку на вкладений капітал; а також на задоволення на її основі соціально-економічних інтересів власника та членів трудового колективу підприємства, участь у благодійницькій діяльності, виконання, у випадках передбачених законодавством, державних програм і замовлень, здійснення посередницької діяльності.

Штат працівників підприємства складається з 63 осіб, які зайняті в діяльності на основі трудового договору.

Діяльністю підприємства управляє його засновник - генеральний директор та його заступники: комерційний директор, фінансовий директор, менеджер по збуту.

Загальна характеристика підприємства

Назва підприємства

ТОВ „Потутори ДОЗ”

Форма власності

Приватна

Вид підприємства

Підприємство деревообробної промисловості

Адреса

Адреса офісу - м Бережани, вул. Лесі Українки 12.

Адреса виробничих приміщень - Бережанський р-н, с. Саранчуки.

Директор

Костюк В. В.

2.2 Історія підприємства.

ТОВ „Потутори ДОЗ” засноване у м. Бережани 2 квітня 1974 року. Спочатку воно працювало як підприємство по заготівлі металобрухту. Через деякий час у с. Саранчуки було придбане державне підприємство загальною площею 0.96 га.

Після того, як заготівля металобрухту не приносила доходу, підприємство сконцентрувало свою діяльність на обробці деревини. Для того, щоб підприємство було рентабельним і конкурентноспроможним було збудовано сушку власної конструкції, побудовано кран-балку, закуплено стрічкову пилораму та станок повздовжньої обрізки деревини. У цей період підприємство виготовляло різну продукцію.

Через деякий час було створено бізнес-план по виготовленню євро-бруса. При цьому виникла необхідність у збільшенні виробничих приміщень та удосконаленні засобів виробництва. Наприкінці 1992 року було збудовано нові цехи загальною площею 1300 кв.м та взято у кредит нове сучасне обладнання.

Через погано вивчені характеристики карпатської смереки та зміни у державі (кошти на закупку сировини виросли у 2 рази) виготовлення євро-бруса стало нерентабельним.

ТОВ „Потутори ДОЗ”, відмовившись від виготовлення євро-бруса, почала займатися обробкою бука - виготовляти корпус для щіток в асортименті.

На даний момент ТОВ „Потутори ДОЗ” спеціалізується на виготовленні погонажних виробів (дошка для підлоги, плінтуси, оздоблювальні рейки, вагонка та ін.) та столярних виробів, які користуються особливим попитом у споживачів, клеєних щитів, дитячих стільців та частково починає займатися виготовленням меблів.

Підприємство виготовляє продукцію в залежності від попиту на неї. Замовлення приймаються не лише на місцевому рівні. За останні роки продукція ТОВ ”Потутори ДОЗ” стала відомою на державному та міжнародному ринках. Зараз вона активно співпрацює з австрійською компанією „Goltz”, а також веде переговори з іншими зарубіжними підприємствами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]