Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая_Управление персоналом исход.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

Формулювання теми курсової роботи та постановка завдання

Зміст курсової роботи передусім визначається її темою: «Формування системи управління персоналом на підприємстві». Виходячи із теми курсової роботи, студентам необхідно вирішити науково-практичне завдання, сутність якого полягає у розробці системи управління персоналом на підприємстві певної галузі, яке здійснює вихід на зовнішній ринок шляхом експорту. Вид підприємницької діяльності, відомості про роботу підприємства та зовнішній ринок, на який орієнтується підприємство, представлено у розділі 3 за варіантами. До основних підсистем системи управління персоналом, які мають бути відображені в курсовій роботі, належать такі: підсистема аналізу та планування управлінського персоналу на підприємстві, підсистема забезпечення управлінським персоналом підприємства, підсистема раціонального використання управлінського персоналу на підприємстві.

Система управління персоналом, розроблена в процесі виконання курсової роботи, має ураховувати особливості підприємницької діяльності у певній галузі, масштаби діяльності підприємства та сприяти ефективному досягненню цілей підприємства при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Таким чином, завдання курсової роботи полягає у вирішенні вище зазначених задач, та в результаті чого сформувати ефективну систему управління персоналом на підприємстві, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність.

Опрацювання теоретичного матеріалу за темою курсової роботи

Виконання курсової роботи починається з усвідомлення природи об’єкту та предметної області. Тому розпочинати роботу слід з вивчення матеріалу, що стосується теми дослідження та в подальшому слугуватиме підґрунтям для написання основної частини курсової роботи. Метою даного етапу виконання курсової роботи є опанування теоретичних знань щодо системи управління персоналом, її основних елементів, а також особливостей формування системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність.

Студент самостійно повинен підібрати літературні джерела для опрацювання під час виконання курсової роботи. На початку даного етапу доцільно зосередити увагу на підручниках та навчальних посібниках, а також нормативних актах (Кодекс законів про працю, укази, постанови, що регулюють трудові відносини в Україні), після опрацювання яких звернути увагу на статті відповідної тематики у періодичних виданнях та монографії. При виконанні курсової роботи доцільно використовувати як зарубіжні, так і вітчизняні публікації. Під час роботи із літературними джерелами рекомендується конспектувати основні положення та нотувати бібліографічні записи джерел: автор, назва книги (статі), видавництва (назва журналу), рік видання, обсяг книги (номеру журналу), номер сторінки з тим, щоб використати ці записи для підготовки списку використаної літератури й зробити необхідні посилання на джерела в тексті курсової роботи.

Глибоке вивчення літературних джерел та нормативних документів надає змогу повністю розкрити тему дослідження, обґрунтувати теоретичні положення та виконати курсову роботу на високому науковому рівні.