Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_ekzamen_sami_otvety.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
74.8 Кб
Скачать

25. Бізнес-план як документ планування бізнесу

Бізнес-план являє собою документ, у якому описаний бізнес, яким Ви бажаєте займатися і яким чином він стане прибутковим, включаючи деталі щодо дослідження ринку і маркетингової стратегії, а також оцінку ваших конкурентів і декілька фінансових прогнозів.

Призначення і склад бізнес плану

Бізнес план можна розглядати як поєднання економічного обгрунтування бізнес операції та розробка програми його проведення.

Бізнес план - заздалегідь намічена, практично здійсненна система узгоджених, продуманих дій, які забезпечують досягнення поставленої мети.

Основна його увага сконцентрована на економічних показниках, орієнтуючись на них треба так поставити справу, що б забезпечити отримання прибутку. Винятки можливі, коли основним об'єктом бізнесу виступають науково-технічні досягнення, інновації, особливу якість товарів.

У бізнес плані важлива сутнісна сторона. Бізнес план потрібний підприємству як свідчення надійності та реалістичності угоди. Бізнес план визначає, які контракти слід укласти при цьому вдається досягти впевненості в успіху бізнес операції, оцінити її раціональні масштаби, очікуваний результат. Т.ч. бізнес план потрібний як самому підприємцю, так і контрагентам.

Бізнес план дозволяє заздалегідь бачити модель, образ майбутньої операції, дає можливість сконцентрувати увагу на вузлових питаннях.

Бізнес план покликаний переконати зацікавлених осіб, з тому що у запланованій операції все продумано, вивірено, його можуть запросити державні органи, без згоди яких здійснення операції неможливо.

Бізнес план - комерційна таємниця

Його структура, цілком не регламентована, загальноприйнято складати його, дотримуючись наступних розділів змісту: 1. Відомості про фірму, її бізнесі. 2. Опис продукту, товару або послуги, які є предметом бізнесу в даній операції. 3. Аналіз ринку збуту товарів, робіт і послуг. 4. Заходи в галузі маркетингу. 5. Організація та управління у сфері виробництва, отримання товару. 6. Фінансове забезпечення операції (стартовий капітал і поточні платежі) 7. Плани подальшої орієнтації підприємства. Висновки.

26. Стратегія розвитку бізнес-плану

Бізнес-план зазвичай починається з формулювання ваших намірів і цілей вашого бізнесу, потім випливає частина, у якій показано, яким чином підприємець реалізує ці цілі, включаючи детальний опис маркетингової стратегії. Закінчений бізнес-план також містить формальний прогноз прибутку і витрат та аналіз руху готівки, розроблений для того, щоб показати, що у випадку, якщо справа буде розвиватися, як і очікувалося, то вона принесе прибуток.

Первинним змістом бізнес-плану стане опис, у якому оцінюються всі аспекти економічної життєздатності бізнесу, включаючи опис і аналіз перспектив. Бізнес-план - це один з найважливіших кроків, які обережний підприємець повинен зробити незалежно від розмірів свого бізнесу. Він служить картою його подальшого зростання і розширення.

Бізнес-план містить у собі відповіді на наступні питання:

o На якій стадії знаходиться на дійсний момент ваш бізнес і, чого ви хочете досягти в майбутньому?

o Яким чином ваші головні цілі будуть досягнуті?

o Хто займеться впровадженням плану?

o Які ресурси будуть потрібні для цього?

o У гарного бізнес-плану є дві важливі цілі:

o Він повинний містити опис основ вашої бізнес ідеї;

o Надати фінансові дані, які покажуть, що у вас вийде заробити гроші. Для розробки бізнес плану потрібна інформація про:

o ринки;

o споживачів;

o конкурентів;

o виробничі технології;

o виробничі потужності тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]