Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОНОВЛЕН Навч-метод компдекс наглядслидство.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
577.02 Кб
Скачать

Тема 15. Розгляд прокурором скарг учасників кримінального процесу на дії й рішення органів дізнання та слідства

1. Правове регулювання розгляду прокурором скарг учасників кримінального процесу на дії й рішення органів дізнання та слідства.

2. Правові підстави та порядок розгляду прокурором скарг на дії й рішення органів дізнання та слідства. Повноваження прокурором щодо розгляду скарг, заяв і звернень учасників досудового провадження.

3. Методика проведення перевірок додержання вимог закону у зв’язку з розглядом скарг на дії й рішення органу дізнання та слідства.

4. Особливості розгляду прокурором скарг на дії та рішення слідчого, а також на дії та рішення органу дізнання.

5. Форми і методи прокурорського реагування на виявлені порушення закону за результатами розгляду скарг, заяв та звернень учасників досудового провадження.

6. Співвідношення прокурорського нагляду та судового контролю щодо розгляду скарг на дії й рішення органів дізнання та слідства.

Контрольні питання:

1. Назвіть учасників досудового провадження у кримінальній справі, які мають право оскаржувати дії й рішення органів дізнання та слідства?

2. Назвіть правові підстави та порядок розгляду прокурором скарг на дії й рішення органів дізнання та слідства.

3. Які існують відмінності щодо підстав та порядку розгляду скарг на дії й рішення органів дізнання та слідства відповідно до кримінально-процесуального законодавства і законодавства, що регулює розгляд скарг та звернень громадян з інших питань?

4. Які особливості розгляду прокурором скарг на дії та рішення слідчого, а також на дії та рішення органу дізнання?

5. Надайте характеристику форм і методів прокурорського реагування на виявлені порушення закону за результатами розгляду скарг, заяв та звернень учасників досудового провадження.

6. Опишіть методику проведення перевірок додержання вимог закону у зв’язку з розглядом скарг на дії та рішення органу дізнання і слідчого.

Тема 16. Прокурорський нагляд за додержанням законів при екстрадиції та застосуванні інших міжнародно-правових норм під час дізнання та досудового слідства

1. Міжнародне співробітництво органів прокуратури України та напрями їх взаємодії у міжнародно-правовій сфері.

2. Правові підстави та основні принципи прокурорського нагляду за додержанням законів та виконанням положень міжнародних договорів органами дізнання й досудового слідства.

3. Особливості організації прокурорського нагляду за додержанням законів у міжнародно-правовій сфері при проведенні дізнання і досудового слідства відповідно до галузевих наказів Генерального прокурора України.

4. Особливості розгляду та вирішення прокурором запитів про екстрадицію осіб.

Порядок та вимоги до підготовки відповідних запитів.

5. Особливості розгляду та вирішення прокурором запитів про надання правової допомоги у кримінальних справах, доручень про проведення процесуальних дій у кримінальних справах, клопотань про передачу кримінального переслідування. Порядок та вимоги до підготовки відповідних запитів.

6. Характерні порушення законів, положень міжнародних договорів органами дізнання і досудового слідства при виконанні запитів про екстрадицію, наданні правової допомоги. Вжиття заходів реагування на такі порушення.