Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Глосарий.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
59.9 Кб
Скачать

Тема 4 : Організатори оптової торгівлі ( біржі, аукціони та конкурси).

Біржі - регулярно функціонуючий оптовий ринок товарів, сировини, цінних паперів, це організація, що створюється на добровільній пайовій основі зацікавленими юридичними і фізичними особами у відповідності до законодавства.

Біржова угода - це угода про взаємну передачу прав і обов'язків на біржовий товар, що допущений до торгів на біржі, який втілюється в біржовому договорі, укладеному учасниками біржової торгівлі.

Угодами на наявний товар називаються такі угоди, що укладаються на товар, який перебуває під час торгу на території біржі, в її складах або його прибуття очікують на біржі, а також на товар, який на момент укладення угоди перебуває в русі; не відвантажений товар, який знаходиться на складі продавця.

Форвардні угоди - це взаємна передача прав та обов'язків щодо реального товару з відстроченим терміном постачання.

Ф'ючерсний контракт - це стандартизована угода на купівлю або продаж конкретного товару, в конкретне місце і час у майбутньому за ціною, встановленою на вільних біржових торгах у централізованому регульованому місці за правилами цього ринку.

Тема 5: Роздрібна торгівля.

Метод самообслуговування - вільний доступ покупців до товарів оплата здійснюється на місцях розрахунку , при самообслуговуванні змінюється технічний план торгового залу та інших приміщень магазину.

Метод продажу за зразками - зразки виставлені в торгових залах для самостійного ознайомлення.

Роздрібна торгова мережа характеризується, великою територіальною розкиданістю, наявністю великої кількості дрібних за площами і товарообігом підприємств, які здійснюють продаж товарів споживачам для їх особистого некомерційного використання.

Тема 6: Персональний продаж .

Персональний продаж - усне подання товару під час розмови з одним або кількома потенційними покупцями для здійснення продажу

Торговий агент - особа, яка діє від імені фірми і виконує одну або кілька функцій: виявлення потенційних клієнтів, встановлення комунікації, здійснення збуту, організація обслуговування, збір інформації і розподіл ресурсів.

Тема 7; Лізинг.

Лізинг - це господарська організація за якою суб'єкт підприємницької діяльності (лізингодавець ) передає матеріальні цінності іншому суб'єкту підприємницької діяльності ( лізингодержувачу ) в користування за плату для підприємницької діяльності.

Лізингодавець ( власник предмета лізингу ) . Дає згоду на лізинг і оплачує його вартість постачальнику.

Лізингоодержувач - суб'єкт , що користується об'єктом лізингу .

Постачальник - продавець або виробник об'єкта лізингу .

Об'єктами лізингу є елементи активної частини основних фондів.

Фінансовий лізинг являє собою лізинг майна з повною оплатою його вартості і характеризується тим , що термін на який передається майно в тимчасове використання наближається по тривалості до терміну експлуатації і амортизації всієї або більшої частини майна.

Оперативний лізинг характеризується тим , що термін довгого лізингу коротший ніж нормативний термін використання майна і лізингові платежі не покривають повної її вартості.

Лізингові платежі складаються із суми амортизаційних відрахувань, плати за використані ресурси, комісійні виплати, платежі за додаткові послуги, накладні витрати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]