Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма 49-11.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
235.52 Кб
Скачать

Структура тексту лекції

  1. Вступ. Зазначають підстави, причини, проблемну ситуацію, що зумовили необхідність написання та проведення лекції.

  2. Основна частина, де аналізується нинішній стан проблеми, наводяться аргументи, обґрунтовується основна ідея.

  3. Підсумкова частина містить висновки, рекомендації, пропозиції.

Інструктивно-методичні матеріали до проведення бесіди:

  1. Підбрати тему для бесіди.

  2. Під час бесіди виявити:

    • цікавість співбесідника (співбесідників) до даної теми;

    • розуміння проблеми;

    • особливості сприймання пропонованого матеріалу;

    • власні думки, коментарі співбесідника (співбесідників) з приводу теми.

3. Подати конспект обраної студентом теми бесіди, зазначивши:

  • Тему,

  • Мету,

  • Основні тези,

  • Методи й прийоми переконання,

  • Запитання,

  • Орієнтовні відповіді,

  • Аналіз та загальні висновки.

Вимоги до звітної документації:

Звітна документація із виробничої соціально-педагогічної практики передбачає письмовий аналітичний огляд-звіт професійної діяльності студента-практиканта. Виконані завдання оформляються студентом в окремій папці на окремих аркушах формату А4., на титульній сторінці необхідно вказати прізвище, ініціали студента, а також повну назву установи, де проходила виробнича практика (див. Додаток). Важливими є узагальнення та власні висновки студента по кожному з пунктів, доцільним є вказівки та посилання на джерела, опрацьовані студентом в ході практики.

Критерії оцінювання якості документації практики:

Відмінно ставиться, коли:

100% представлення звітної документації, що підтверджує виконання завдань практики та змістовна відповідність вимогам; документація відповідає вимогам до її оформлення; використовується науковий стиль писемного мовлення; наявні висновки та відображено власне ставлення до проблеми; продемонстровано уміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, документація подана у зазначений методистом термін.

Добре ставиться, коли:

Представлено 100% звітної документації, що підтверджує виконання завдань практики, зміст документації відповідає вимогам; документація відповідає вимогам до її оформлення; частково використовується науковий стиль писемного мовлення; наявні висновки, але не відображено власне ставлення до проблеми; продемонстровано уміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, документація подана у зазначений методистом термін.

Задовільно ставиться, коли:

Представлено 100% звітної документації, що підтверджує виконання завдань практики, зміст документації відповідає вимогам; порушено вимоги до оформлення документації; частково використовується науковий стиль писемного мовлення; наявні висновки, але не відображено власне ставлення до проблеми; не встановлено причинно-наслідкові зв’язки, документація подана у зазначений методистом термін.

Незадовільно ставиться, коли:

Частково представлена звітна документація, що підтверджує виконання завдань практики, зміст документації не відповідає вимогам; порушено вимоги до оформлення документації; документація невчасно подана у зазначений методистом термін.