Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЦШЕОТ-0018.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
840.19 Кб
Скачать

Порядок взаємодії працівників господарств

При виявленні і усуненні відставання вістряка

Від рамної рейки або рухомого осердя хрестовини

Від вусовика на 4 мм і більше

Встановлюється наступний порядок взаємодії працівників господарств колійного, перевезень, сигналізації та зв’язку при виявленні на стрілочних переводах відставання вістряка від рамної рейки, рухомого осердя хрестовини від вусовика на 4 мм і більше, виміряне біля вістряка і осердя тупої хрестовини проти першої тяги, біля осердя гострої хрестовини - у вістрі осердя при замкнутому положенні стрілки:

1. Виявивши відставання вістряка стрілки від рамної рейки (рухомого осердя від вусовика) електромеханік СЦБ або бригадир колії телефоном (радіозв’язком) через чергового по станції повинен негайно оформити запис в Журналі огляду про виявлення несправності, який при поверненні в приміщення ДСП повинні підписати електромеханік СЦБ і бригадир колії.

Якщо стрілка знаходиться поблизу приміщення ДСП, електромеханік СЦБ і бригадир колії оформлюють цей запис особисто в Журналі огляду (запис 2 або 6 табл. 3 додатку 6 до даної Інструкції).

2. Черговий по станції зобов’язаний:

2.1. На рукоятку (кнопку) стрілки, що має вищевказану несправність, надіти червоний ковпачок. На залізничних станціях, обладнаних маршрутно-релейною централізацією, стрілка у цьому випадку повинна переводитися на індивідуальне управління встановленням стрілочної рукоятки в одне з крайніх положень.

2.2. Після оформлення запису електромеханіком СЦБ і бригадиром колії про виявлення відставання вістряка стрілки від рамної рейки припинити рух по стрілці в протишерстному напрямку в положенні, при якому не забезпечується щільне притискання вістряка до рамної рейки, до замикання її на закладку і навісний замок. Якщо закладка не забезпечує щільного притискання вістряка до рамної рейки, то бригадир колії закріплює вістряки стрілки на типову скобу.

У решті випадків, а також після замикання стрілки або закріплення вістряків стрілки, рух по стрілці виконується нормально за сигналами.

2.3. Повідомити про виявлення відставання вістряка стрілки від рамної рейки на 4 мм і більше начальника залізничної станції або його заступника, а при їх відсутності - поїзного диспетчера.

3. Начальник залізничної станції (заступник), а при їх відсутності інший працівник господарства перевезень, виділений для замикання стрілки, або особисто черговий по станції, згідно з ТРА станції, повинен прибути на несправну стрілку для її комісійного огляду і виявлення причини відставання вістряка від рамної рейки.

4. Бригадир колії спільно з працівником господарства перевезень повинні перевірити справну дію закладки і навісного замка, замкнути стрілку на закладку і навісний замок, а при необхідності за вказівкою ДСП закріпити на типову скобу вістряки в потрібному положенні. Про закріплення вістряків стрілки бригадир колії особисто або телефоном повинен оформити запис в Журналі огляду (запис 3 або 7 табл. 3 додатку 6 до даної Інструкції).

5. Усунення відставання вістряка від рамної рейки виконується негайно, у вільний від руху поїздів час бригадиром колії спільно з електромеханіком СЦБ при дотриманні вимог Інструкції з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні колійних робіт і даної Інструкції.

6. При виявленні відставання вістряка від рамної рейки на залізничних станціях з диспетчерською централізацією або електричною централізацією з дистанційним управлінням залізнична станція або район залізничної станції передається на резервне (місцеве) управління.

7. Аналогічний порядок повинен дотримуватися і при усуненні відставання рухомого осердя хрестовини від вусовика.

8. Начальник залізничної станції (заступник) постійно контролює вищевказані роботи і несе відповідальність за забезпечення безпеки руху поїздів.

9. Начальник залізничної станції (заступник) спільно з дорожнім майстром і електромеханіком СЦБ при проведенні місячних оглядів згідно з вимогами ПТЕ вибірково перевіряють стрілки на неможливість замикання вістряків (рухомих осердь хрестовин) в плюсовому і мінусовому положеннях при закладці між притиснутим вістряком і рамною рейкою (рухомим осердям хрестовини і вусовиком) шаблону товщиною 4 мм, справність дії закладок, про що робиться запис в Журналі місячних оглядів.

Таблиця 3