Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_ekzamen_sami_otvety.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
74.8 Кб
Скачать

6. Імідж фірми, його складові

Імідж - це свідомо сформований образ об'єкта, що наділяє останнього додатковими цінностями і дає можливість продукувати ті враження про об'єкт, ставлення до нього і його оцінки, які необхідні його творцеві. Імідж організації - цілісне сприйняття (розуміння й оцінка) організації різними групами громадськості. Це емоційно забарвлений образ організації, часто свідомо сформований, що володіє цілеспрямовано заданими характеристиками і покликаний надавати певний психологічний вплив на конкретні групи соціуму.

імідж організації» включає в себе дві складові: 1) описову - відображає образ організації, 2) оцінну - будь-яка інформація про організацію спонукає в суспільстві оцінки, емоції, які можуть мати різну інтенсивність, можуть прийматися або відхилятися. Імідж це комплексне поняття, яке складається з безлічі показників. Їх можна умовно розділити на дві групи: основні, пов'язані з головною діяльністю компанії, і супутні.

До основних, наприклад, відносяться такі категорії як загальна популярність і репутація, швидкість реагування на зміну потреб споживачів, інноваційний потенціал, престиж вироблених продуктів, рекламна політика, зарубіжні зв'язки, фінансова стійкість, конкурентні позиції.

Супутні складові грунтуються на особистісному, суб'єктивному сприйнятті іміджу компанії. Отже, є суперечливими, а результати формування є непередбачуваними. До числа таких складових можна віднести характер і стиль відносин з клієнтами, корпоративну культуру, образ персоналу компанії, вистава про стиль компанії, зовнішньої атрибутики.

Ще однією важливою складовою іміджу є образ керівника. Важливо, щоб і він був позитивним. Формування образу складається з його професійної, соціальної діяльності, його особистісних характеристик, минулого і сьогодення.

Крім того, як би не було дивно, але образ споживача - це теж супутній елемент іміджу. Більш того, думка про вже стали клієнтами компанії людях для потенційних споживачів є навіть більш значущим, ніж багато з перерахованих вище показників.

7. Відкрите акціонерне товариство. Характеристика діяльності

Відкрите акціонерне товариство - являє собою самостійну юридичну особу, створену для одержання прибутку від будь-яких видів діяльності, не заборонених законом. Статутний фонд акціонерного товариства розподіляється на заздалегідь установлену кількість акцій рівної номінальної вартості. Акції надають їх власникам право здійснювати контроль за діяльністю акціонерного товариства, а також право на одержання частки в його прибутку. Кожен акціонер має право володіти будь-якою кількістю акцій, якщо інше не передбачено чинним законодавством. Акції відкритого акціонерного товариства поширюються шляхом відкритої підписки і є предметом купівлі-продажу на фондовій біржі.

Оскільки товариство є самостійною юридичною особою, його власники (акціонери) не несуть особистої відповідальності по його зобов'язаннях (акціонерне товариство несе відповідальність за своїми обов'язками тільки усім своїм майном), за винятком випадків здійснення ними злочинів.

Власниками Товариства є акціонери, тобто особи, у власності яких знаходяться його акції. Акціонерами можуть бути: фізичні особи; юридичні особи; держава, що представляє Фонд державного майна України або інша уповноважена особа. Грошові кошти, які інвестуються акціонерами у товариство при придбанні акцій, використовуються для фінансування його діяльності, спрямованої на досягнення визначених акціонерами цілей.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]