Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_ekzamen_sami_otvety.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
74.8 Кб
Скачать

19. Схема ресурсного забезпечення підприємства

Ресурсне забезпечення

Здійснення плану: 1. Закуповуються та завозяться необхідні матеріали, устаткування, товари. Тобто основні засоби та обігові кошти. 2. Наймаються або залучаються іншим способом працівники. 3. Купується потрібна інформація. 4. Обладнуються спеціальні приміщення, створюються умови щодо виконання операцій за планом. 5. Вишукуються фінансові ресурси для проведення бізнес операції. 6. Готується необхідна документація.

Якщо підприємство діє на договірній основі, то ресурси отримані за укладеними договорами. Йому потрібні лише грошові кошти для їх оплати. В інших випадках їх доводиться шукати і купувати. Необхідно забезпечити підприємство ресурсами на всьому протязі бізнес операції.

20. Грошовий розрахунок бізнес-операції

Грошовий розрахунок проводиться з метою визначення обсягу коштів, необхідних для проведення запланованої бізнес-операції.

Основним предметом для грошового розрахунку є визначення загального обсягу витрат, який складається з різних видів витрат.

Витрати поділяються на такі види:

1) матеріальні;

2) на оплату праці;

3) на отримання інформації;

4) на основні засоби;

5) на послуги;

6) на оплату кредитів;

7) на сплату податків;

8) додаткові;

9) постійні;

10) змінні.

До матеріальних витрат грошових коштів відносяться витрати на отримання матеріалів, напівфабрикатів, сировини, енергії.

Витрати на оплату праці включають в себе грошові витрати на оплату праці співробітникам підприємницької фірми,

Витрати на отримання інформації визначаються вартістю цього обсягу інформації, яка оплачується з коштів фірми.

Витрати на основні засоби розраховуються з урахуванням розподілу основних засобів на постійні і тимчасові. Постійні основні засоби купуються фірмою для тривалого їх використання, а тимчасові основні засоби купуються для використання в межах проведення бізнес-операції.

Витрати на послуги розраховуються в залежності від видів послуг та їх вартості.

Додаткові витрати включають в себе витрати на транспорт, навчання співробітників фірми, відрядження персоналу,

Витрати на оплату кредиту відрізняються тим, що витратами вважається різниця між сумою наданої кредиту і повертається кредитору сумою, включаючи відсотки.

Витрати на сплату податків включають в себе сплату податку на додану вартість і податку на прибуток.

Постійні витрати є витратами, не залежними від проведення даної бізнес-операції. До них відносяться витрати на оплату праці, на утримання службових приміщень, на утримання і ремонт устаткування і техніки фірми.

Змінні витрати залежать від обсягів використовуваного матеріалу. Вони розраховуються методом множення обсягу товару на обсяг змінних витрат, які припадають на одиницю товару.

21. Середовище бізнесу

Всі існуючі операції обміну здійснюються в специфічному середовищі, яка визначає зміст підприємницького бізнесу та надає на нього прямий або непрямий вплив.

Середа підприємницького бізнесу складається з:

- мікросередовища;

- макросередовища.

У свою чергу макросередовище ділитися на:

- макрооточення;

- мікрооточення.

До складу макрооточення входять:

1. Політична ситуація (режим управління держави, особливості формування уряду, бюджету, парної системи тощо);

2. Правове середовище — федеральні, регіональні, місцеві закони, які регулюють бізнес: Цивільний Кодекс РФ, Податковий Кодекс РФ, Трудової, Законодавство про малому бізнесі і т. д.;

3. Соціально—культурне середовище впливає на ведення бізнесу: по-перше, з точки зору переваг покупців, а по-друге, особливості робочої сили, тобто рівень освіти, культури, ставлення до роботи;

4. Технологічна середовище відображає рівень науково-технічного розвитку, яке проявляється і у рівні їх поширення у суспільстві, а також у застосуванні різних видів автоматизації в промисловості;

5. Географічне середовище — це природні умови, в яких здійснюється бізнес, а також доступність сировини, енергоресурсів, наявність доріг і т. д.;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]