Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦШЕОТ-0018.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
840.19 Кб
Скачать

Додаток 5

до п. 1.5 Інструкції

ПРИКЛАДИ ОФОРМЛЕННЯ ЗАПИСІВ В ЖУРНАЛІ ОГЛЯДУ КОЛІЙ, СТРІЛОЧНИХ ПЕРЕВОДІВ, ПРИСТРОЇВ СЦБ, ЗВ’ЯЗКУ ТА КОНТАКТНОЇ МЕРЕЖІ І В КНИЗІ ПРИЙМАННЯ ТА ЗДАВАННЯ ЧЕРГУВАНЬ І ОГЛЯДУ ПРИСТРОЇВ НА ПЕРЕЇЗДІ (ФОРМА ПУ-67) при ВИКОНАННІ ОСНОВНИХ РОБІТ З технІЧНОГО обслуГОВУВАННЯ, ремонту І усУНЕННЯ нЕСПРАВНОСТЕЙ, ВІДМОВ або поШКОДЖЕНЬ ПРИСТРОЇВ СЦБ

Загальні положення

Якщо для виконання роботи необхідно зробити запис в Журналі огляду, то слід керуватися викладеними в табл. 1 і 2 даного додатку прикладами записів, що є узагальненими, де час початку і закінчення робіт, порядок сповіщення електромеханіка СЦБ черговим по станції довільні.

В залежності від поїзної обстановки на залізничній станції допускається для виконання однієї і тієї ж роботи виключати пристрої СЦБ зі збереженням або без збереження користування cигналами. В табл. 1 даного додатку пропонується, як правило, один із варіантів оформлення виключення пристроїв СЦБ.

В записах як район виконання робіт з технічного обслуговування або ремонту пристроїв СЦБ можуть бути указані залізнична станція, її горловини або номери стрілок, що перевіряються, найменування світлофора, рейкового кола і т.ін. Якщо пристрої СЦБ в указаному районі перевірені не повністю, то в запису про закінчення робіт указуються номери або найменування тільки перевірених пристроїв.

При оформленні записів про виключення пристроїв СЦБ указуються конкретні номери стрілок, найменування ізольованих ділянок або світлофорів.

Запис про закінчення робіт з технічного обслуговування, ремонту або усунення несправностей пристроїв СЦБ, як правило, повинен зробити електромеханік СЦБ або старший електромеханік СЦБ.

Запис про закінчення робіт може бути виконаний іншою відповідальною особою (начальником дільниці, заступником начальника дистанції сигналізації та зв’язку) на підставі доповіді виконавця або керівника робіт з указанням в запису його прізвища і посади з наступним підтвердженням цього запису підписом виконавця або керівника робіт.

При розташуванні пристроїв СЦБ на значній відстані від приміщення чергового по станції запис про виключення пристроїв, про закінчення робіт може замінятися телефонограмою, яка передається черговому по станції і реєструється в Журналі огляду з наступним особистим підписом електромеханіка СЦБ або старшого електромеханіка СЦБ.

В прикладах, що наведені в табл. 1 і 2 даного додатку, на черговість виконання записів указують цифри в дужках. При сповіщенні черговим по станції працівника відповідного господарства про несправність пристроїв СЦБ в Журналі огляду повинні бути указані прізвище і посада особи, якій було повідомлено про несправність.

При необхідності приклади записів, виходячи з місцевих умов, можуть бути розроблені і доповнені керівництвом дистанції сигналізації та зв’язку. При цьому необхідно керуватися вимогами ПТЕ залізниць України і записами, які приведені в даній Інструкції для аналогічних робіт.

Таблиця 1