Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

21.4. Командні результата серед команд тсоу визначаються у паралельному заліку із чемпіонатами України:

- чемпіонат ТСО України – серед команд обласних організацій- по 5-и та менше найкращим особистим результатам пілотів на кожному етапі незалежно від особи пілота, але не більше, двух результатів у кожному класі картів. Залікові очки нараховуються по таблиці “Б”;

- територіальний чемпіонат ТСО України – серед команд обласних організацій- по 4-х та менше найкращим особистим результатам пілотів, але не більше, як по одному результату у кожному класі картів фінальних змагань. Залікові очки нараховуються по таблиці “Б”.

21.5. Командні результати у всіх випадках визначаються, якщо у змаганні стартувало мінімум 2-а пілота одної команди.

21.6. При рівності очок в загальному командному заліку перевагу має команда, яка має більшу кількість кращих місць. При подальшій рівності результатів перевагу має команда, яка має кращий результат у групі «міні».

ХХII. ВИЗНАЧЕННЯ ОСОБИСТИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ТА ПРИСУДЖЕННЯ ОЧОК.

22.1. Особисті місця водіїв в змаганні визначаються по фінішу у фінальному заїзді з урахуванням подоланих кіл.

22.2. Особисті місця пілотів на кожному етапі (змаганні) чемпіонатів і Кубку України визначаються за найбільшою сумою набраних очок у двох фінальних заїздах. У разі рівності набраних очок, перевага надається пілоту, який посів краще місце у будь-якому фінальному заїзді. При подальшій рівновазі перевагу має пілот, який посів краще місце у другому фінальному заїзді. Пілотам, які не набрали жодного очка в фінальних заїздах, результати визначаються за меншою сумою зайнятих місць. У разі рівності результатів перевага надається пілоту, який посів краще місце у будь-якому фінальному заїзді. При подальшій рівновазі перевагу має пілот, який посів краще місце у другому фінальному заїзді.

22.3. Таблиця нарахування залікових очок на етапах водіям в змаганнях з шкп:

- якщо на першому етапі чемпіонату стартувало 15 і більше пілотів-

місце

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

очки

25

20

16

13

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

- якщо менше 15 пілотів, по таблиці:

місце

1

2

3

4

5

6

7

8

очки

10

8

6

5

4

3

2

1

22.4. Загальне особисте місце водіїв, які не набрали жодного очка, визначається по найменшій сумі особистих місць. Водій, який прийняв участь у більшій кількості фінальних заїздів отримує краще місце.

22.5. При рівності очок або суми місць, перевагу має водій, який має краще місце або більшу кількість кращих місць.

22.6. Загальний особистий залік водіїв чемпіонату України визначається по найбільшій сумі набраних очок у 8-и та менше фінальних заїздах. При рівності очок або суми місць, перевагу має водій, який має краще місце або більшу кількість кращих місць.

22.7. Загальний особистий залік водіїв територіальних змагань територіального чемпіонату України визначається по найбільшій сумі набраних очок у 6-и та менше фінальних заїздах.

ХХIII. НАГОРОДЖЕННЯ.

23.1. Команди, які посіли ПЕРШІ, ДРУГІ та ТРЕТІ місця у всіх видах заліків чемпіонатів і Кубку України нагороджуються ДИПЛОМАМИ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і ФКУ та відповідними КУБКАМИ.

23.2. Команди, які посіли ПЕРШЕ, ДРУГЕ та ТРЕТЄ місце у територіальних змаганнях територіального чемпіонату України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ та відповідними КУБКАМИ Оргкомітету.

23.3. Тренери та технічні тренери команд, які зайняли ПЕРШІ місця в окремих заліках чемпіонатів і Кубку України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ ВІДПОВІДНИХ СТУПЕНІВ та ЖЕТОНАМИ.

23.4. Тренер та технічний тренер команди, яка зайняли ПЕРШЕ місця у територіальному чемпіонаті України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ та відповідними КУБКАМИ Оргкомітету.

23.5. Спортсменам, які посіли ПЕРШІ місця в окремих класах картів в загальному заліку чемпіонатів України присвоюються звання ”ЧЕМПІОН УКРАЇНИ 2011 РОКУ”. Вони нагороджуються ДИПЛОМАМИ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і ФКУ, МЕДАЛЯМИ, „СТРІЧКАМИ ЧЕМПІОНА”, «ВІНКАМИ ЧЕМПІОНА», спортивними КУБКАМИ.

