Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mign econ vidnosini (BAREMBA) - MO - 4 cousre -....doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
597.5 Кб
Скачать

Самостійна робота

  1. Прочитайте і запам’ятайте сутність наступних економічних категорій:

Арбітраж (arbitrage) – операція, яка передбачає купівлю валюти або іншого активу(товару, цінних паперів) на одному ринку, її негайну продаж на іншому ринку й отримання прибутку за рахунок різниці ціни купівлі та ціни продажу.

Валютні ризики (currency risks) – ризики, що виникають в зв’язку з використанням декількох валют в міжнародних умовах.

Валютний опціон (currency options) – це контракт, який надає право одному з учасників угоди купити або продати певну кількість іноземної валюти зафіксованою ціною протягом певного відрізку часу.

Валютний ринок (currency market) – ринок, на якому укладаються валютні угоди, тобто обмін валюти однієї країни на валюту іншої країни за певним номінальним валютним курсом.

Міжнародне запозичення та кредитування (international borrowing and crediting) – надання і одержання коштів (позик) на строк, який передбачає сплату процентів за їх використання.

Міжнародний кредит (international credit) – позика в грошовій або товарній формі, яку кредитор однієї країни надає суб’єкту іншої країни на умовах повернення.

Світовий ринок позичкових капіталів (global bond market) – сукупність попиту і пропозиції на позичковий капітал позичальників та кредиторів різних країн.

Ринок спот (spot market) – ринок термінової поставки валюти(протягом двох робочих днів).

СДР – спеціальні права запозичення (SDR – special drawing rights) – кредити, які МВФ надає країнам кредиторам.

Строковий (форвардний) валютний ринок (forward currency market) – ринок, на якому укладаються угоди щодо купівлі та продажу фіксованої кількості валюти на певну дату в майбутньому заздалегідь обумовленому валютному курсі.

Торгові кредити (trade credit) – вимоги та пасиви, що виникають внаслідок прямого надання кредиту постачальникам і покупцям за угодами з товарами та послугами, і авансові платежі за роботу, яка проводилась в зв’язку з такими угодами.

Ф’ючерси (futures) – строкові угоди купівлі-продажу сировини, золота, валюти, цінних паперів за цінами, що діють під час угоди, з поставкою купленого товару та його оплатою в майбутньому.

Хеджирування (hedging) - страхування, зниження ризику втрат, що були обумовлені несприятливою для покупців і продавців зміною ринкових цін на товари порівняно з тими, які брались до уваги при підписанні угоди.

2.Провести аналіз літератури, що рекомендована в методичному посібнику і підготувати фіксований виступ по темі: «Фондовий ринок України».

5.3. Індивідуально-консультативна робота

Індивідуально-консультативна робота – це вид навчальної роботи викладача, яка здійснюється за графіком індивідуально-консультативної роботи у формі: індивідуальних завдань, консультацій, перевірки та захисту завдань, перевірки конспектів, навчальних тестів, що винесені на поточний контроль.

Індивідуальні заняття проводяться з окремими студентами з метою підвищення рівня їхньої підготовки та розвитку індивідуальних творчих здібностей.

Консультація – це форма навчального заняття, при якій студент отримує відповіді від викладача на конкретні запитання або пояснення певних теоретичних положень чи аспектів їх практичного застосування.

Індивідуально-контрольна робота викладача здійснюється згідно нормативу навчальної та робочої програми в обсязі п’яти годин за графіком, що затверджений кафедрою.