Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая_Управление персоналом исход.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
589.31 Кб
Скачать

Захист курсової роботи відповідно до встановленого графіка

Виконана курсова робота подається на кафедру менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, де вона реєструється і передається керівникові для перевірки та надання зауважень. У разі неякісного виконання та наявності серйозних недоліків курсову роботу повертають студенту для доопрацювання по зауваженням керівника. При повторному поданні на кафедру курсової роботи до неї додається попередній відзив, згідно із яким перероблено (дороблено) курсову роботу. При підготовці до захисту курсової роботи студент повинен уважно ознайомитись із змістом відзиву, підготувати відповіді на окремі зауваження.

Захищається курсова робота згідно із графіком, затвердженим завідуючою кафедри, перед комісією у складі не менш як двох викладачів кафедри. Під час доповіді студент коротко інформує про мету курсової роботи, стан питання, недоліки, що мають місце, надає пропозиції щодо управління персоналом на підприємстві, відповідає на запитання членів комісії. Після проведення процедури захисту курсової роботи комісія оголошує оцінку. Оцінка курсової роботи залежить від якості виконання курсової роботи, критеріями якої є наукова достовірність, аргументованість висновків, чіткість композиції, правильність оформлення, орфографії, пунктуації та стилістики, а також уміння студента пов'язувати теоретичні знання з практикою, правильність відповідей на запитання під час захисту.

2. Практичні рекомендації щодо написання курсової роботи

2.1. Теоретичні аспекти формування системи управління персоналом на підприємстві, що здійснює зед

Постановка завдання. Підприємство, що належить до певної галузі, здійснює діяльність на внутрішньому ринку та планує реалізувати продукцію на зовнішньому ринку (вихідні дані надано у табл. 3.1. розділу 3). Для здійснення ефективної зовнішньоекономічної діяльності необхідно сформувати систему управління персоналом на підприємстві. Перший розділ курсової роботи містить теоретичні положення щодо системи управління персоналом підприємства при здійсненні ЗЕД та її окремих елементів.

Рекомендації щодо вирішення завдання. У першому розділі курсової роботи студент повинен надати стислу характеристику сучасному стану галузі, в якій здійснює діяльність підприємство, охарактеризувати продукцію, що випускається, та обгрунтувати перспективи його виходу на певний зовнішній ринок. Надалі студент має стисло охарактеризувати особливості форми організації підприємницької діяльності підприємства. Студент визначає місію та цілі функціонування підприємства, ієрархічність яких має бути проілюстрована. Досягнення цілей залежить від ефективного виконання структурними підрозділами своїх функцій завдяки оптимальній організаційній структурі підприємства. Також студент має охарактеризувати сутність процесу управління персоналом, визначити елементи та надати схему системи управління персоналом на підприємстві. Схему організаційної структури підприємства та перелік функцій з управління персоналом, які виконуються структурними підрозділами, необхідно проілюструвати (див. табл. 2.1). Студент повинен визначити місце відділу, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність, в організаційній структурі, а також розробити положення про відділ ЗЕД та надати його у додатках. Положення про відділ ЗЕД має включати такі розділи: загальні положення, основні завдання, функції, взаємовідносини із іншими структурними підрозділами, права начальника відділу, обов’язки начальника відділу, відповідальність начальника відділу та інших працівників.

Таблиця 2.1

Розподіл функцій із управління персоналом між структурними підрозділами підприємства

Функції з управління персоналом

Структурні підрозділи

1. Підбір та розподіл кадрів

2. Розробка плану потреби в персоналі

3. Оформлення приймання, перевод, звільнення робітників

4. Аналіз причин поточності кадрів

5. Здійснення контролю за оптимальністю використання персоналу

6. Створення резерву кадрів та його навчання

7. Ведення обліку особистих справ

8. Оформлення документації для нагородження

9. Здійснення робіт з професійного просування робітників

10. Розгляд листів, заяв тощо

11. Здійснення трудової мотивації персоналу

12. Удосконалення стилю та методів роботи з персоналом

13. Аналіз професійного, вікового, освітнього складу персоналу

14. Інші функції

Умовні позначення: В – відповідальність за виконання даної функції, організація її здійснення, підготовка та оформлення остаточних документів; Н – надання вихідних даних, інформації, необхідної для виконання даної функції; У – участь у виконанні даної функції; Уз – узгодження підготовлених документів або окремих питань в процесі виконання функції; Р – прийняття рішення, затвердження та підпис документів.