Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка Новая ЕА.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
666.62 Кб
Скачать

Згідно з вимогами Державного стандарту підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” з історії, фахівець повинен вміти:

  • аналізувати основні тенденції політичного, економічного розвитку західноєвропейських держав в період Нового часу, а також соціальні зміни, які призвели до формування класового суспільства.

  • аналізувати етносоціальні процеси, основні історичні події, які їм сприяли або ж, навпаки, гальмували їх, особливості державотворчих процесів в країнах Західної Європи, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати особливості Англійської буржуазної революції, її вплив на подальший розвиток Англії, формування двопартійної системи, знаходити спільне і відмінне з аналогічними процесами в інших країнах, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати особливості розвитку країн Західної Європи в епоху Просвітництва, реформи, що характеризують просвітницький абсолютизм, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати процеси, що відбувалися в англійських колоніях у Північній Америці, зародження ідеї державності та становлення США, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати міжнародну політику в період Нового часу, її еволюцію та вплив на політичний розвиток провідних західноєвропейських країн, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати роботи англійських, французьких, німецьких, американських просвітників (Дж.Локка, Вольтера, Ш.Монтеск’є, Ж.Руссо, Д.Дідро, Г.Лейбніца тощо), їхній вплив на формування так званого просвітницького абсолютизму, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати події Французької буржуазної революції кінця ХVІІІ ст., етапи державотворення, причини переходу від конституційної монархії до якобінської диктатури, наслідки та значення революції, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати основні фактори, що впливали на формування індустріального суспільства в західноєвропейських країнах, наслідки індустріальної революції, зіставляти та порівнювати зміст реформ, що проводились наприкінці ХVІІІ – на початку ХІХ ст. в провідних європейських країнах, визначати позитивні та негативні аспекти в різних формах господарювання, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати фактори, що зумовили виникнення і поширення кооперативного руху, виявляти умови за яких доцільне використання кооперативних форм організації економічній діяльності, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати процес формування та розвиток основних ідейно-політичних доктрин ХІХ ст.: консерватизму, лібералізму, соціалізму, анархізму, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати особливості революцій 1848 – 1849 рр. в країнах Західної Європи, наслідки та значення для подальшого розвитку суспільства, використовувати набуті знання у практичній роботі.

  • аналізувати найбільш важливі події і явища, визначати їх місце та роль в історії західноєвропейських країн, застосовувати на практиці методику конкретних досліджень з використанням історичних джерел, періодичної преси тощо, використовувати набуті знання у практичній роботі.