23.6. Спортсмени, які посіли ДРУГІ та ТРЕТІ місця в окремих класах картів у загальному заліку чемпіонатів України нагороджуються ДИПЛОМАМИ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і ФКУ, МЕДАЛЯМИ, «ВІНКАМИ ПРИЗЕРІВ», спортивними Кубками.

23.7. Спортсменам, які посіли ПЕРШІ місця в окремих класах картів у змаганнях на КУБОК УКРАЇНИ присвоюються звання “ПЕРЕМОЖЕЦЬ КУБКА УКРАЇНИ 2011 РОКУ”. Вони нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ, „СТРІЧКАМИ ПЕРЕМОЖЦЯ КУБКУ”, «ВІНКАМИ ПЕРЕМОЖЦЯ», спортивними Кубками.

23.8. Спортсмені, які посіли ДРУГІ та ТРЕТІ місця в окремих класах картів в змаганнях на КУБОК УКРАЇНИ нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ, «ВІНКАМИ ПРИЗЕРІВ», спортивними Кубками.

23.10. Тренери та технічні тренери пілотів, які зайняли ПЕРШІ місця в окремих заліках чемпіонатів і Кубку України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ ВІДПОВІДНИХ СТУПЕНІВ та ЖЕТОНАМИ.

23.11. Згідно затвердженого списку ФКУ найкращі Офіційні Особи та Судді – чемпіонатів і Кубку України та національних змагань нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ ПЕРШОГО СТУПЕНЮ, ВІДЗНАКАМИ, грошовою премією або цінним подарунком.

23.12. Згідно затвердженого списку ФКУ найкращі Організатори змагань та їх працівники – чемпіонатів і Кубку України та національних змагань нагороджуються ДИПЛОМАМИ ФКУ ПЕРШОГО СТУПЕНЮ, ВІДЗНАКАМИ, грошовою премією або цінним подарунком.

23.13. Нагородження Переможців і Призерів Кубку та територіального чемпіонату України-територіального чемпіонату ТСОУ проводиться одразу після закінчення змагання.

23.14. Нагородження Чемпіонів і Призерів чемпіонату України-чемпіонату ТСОУ проводиться під час «Балу Чемпіонів 2012 року», не раніше ніж через 45 діб після проведення 5-го етапу.

23.15. Спортсменам, які посіли ПЕРШІ місця в окремих класах картів у загальному заліку чемпіонатів ТСО України присвоюються звання ”ЧЕМПІОН ТСО УКРАЇНИ 2012 РОКУ”. Вони нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України, МЕДАЛЯМИ, „СТРІЧКАМИ ЧЕМПІОНА ТСО України”, «ВІНКАМИ ЧЕМПІОНА», спортивними КУБКАМИ.

23.16. Спортсмени, які посіли ДРУГІ та ТРЕТІ місця в окремих класах картів у загальному заліку чемпіонатів ТСО України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України, МЕДАЛЯМИ, «ВІНКАМИ ПРИЗЕРІВ», спортивними Кубками.

23.17. Спортсменам, які посіли ПЕРШІ місця в окремих класах картів у змаганнях на КУБОК ТСО УКРАЇНИ присвоюються звання “ПЕРЕМОЖЕЦЬ КУБКА ТСО УКРАЇНИ 2012 РОКУ”. Вони нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України, „СТРІЧКАМИ ПЕРЕМОЖЦЯ КУБКУ ТСО України”, «ВІНКАМИ ПЕРЕМОЖЦЯ», спортивними Кубками.

23.18. Спортсмені, які посіли ДРУГІ та ТРЕТІ місця в окремих класах картів в змаганнях на КУБОК ТСО УКРАЇНИ нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО УКРАЇНИ, «ВІНКАМИ ПРИЗЕРІВ», спортивними Кубками.

23.19. Тренери та технічні тренери пілотів, які зайняли ПЕРШІ місця в окремих заліках чемпіонатів і Кубку ТСО України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України ВІДПОВІДНИХ СТУПЕНІВ та ЖЕТОНАМИ.

23.20. Команди, які посіли ПЕРШІ, ДРУГІ та ТРЕТІ місця у всіх видах заліків чемпіонатів і Кубку ТСО України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України та відповідними КУБКАМИ.

