Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Geografia_turizma.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
86.38 Кб
Скачать

Стан розвитку туризму в Індії

На долю Індії приходиться близько 45% усіх туристичних прибуттів у країни Південної Азії і більш 70% валютних надходжень від туризму регіону. Найбільших успіхів національна туриндустрия досягла в середині 1990-х рр., коли щорічний приріст числа іноземних туристів досягав 7,7%. Починаючи з 1998 р. кількість прибуваючих мандрівників тут залишається фактично незмінним і складає, за даними ВТО, близько 2,4 млн чел. у рік. Доходи від туризму Індії перевищують $3,1 млрд. Як визнаються туристичні влади країни, сьогодні індійська туриндустрия, зосереджена в основному в приватному секторі, має потребу в додаткових фінансових уливаннях у розвиток інфраструктури. У 2001 р. туризм був включений у п'ятилітню програму державних інвестицій. Уже сьогодні в Індії будуються 35 тис. нових готельних номерів на додаток до 60 тис. існуючих. 

Основними донорами індійського туризму залишаються Об’єднане Королівство, США, Німеччина й Іспанія. Українці та росіяни в турпотоці країни складають тільки 0,7%.

Сама популярна в іноземних туристів індійська туристична дистинація - так званий “Золотий трикутник”, кути якого утворюють міста Делі, Агра і Джайпур. Близько 40% мандрівників в 2004 році вибрали класику. Ще до 25% туристів віддали перевагу турам по північних штатах Індії. 15% туристів зробили поїздки по західній Індії, у тому числі відпочивали на узбережжі Гоа і Кералі. Західна Бенгалія і Сиккім акумулювали ще близько 5% туристичного попиту.

Туристичний сезон в Індії триває з вересня по березень, у найбільш м'який кліматичний період. Пік попиту на індійський турпродукт на міжнародному ринку приходиться на вересень, квітень і різдвяні свята.

Завдяки наявності прямих рейсів у Делі, столиця країни стає відправною точкою багатьох подорожей – як по “Золотому трикутнику”, так і по північних штатах Індії. У 2007 році Індію відвідали 5 мільйонів туристів, зростання в порівнянні з попереднім роком склало 12%, повідомляє eTurboNews. Доходи від туризму в цей період досягли $12 мільярдів ($9 мільярдів роком раніше). З початку 2008 року і до серпня зростання доходів досягало 22%, число туристів збільшилося на 10%. Грунтуючись на цих показниках, країна поставила перед собою мету до 2010 року прийняти 10 мільйонів чоловік.

Історико-культурні ресурси Малайзії

Малайзія приваблива для туристів не тільки нескінченними піщаними пляжами і прекрасним кліматом. Малайзія пропонує своїм гостям зануритися в дивовижний світ мистецтва і архітектури великих цивілізацій старовини - індійської та китайської. Малайська цивілізація взяла від них найкраще і привнесла в них свій особливий неповторний колорит. Ніде в світі ви не знайдете такого дивного сусідства, як в Малайзії: найвища будівля у світі чудово уживається з найбільшим в Південно-Східній Азії буддистським храмом.  Але Малайзія це не тільки тисячі стародавніх пам'ятників і таємничих споруд. Малайзія це ще й мільйоникілометрів непрохідних джунглів. Саме відвідуване місце в джунглях Малайзії - це заповідник Таман Негара, розташований в гористій місцевості на території трьох малайзійських штатів. Таман-Негара - це перше місце для тих, хто хоче відвідати справжні джунглі. Вік джунглів Таман Негара оцінюється в 130 мільйонів років.  На території парку знаходиться печера Гуа-Телінг. У Малайзії Ви зможете відвідати Пенангскій міст, офіційно визнаний третім за протяжністю в світі, гору Пенанг, з якою Вашому погляду відкривається чудовий вид на лежачий внизу острів, а так само найбільший у Південно-Східній Азії храм Кек Лок Сі.  На острові Пенанг біля західного узбережжя Малазійського півострова знаходяться найкрасивіші китайські храми. Багатством і тонкістю дерев'яної різьби виділяється храм Дракона Гор у самому центрі старої частини міста Джорджтаун. У Пінанге є єдиний в Малайзії Храм змій, де на вівтарях, серед бронзових курильниць лежать клубками десятки отруйних змій. Їх можна брати в руки - вони не вкусять, так як ситі й одурманені пахощами.  Знамениті буддійські храми Пенанга. Храм Аир Хітам ("чорна вода"), інакше - храм Десяти Тисяч Будд: саместільки зображень Будди зберігається у високій білій пагоди і прилеглих приміщеннях. Вівтарі храму охороняють гігантські фігури богів і героїв Китаю. У Сіамській храмі лежить в приміщенні 12-метрового кам'яного Будду охороняють 10-метрові велетні з ликами чудовиськ і дракони. Біля храмів проходять святкування. Найбарвистіший з них - свято Дев'яти богів імператора.  У Кучінг, столиці острова Саравак, є палац білих раджів - нащадків англійця Брука, у минулому столітті правив цим піратським краєм. На північному заході Малайзії, в теплих водах Андаманського моря розташовані острови Лангкаві. Його південно-західне узбережжя являє собою суцільну смугу білих піщаних пляжів. На північному заході острова збереглися вологі тропічні ліси. Телага Туджух - так називаються 7 розташованих одне над іншим озер на пологому гірському схилі. Приблизно в 13 км на північ від Куала-Лумпур знаходяться печери Бату Кейвс.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]