Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая_Управление персоналом исход.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

Складання плану курсової роботи

Одним із найважливіших аспектів при написанні якісної курсової роботи є оптимально збалансований план її основної частини, який відображає логіку дослідження та визначає взаємозв’язок між окремими його частинами. Так, виходячи із теми курсової роботи, її мети та завдань, план основної частини має такий вигляд (табл. 1.1).

Таблиця 1.1

План основної частини курсової роботи

1. Теоретичні аспекти формування системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює ЗЕД

1.1. Сутність системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює ЗЕД

1.2. Структура та склад елементів системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює ЗЕД

2. Планування управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

2.1. Методи планування управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

2.2. Визначення кількісного складу управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД, за трудомісткістю

3. Оцінка управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

3.1. Сутність, цілі та методи оцінки персоналу на підприємстві при здійсненні ЗЕД

3.2. Обґрунтування вибору методу оцінки менеджерів із ЗЕД

4. Підбір управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

4.1. Сутність, цілі та методи підбору управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

4.2 Характеристика вакантної посади менеджера із ЗЕД та опис вимог до кандидата на вакантну посаду

5. Оплата праці та мотивація управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

5.1. Обґрунтування вибору системи оплати праці менеджерів із ЗЕД

5.2. Методи мотивації менеджерів із ЗЕД

6. Навчання управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

6.1. Сутність, цілі та методи навчання управлінського персоналу на підприємстві, що здійснює ЗЕД

6.2. Розробка тренінгу як основного методу навчання менеджерів із ЗЕД

Написання основної частини курсової роботи

В основній частині курсової роботи студент повинен вирішити поставлені завдання з формування системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність. Виконання основної частини курсової роботи має бути здійснено згідно із планом (табл. 1.1). Підґрунтям для формування системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює ЗЕД, розроблення її структури та визначення окремих елементів є практичні рекомендації щодо написання курсової роботи, які містяться у розділі 2 даних «Методичних вказівок...».

Оформлення пояснювальної записки до курсової роботи

Дослідивши учбову, періодичну літературу з наданої теми курсової роботи, студент систематизує, узагальнює зібраний матеріал відповідно до змісту роботи. Курсова робота являє собою учбово-дослідницьку працю та оцінюється не лише з точки зору теоретичної значущості, але й за рівнем її загальнометодичної підготовки, яка передусім виявляється в її композиції.

Композиція курсової роботи – це послідовність розташування її частин.

Композиційна структура курсової роботи складається з таких послідовно розташованих елементів.

1. Обкладинка, аркуш (додаток А).

2. Титульний аркуш (додаток Б).

3. Завдання на курсову роботу (додаток В).

4. Реферат (додаток Д).

5. Зміст.

6. Вступ.

7. Розділи основної частини згідно плану (табл. 1.1).

8. Висновки.

9. Список використаних джерел (бібліографічний перелік).

10. Додатки (за необхідністю).

Вступ. Вступ являє собою важливу частину композиції курсової роботи, яка має чітку структуру та поділяється на такі рубрики.

А) Обґрунтування актуальності теми дослідження в сучасних умовах при здійсненні підприємствами певної галузі зовнішньоекономічної діяльності.

Б) Визначення мети та задач дослідження. Мета курсової роботи полягає в формуванні системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює вихід на зовнішній ринок. Досягнення мети обумовлює вирішення таких задач: закріпити та поглибити теоретичні знання та набути уміння самостійного вирішення конкретних теоретичних завдань у галузі управління персоналом; обґрунтувати актуальність теми та її відповідність сучасному стану розвитку науки, а також практичним завданням підприємств відповідної галузі, які здійснюють вихід на зовнішній ринок; набути умінь самостійного аналітичного опрацювання та обґрунтування проблем побудови ефективної системи управління персоналом на підприємстві, яке здійснює вихід на зовнішній ринок; розвинути уміння самостійно систематизувати та аналізувати літературу з управління персоналом, оволодіти методикою досліджень, узагальнень та логічного викладу матеріалу; формувати обґрунтовані висновки та надати конкретні рекомендації щодо побудови системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює вихід на зовнішній ринок.

В) Визначення об'єкта і предмета дослідження. Об'єктом дослідження є управлінський персонал підприємства. Предметом дослідження є система управління персоналу на підприємстві, що здійснює вихід на зовнішній ринок.

Г) Визначення методів дослідження. В цій рубриці необхідно перелічити методи дослідження, які були використані в курсовій роботі з обов'язковою вказівкою на те, який метод був застосований при вирішенні того чи іншого конкретного питання.

Д) Структура і обсяг курсової роботи. У цій рубриці наводяться дані про структуру роботи, а саме: „Курсова робота складається із вступу, трьох розділів і висновків, викладених на _____ сторінках друкованого тексту. Матеріали курсової роботи містять___ таблиць і ___ рисунків, які подано на ___ сторінках. Список використаних джерел з ___ найменувань уміщено на ___ сторінках і ______ додатків – на _____ сторінках”.

Обсяг вступу має складати 2-3 сторінки.

Основна частина курсової роботи. В основній частині, структурованій згідно з логікою дослідження (табл. 1.1) та поділеній, відповідно, на 7 розділів, викладається зміст дослідження, кожен із яких включає два підрозділи.

Кожний розділ повинен починатися із аналізу та систематизації теоретичних положень щодо елементів системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність, із посиланням на літературні джерела та нормативні документи. Надалі необхідно обґрунтувати використання методичних підходів, моделей, діагностичних засобів тощо при формуванні системи управління персоналом та її окремих елементів на підприємстві при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Текст повинен супроводжуватися ілюстративним матеріалом.

Орієнтовний обсяг кожного з розділів основної частини роботи становить 4-6 сторінок. Відповідно, загальний обсяг основної частини курсової роботи складає 30-40 сторінок.

Е) За результатами виконання курсової роботи формулюються висновки, які наводяться в окремому розділі і являють собою стисле викладення підсумків проведеного дослідження щодо формування системи управління персоналом підприємства, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність. Також у висновках надається оцінка результатів дослідження з точки зору відповідності меті та задачам, зазначеним у вступі.

Обсяг розділу „Висновки” складає 2-3 сторінки.

Список використаних джерел. У списку джерел наводяться усі використані офіційно-розпорядчі документи, літературні джерела вітчизняних і зарубіжних видань, розташовані або в порядку згадування джерел в тексті, або в алфавітному порядку.

Додатки. Додатки містять ілюстровані матеріали, зразки документів тощо, які не були включені в основний текст курсової роботи, але є потрібними для повнішого сприйняття виконаної курсової роботи.