Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦШЕОТ-0018.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
840.19 Кб
Скачать

Перелік основних робіт, що виконуються з дозволу

Чергового по станції без запису в журналі огляду

Колій, стрілочних переводів, пристроїв сцб, зв’язку

Та контактної мережі

  1. Заміна ламп в світлофорах всіх призначень, в зелених смугах, що світяться, маршрутних і світлових покажчиках.

  2. Поодинока заміна сигнального трансформатора і регулювання напруги на лампах світлофора.

  3. Перевірка стрілок на щільність прилягання притиснутого вістряка до рамної рейки і рухомого осердя хрестовини до вусовика без переведення стрілки.

  4. Перевірка кріплення, щільності замикання і регулювання контактів автоперемикача стрілочного електропривода з короткочасним (до 3 хвилин) порушенням електричного контролю положення стрілки без виведення електропривода з механічного замикання і переведення стрілки.

  5. Перевірка внутрішнього стану електропривода з переведенням стрілки, чистка і змащення вузлів і деталей в електроприводі при вимкнутому курбельному блок-контакті, заміна електродвигуна.

  6. Поодинока заміна на стрілці електричної централізації ізоляції гарнітурних кутників і кріпильних болтів (при наявності зв’язної смуги).

  7. Перевірка чергування полярності рейкових кіл без замикання ізолюючих стиків; поодинока заміна дросельних перемичок, перемичок до кабельних стійок і колійних трансформаторних ящиків, електротягових з’єднувачів; вимірювання кодового струму з короткочасним перериванням контролю вільності стану рейкових кіл на табло.

  8. Поодинока заміна приладів, що мають штепсельне з’єднання, заміна контрольних лампочок (світлодіодів) табло.

У випадку, коли прилад або елемент, що замінюється, знаходиться всередині пристрою, який опломбовується, (пульта, шафи і т.ін.), то в Журналі огляду робиться запис про розкриття цього пристрою з указанням роботи, що виконується .

  1. Заміна запобіжників, перевірка пристроїв аварійного включення резерву (АВР) і аварійного повторного включення (АПВ) з короткочасним перериванням живлення пристроїв.

  2. Відключення в електричних колах випрямлячів, що не мають акумуляторного резерву, якщо вони не живлять кола поляризованих приладів.

  3. Відключення монтажних проводів або жил кабеля на одній контактній клемі при виконанні графіка технічного обслуговування або перевірці пристроїв з короткочасним порушенням роботи пристроїв і з наступною перевіркою їх дії після закінчення робіт.

  4. Перевірка роботи централізованих стрілок з пульта управління з дозволу і під наглядом чергового по станції, перевірка стрілочних контрольних і електричних замків.

  5. Перевірка залежностей в пристроях СЦБ з короткочасним відключенням електричних кіл без припинення дії пристроїв.

Додаток 4

до п. 2.2.5 Інструкції

Місця від’єднання робочих і контрольних тяг електропривода стрілок електричної централізації

1

2 Мал. 1.1. Електропривід типу спв (спільне кріплення контрольних і робочих тяг): 1 - місця від’єднання робочих і контрольних тяг; 2 - електропривід

1

2

3

Мал. 1.2. Електропривід типу СП (спільне кріплення

контрольних і робочих тяг):

1 - місце від’єднання робочої тяги;

2 - місця від’єднання контрольних тяг;

3 - електропривід

1

3

Мал. 1.3. Електропривід типу СП (роздільне кріплення

контрольних і робочих тяг):

1 - місце від’єднання робочої тяги;

2 - місця від’єднання контрольних тяг;

3 - електропривід

2