23.21. Тренери та технічні тренери команд, які зайняли ПЕРШІ місця в окремих заліках чемпіонатів і Кубку ТСО України нагороджуються ДИПЛОМАМИ ТСО України ВІДПОВІДНИХ СТУПЕНІВ та ЖЕТОНАМИ.

ХХIV. ПРОТЕСТИ.

24.1. Право подання протесту має особа, яка має ліцензію “УЧАСНИКА”, видану ФКУ, та заявилась до змагань.

24.2. Всі протести подаються ”ПІД ЗАЛОГ”. Сума залогу (додаткового членського внеску) – в розмірі 250 грн.

24.3. Протести подаються ДИРЕКТОРУ ПЕРЕГОНІВ з реєстрацією часу подання у головного секретаря змагань.

24.4. При намірі подання протесту Учасники команд повинні на протязі 10 хвилин по закінченню заїзду ( або попереднього об'явлення результатів) у письмовій формі попередити головного секретаря про намір подання протесту на конкретний карт і на протязі 20 хвилин (з часу фактичного закінчення заїзду або попереднього об'явлення результатів) його подати.

24.5. В протесті ОБОВ’ЯЗКОВО вказується пункт «Національних правил змагань з картингу», Регламентів, який порушено та надаються наявні документальні докази.

24.6. В разі задовільнення протесту залогова сума повертається “УЧАСНИКУ”, який подав протест.

24.7. В разі подання необгрунтованого протесту сума залогу зараховується на рахунок ФКУ або Організатора.

24.8. Протест на технічний стан картів подається окремо на кожний карт.

ХХV. АПЕЛЯЦІЇ.

25.1. АПЕЛЯЦІЯ подається “УЧАСНИКОМ” при незгоді з рішенням Колегії Спортивних Комісарів та Директора перегонів до Апеляційного суду ФКУ.

25.2. “УЧАСНИК” та його ВОДІЇ зобов’язані виконати рішення колегії спортивних комісарів та директора перегонів і на протязі однієї години попередити в письмовій формі про подання апеляції.

25.3. Апеляція подається на протязі двох діб з дня винесення рішення.

25.4. В апеляції вказуються пункти «Національних спортивних правил з картингу» та РЕГЛАМЕНТІВ, які порушені рішенням колегії спортивних комісарів або директора перегонів та надаються всі докази.

25.5. В разі подання апеляції, спортивні результати на які вона подана НЕ ЗАТВЕРДЖУЮТЬСЯ, НАГОРОДЖЕННЯ НЕ ПРОВОДИТЬСЯ .

25.6. Апеляція подається до СЕКРЕТАРІАТУ ФКУ та в місячний термін повинна бути розглянута АПЕЛЯЦІЙНИМ СУДОМ. На засідання апеляційного суду запрошуються всі особи, інтереси яких порушені в апеляції. Відсутність будь-якої зацікавленої особи на винесення рішення не впливає.

25.7. Залогова сума за подання апеляції (додатковий членський внесок) в розмірі 500 грн. вноситься “Учасником” на протязі двох діб після подання письмового повідомлення.

25.8. В разі задоволення Апеляції залогова сума повертається, в разі відхилення - зараховується на рахунок ФКУ на покриття витрат роботи Апеляційного суду.

25.9. В разі незгоди з рішенням Апеляційного суду незгідна сторона має право звернутись до Апеляційного суду СІК/ФІА.

ХХVI. ШТРАФНІ САНКЦІЇ ФКУ.

26.1. За порушення вимог «Національних спортивних правил з картингу», регламентуючих документів СІК/ФІА та ФКУ, Регламентів, постанов та рішень президії ФКУ до водіїв, учасників, механіків, суддів, Колегія Спортивних Комісарів та Директор Перегонів можуть накласти наступні види покарань:

- попередження;

- виключення із заліку;

- відсторонення від виконання своїх обов’язків;

- пеналізація;

- порушення клопотання перед президією ФКУ про дискваліфікацію з одночасним вилученням спортивної ліцензії.

26.2. По кожному порушенню та винесеному покаранню президія ФКУ виносить своє рішення, яке може збільшити покарання.

26.3. До моменту виконання пеналізації та відшкодування збитків фізична чи юридична особа до участі в змаганнях не допускається.

