Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
35-47Товарознавство (Харчові продукти)МВК_ЗС_11....doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
546.3 Кб
Скачать

Розділ 2. Товарознавство плодів, овочів, крохмалю, цукру та кондитерських виробів

  1. Плоди та овочі: класифікація та харчова цінність.

  2. Хімічний склад овочів. Характеристика основних компонентів, їхня роль у формування харчової цінності та споживних властивостей овочів.

  3. Хімічний склад плодів. Характеристика основних компонентів, їхня роль у формування харчової цінності та споживних властивостей плодів.

  4. Характеристика компонентів хімічного складу плодів і овочів, що зумовлюють їхні органолептичні властивості.

  5. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних господарсько-ботанічних сортів бульбоплодів.

  6. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних господарсько-ботанічних сортів коренеплодів.

  7. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних господарсько-ботанічних сортів томатних овочів.

  8. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних господарсько-ботанічних сортів гарбузових овочів.

  9. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних помологічних сортів насінних плодів.

  10. Характеристика хімічного складу, споживних властивостей та призначення основних помологічних сортів кісточкових плодів.

  11. Класифікація, характеристика хімічного складу, споживних властивостей та використання ягід

  12. Стадії стиглості плодів та овочів. Вплив стадії стиглості на умови транспортування та технологічні властивості плодів і овочів.

  13. Умови транспортування та зберігання плодів і овочів. Сучасні напрямки зменшення їх втрат при транспортуванні та зберіганні

  14. Фітопатологічні хвороби плодів і овочів.

  15. Фізіологічні хвороби плодів і овочів.

  16. Дозрівання плодів і овочів – важливий чинник поліпшення їх споживних властивостей.

  17. Дихання плодів і овочів. Зміна хімічного складу, споживних і технологічних властивостей та якості плодів і овочів у процесі зберігання.

  18. Фізичні та хімічні процеси, що відбуваються у плодах та овочах при транспортуванні та зберіганні. Зміна їх товарного вигляду, споживних властивостей та якості під впливом цих процесів.

  19. Класифікація продуктів переробки плодів і овочів за методами консервування. Товарознавча характеристика висушених плодів і ягід.

  20. Товарознавча характеристика ферментованих овочів. Сутність процесу ферментації, вплив цього процесу на формування асортименту та споживних властивостей ферментованих овочів.

  21. Крохмаль: види, асортимент, особливості виробництва та використання окремих видів крохмалю.

  22. Крохмалепродукти: види, асортимент, особливості виробництва та використання окремих видів крохмалепродуктів.

  23. Цукор-пісок: характеристика чинників, що формують його асортимент і якість, вимоги до якості.

  24. Цукор-рафінад: сировина, асортимент, відмінності споживних властивостей окремих видів , вимоги до якості.

  25. Мед :хімічний склад, харчова цінність, класифікація, вимоги до якості, вади.

  26. Значення кондитерських виробів у харчуванні людини. Сучасні напрямки формування асортименту, підвищення якості та поліпшення харчової цінності.

  27. Карамельні вироби: чинники, що формують асортимент і якість цих виробів.

  28. Класифікація та характеристика асортименту карамельних виробів, вимоги до їхньої якості.

  29. Умови та терміни зберігання карамельних виробів. Процеси, що відбуваються у карамельних виробах при зберіганні, вади цих виробів.

  30. Шоколад і шоколадні вироби: чинники, що формують асортимент і якість цих виробів, класифікація та характеристика асортименту, вимоги до якості.

  31. Мармелад: вплив сировини та технології виробництва на формування асортименту, споживних властивостей та якості. Вади, що можуть виникати у процесі збереження, причини їх виникнення та заходи запобігання.

  32. Фруктово-ягідні кондитерські вироби: класифікація, характеристика асортименту та харчової цінності окремих груп цих виробів.

  33. Пастильні вироби: вплив сировини та технології виробництва на формування асортименту, споживних властивостей та якості. Вади, що можуть виникати у процесі збереження, причини їх виникнення та заходи запобігання.

  34. Халва: характеристика чинників, що формують її асортимент і якість. Вади халви, що виникають при порушенні технології виробництва та умов збереження.

  35. Цукерки: вплив сировини та технології виробництва на формування асортименту, споживних властивостей та якості.

  36. Класифікація та характеристика асортименту цукерок, вимоги до їхньої якості.

  37. Ірис і драже: порівняльна характеристика сировини, технології виробництва, споживних властивостей і якості цих виробів, їх класифікація та характеристика асортименту.

  38. Умови та терміни зберігання цукерок, шоколаду та шоколадних виробів. Вади, що можуть виникати в цих виробах при зберіганні, причини їх виникнення та заходи запобігання.

  39. Борошняні кондитерські вироби: характеристика чинників, що формують її асортимент і якість. Вади цих виробів, що виникають при порушенні технології виробництва та умов збереження.

  40. Класифікація та характеристика асортименту борошняних кондитерських виробів.