Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕФЕРАТ АРГЕНТИНА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
755.71 Кб
Скачать

Відносини Аргентини і України

Чинна договірно-правова база українсько-аргентинських відносин нараховує 48 документів міждержавного, міжурядового, міжвідомчого та міжрегіонального характеру, які охоплюють різні напрямки співробітництва, що надає двостороннім відносинам різноплановості та багатосторонності. Рис.9 Показники торгівлі товарами між Україною та Аргентиною (млн. дол. США) за період 2001 – 2010 рр.

Головними галузями співпраці обох країн є аерокосмічна і сільськогосподарська. Україна може запропонувати Аргентині свої технологічні здобутки в електроенергетиці, літакобудуванні, залізничному й автомобільному машинобудуванні. Аргентинська сільськогосподарська продукція і техніка, обладнання для газопроводів, атомних електростанцій, антарктичних досліджень знаходять значний попит на ринку України. В структурі українського експорту в Аргентину переважають чорні метали, гарячекатана сталь, турбіни, насоси, шарикопідшипники, двигуни, трансформатори, добрива, трактори, тоді як з Аргентини надходять харчові продукти, екстракт кебрачо, шкіра, яловичина, одяг.

Україна пропонує свою участь у промислових програмах, що реалізуються в Аргентині: тракторобудуванні, будуванні вантажного автотранспорту, будівництві шляхів сполучення, мостів, каналів, вгірничорудній промисловості, модернізації портового господарства, створенні систем транспортних авіаперевезень, пожежогасіння. З іншого боку, для аргентинського бізнесу існує можливість участі вприватизаційних проектах України, співпраці в сільському господарстві.

З метою координації зусиль та надання ефективної допомоги у взаємному просуванні товарів та послуг на ринки обох країн створені аргентинсько-українська торговельно-промислова палата та аргентинсько-українська асоціація ділового партнерства, основними завданнями яких є пошук можливих партнерів, налагодження прямих ділових контактів, організація виставкової діяльності, сприяння ефективній участі в тендерах. Еміграція українців в Аргентину почалася з кінця XIX ст. У 1904—05 рр. з Бразилії в Аргентину переселилося близько 5 тис. вихідців з Чернігівщини. Особливо великий потік емігрантів з Західної України у був 1924—32 рр. Багато українських сімей в степових провінціях Аргентини займалися хліборобством. Досить велика група українців почала працювати на промислових підприємствах Буенос-Айреса та його передмість.

Висновок

Хоча Аргентина віднедавна входить у двадцятку найбільш розвинутих країн світу, а її валовий внутрішній продукт порівняно з кінцем 1990-х років зріс майже удвічі, рівень життя там залишається невисоким.

Союз південноамериканських націй запропонував заснувати спеціальний фонд в якості регіональної відповіді на міжнародну фінансову кризу, передає AFP з посиланням на заяву міністра економіки Аргентини Амадо Буду.

Згідно з даними Економічної комісії Латинської Америки і Карибського басейну, фонд може зібрати близько 500 млрд дол. Кошти, можливо, дозволять розширити Латиноамериканський резервний фонд (FLAR), який служить в якості механізму фінансової допомоги його семи країнам-членам.

Створений у 1978 р., FLAR об'єднує Болівію, Колумбію, Коста-Ріку, Еквадор, Перу, Уругвай та Венесуелу. Приєднання до загального фонду двох найбільших країн регіону - Бразилії та Аргентини - може збільшити обсяг коштів і ефективність структури.  Через нестабільну економічну ситуацію ускладнилась останнім часом криміногенна ситуація в Аргентині. Погіршенню криміногенної ситуації в країні сприяють також є високий рівень безробіття та відносна „прозорість” аргентинських кордонів, в результаті чого до Аргентини із сусідніх країн Латинської Америки прибувають нелегальні іммігранти, торгівці наркотиками тощо. Саме тому питання боротьби зі злочинністю, корупцією, незаконним обігом наркотиків є одними з пріоритетних напрямків діяльності аргентинського уряду. Буенос-Айрес зараз переживає хвилю злочинності. Непоодинокими є випадки збройних пограбувань, викрадень, в яких можуть брати участь переодягнені поліцейські. Згідно статистичних даних, в аргентинській столиці щодня здійснюється в середньому близько 500 злочинів, з них - 4 вбивства. Багато злочинів здійснюються неповнолітніми.