26.4. Пеналізація і штрафні санкції під час змагання:

Порушення Пеналізація

А) Відсутність ліцензії водія відмова в реєстрації

Б) Відсутність ліцензій Учасника відмова в реєстрації

В) Непроходження тех.огляду відмова в старті

Г) Відсутність мед.документів відмова в реєстрації

Д) Відсутність страхового полісу відмова в реєстрації

Є) Несплата стартового внеску відмова в старті

Ж) Відсутність вогнегасника відмова в старті

З) Три дисциплінарних зауваження виключення із заліку

І) Відсутність, порушення клейма тех.комісії виключення із заліку

Ї) Відмова від офіційної реклами штраф 100 грн.

Й) Куріння в місцях змагання зауваження+штраф 100 грн.

К) Запізнення на тех.огляд штраф у розмірі 100 грн.

Л) Запізнення на адміністративну перевірку відмова в реєстрації

М) Запізнення на початок формування заїзду виключення із заїзду

Н) Порушення правил руху по трасі виключення із заїзду

О) Пересічення лінії фінішу після часу його закриття виключення із заїзду

П) Неприсутність на нагородженні штраф 300 грн.

Р) Нетактовна поведінка з офіційними вилучення зі змагань

особами змагань

С) Введення в оману членів ГСК і КСК вилучення зі змагань + 500 грн.

Т) Не виконання вимог або введення в штраф до 1000 грн.,

оману Організатора +вилучення зі змагань + дискваліфікація

У) Виявлення порушень КВВК під час анулювання результату заїзду

додаткового технічного огляду після фінішу заїзду

Ф) Порушення вимог регламентуючих документів - відсторонення від виконання

ФКУ Учасником-особою обовязків, анулювання

командного результату

В разі, коли пілот має діючу ліцензію та є можливість підтвердження про її

отримання, але з будь-якої причини не може її надати до Секретаріату, окрім

випадку, коли вона була вилучена ФКУ, КСК може прийняти до розгляду питання

про його допуск до змагання, після накладення пеналізації.

26.5. В карту пеналізації (особиста і командна) вносяться всі порушення, які водій або команда отримали під час змагання. Порушення сумуються. Два особистих (3 командних) порушення в одному змаганні ведуть до вилучення із заліку водія (команди) в цих змаганнях. Після трьох особистих (п’яти командних) порушень водій (команда) не допускаються до наступних змагань даного Чемпіонату.

26.6 У всіх випадках порушень Колегія спортивних комісарів може додатково накласти або замінити покарання на фінансову пеналізацію.

26.7. В інших випадках порушень «Національних спортивних правил з картингу», пунктів Регламенту, КВВК пеналізацію виносить Колегія Спортивних Комісарів.

ХХVII. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ.

27.1. Всі Учасники, водії та механіки забезпечуються за особистий рахунок або рахунок організації, яка їх відряджає.

27.2. В разі фінансування змагань будь-якими організаціями умови забезпечення будуть доведені доповненням до Загального або вказані в Індивідуальному Регламентах.

ХХVIII. РЕКЛАМА. ТЕЛЕБАЧЕННЯ. РАДІО. ПРЕСА.

28.1. Виключне право на показ змагань по телебаченню, освітлення в пресі, радіо та рекламі має ФЕДЕРАЦІЯ КАРТИНГУ УКРАЇНИ. Всі зацікавленні організації повинні укласти договори на кожний вид діяльності з СЕКРЕТАРІАТОМ ФКУ.

28.2. Секретаріат ФКУ має право передавати можливість укладення договорів з телебаченням, пресою, радіо та рекламодавцями Організаторам змагань ( етапів).

28.3. Вся рекламна діяльність або реалізація товарів на території і під час змагання дозволяється тільки для офіційно заявлених до змагань команд і організацій (фізичних осіб) маючих згоду (Договір) з ФКУ.

ХХIХ. СПОНСОРИ.

Спонсором Федерації картингу України, розроблених нею програм, здійснюваних спортивно-масових та інших заходів може бути будь-яка організація, підприємство, відомство, тощо, які зацікавлені в розвитку картингу, шляхом укладання договору на взаємовигідних умовах з Секретаріатом ФКУ або уповноваженим ним структурними підрозділами, колективами і індивідуальними членами з обов’язковим повідомленням Секретаріата ФКУ в трьохдобовий термін після його підписання.