Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция 5 Фин инвест.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
111.1 Кб
Скачать

Товарні і фінансові ф'ючерси і реальні активи

Ще одна фінансова група спекулятивних фінансових інструментів — це товарні і фінансові ф'ючерси, а також реальні активи. Товарні і фінансові ф'ючерсні контракти — це зобов'язан­ня, що мають юридичну чинність і полягають у тому, що продавці таких контрактів пропонують, а покупці купують іноземну валю­ту чи цінний папір. Торгівля товарними і фінансовими ф'ючерсами — це діяльність високоспеціалізована і пов'язана з великим ри­зиком, тому що можливість одержати прибуток за цими угодами залежить від безлічі неконтрольованих факторів, що наявні в сфері міжнародного життя і загальноекономічної кон'юнктури. Навпаки, реальні активи — це речовинне майно, крім нерухомості, тобто те, що можна відчувати руками, наприклад золото й інші до­рогоцінні метали, діаманти, колекційні предмети мистецтва й ан­тикваріату. У ці спекулятивні інструменти гроші вкладаються з розрахунку на підвищення цін; разом з тим, знаходячись у руках власника, вони роблять йому певне психологічне чи естетичне за­доволення.

Інструменти, захищені від податків, і компанії з обмеженою відповідальністю

Відповідно до положень федерального податкового законо­давства, на деякі види інвестиційних інструментів накладаються пільги, які неможливі при інших формах інвестицій. Наприклад, процентний доход з більшості випусків муніципальних облігацій взагалі не обкладається податком, а сплата податку по доходу з інвестиції іде на пенсійні рахунки.

Оскільки ставки особистого прибуткового податку можуть досягати 33%, багато інвесторів розуміють, що ставки прибутко­вості інвестицій з урахуванням виплачених податків будуть знач­но вищими, якщо користуватися інструментами, що захищають доходи від податків. Участь у капіталі компаній з обмеженою відповідальністю може виявитися вигідною для тих, хто робить пасивні вкладення засобів при обмеженій відповідальності за зо­бов'язаннями, але з правом активної участі в професійному керу­ванні компанією, щоб при підрахунку своїх податкових зо­бов'язань показувати результати господарчої діяльності — при­бутки чи збитки (за певних умов).