Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Меліхова - Адвокатура в Україні, 2005.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
530.94 Кб
Скачать

Порядок і критерії оцінювання знань студентів за результатами вивчення дисципліни Для денної та вечірньої форм навчання

№ пп

Об’єкти контролю

Кількість балів

Результат

1.

Оцінка поточної роботи в семестрі, зокрема:

Від 0 до 40 балів, зокрема:

Зарахування за­ліку за умови отримання не менше 20 балів, у яких обов’яз­ково мають бути представлені всі об’єкти контролю

1.1.

Систематичність та активність роботи на семінарсь­ких заняттях

до 15 балів

1.2.

Виконання завдань для самостійного опрацювання

до 10 балів

1.3.

Виконання модульних зав­дань

до 15 балів

Максимальна кількість балів за роботу в семестрі — 40.

Умовою виставлення заліку студентові за результатами роботи в семестрі є отримання не менше 20 балів, у яких обов’язково повинні бути представлені всі об’єкти контролю (1.1. + 1.2. + 1.3)

Для заочної форми навчання

Умовою виставлення заліку є отримання не менше 20 балів за результатами модульного контролю знань.

Матеріали для модульного контролю знань включають два модулі (блоки).

Модульне завдання охоплює чітко визначені теми курсу й складається з усного захисту контрольних запитань, виконання самостійних письмових робіт і написання рефератів.

Кожне модульне завдання оцінюється в 5 або 0 балів відповід­но до наведених нижче критеріїв.

Для студентів денної та вечірньої форми навчання

На кожний модульний контроль виноситься три модульні завдання.

Для студентів заочної форми навчання

Перший і другий модулі включають по два завдання (усний захист контрольних запитань, виконання письмових завдань, написання рефератів — на вибір викладача), які оцінюються за загальними правилами (максимальна оцінка за кожний модуль для студентів заочної форми навчання — 20 балів).

Вид завдання

Кількість балів

Критерії оцінки відповіді

Контроль­ні запитан­ня для пере­вірки знань

5 балів (зараховано)

Студент виявив вільну орієнтацію в програмі з адвокатури, знання назв і змісту передбачених програмою нормативно-правових актів, знання та вірне розуміння змісту правових норм, за допомогою яких регулюється діяльність адвокатури та адвокатів, характерних рис та особливостей цих норм, знання основних понять і категорій, що застосовуються в адвокатурі, спроможність давати правильні їх тлума­чення, логічно й граматично правильно викладати думки

0 балів (не зараховано)

Студент не відповів на поставлені запитання або відповідь була неправильною, не розкрив сутності питання або припустився грубих змістових помилок, що свідчать про відсутність знань з адвокатури у студента або ж їх безсистемність і поверховість, невміння сформулювати думку та викласти її, незнання загальних положень програми з адвокатури

Завдання для виконання письмових робіт

5 балів (зараховано)

Студент правильно виконав завдання на основі чинного законодавства або історичного матеріалу (залежно від завдання), висловив свої суд­ження щодо проблеми, самостійно зробив висновки, обґрунтував відповідь нормами чинно­го законодавства (крім історичних питань), логічно й послідовно аргументував і викладав свою думку.

0 балів (не зараховано)

Студент не виконав завдання або виконав його неправильно, або неправильно обґрунтував свою думку, або був неспроможний її аргументувати, або ж під час виконання завдання виклад був непослідовним і позбавленим логіки.

Закінчення табл.

Вид завдання

Кількість балів

Критерії оцінки відповіді

Написання рефера­тів

5 балів (зараховано)

Студент правильно й повно розкрив у рефераті обрану тему, проілюстрував її прикладами з практичної діяльності адвокатів або з історії адвокатури, зробив самостійні висновки, подав план роботи та список використаної в дослід­женні питання літератури. Реферат повинен бути акуратно оформленим, із дотриманням технічних вимог, які ставляться до курсових робіт. Обсяг реферату має бути 7—10 сторінок формату А4.

0 балів (не зараховано)

Студент неповно або неправильно розкрив обрану тему, або не розкрив її зовсім, або ж не зробив висновків, не подав план роботи чи список використаної літератури, або не навів у роботі прикладів, або ж належним чином не офор­мив роботу