Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

Старт "з місця"

17.11. До початку процедури старту всі пілоти повинні прибути з картами в передстартову зону та зайняти свою стартову позицію. Передстартова зона відкривається за 15 і закривається за 5 хвилин до вказаного часу старту.

17.12. Після дозволу судді водії самостійно проїзжають по трасі мінімум одне, максимум два ознайомлюючо – розігрівочних кола. Швидкість руху задає лідируючий водій. Всі водії повинні самостійно зберігати своє місце в стартовому шикуванні на протязі ознайомлюючо - розігрівочних кіл і дотримуватись швидкості, яку задає лідируючий водій. Дозволяється використовувати всю ширину траси. Випередження заборонено. Якщо водій не зміг виїхати на 1-е ознайомлюючо - розігрівочне коло до моменту завершення першого кола лідируючим водієм, то він має право на протязі 3-х хвилин виїхати на трасу, зайнявши місце в останньому ряді. Якщо водій із стартової позиції не рушив на останнє ознайомлюючо – розігрівочне коло, то він має право почати рух до часу перетину червоної смуги першим рядом пелетону.

17.13. В разі зупинки під час проходження ознайомлюючо - розігрівочних кіл, водій не повинен починати рух до проїзду всіх учасників заїзду. В цьому випадку водій не повинен намагатись зайняти своє місце в стартовому шикуванні і повинен зайняти місце позаду всіх учасників заїзду. Він може прийняти старт з останнього місця в стартовому шикуванні, якщо він знаходиться на ньому нерухомо в момент включення червоного сигналу світлофора. Якщо до моменту включення червоного сигналу світлофора водій був відсутній на старті, або рухався, він повинен стартувати по сигналу судді з лінії старту.

17.14. Директор перегонів або Директор старту можуть поновити процедуру старту в попередньому шикуванні, якщо на ознайомлюючо - розігрівочних колах одному водієві перешкоджав інший.

17.15. Після проходження ознайомлюючо - розігрівочних кіл всі водії повинні зайняти місця на старті згідно стартового розташування.

17.16. Під час проведення фінальних заїздів, після проходження ознайомлюючо - розігрівочних кіл, всі водії повинні зупинитися і виключити двигуни в спеціально обумовленому місці траси. Судді звіряють розташування водіїв згідно стартового шикування. Водій, який лишився свого стартового місця під час ознайомлюючо - розігрівочних кіл, може зайняти своє місце в стартовому шикуванні і судді дозволяють механікам категорії "А" підійти до своїх водіїв. Протягом 2-3 -х хвилин ліквідуються виниклі технічні несправності. Після цього по команді судді водії за допомогою механіків заводять карти, їдуть одне ознайомлюючо - розігрівочне коло і самостійно займають свої місця в стартовому розташуванні.

17.17. На відстані 150-250 м. від лінії старту наноситься червона смуга- яка визначає «зону формування стартової решітки». При перетині червоної смуги пілоти повинні дотримуватись встановленої швидкості та визначеного місця. При перетині червоної смуги першим рядом виїзд на трасу перегонів закрито.

Водії, які закінчили проходження ознайомлюючо - розігрівочного кола, не змінюючи стартового шикування зупиняються на відведених для них стартових місцях. Розташування на старті - 2-2... Відстань між колонами повинна бути не менше 3-х метрів.

17.18. Після рішення директора старту про формування стартового шикування він вмикає червоний сигнал світлофора. Через 3-5 секунд після включення червоного сигналу світлофора, він виключає світофор. З моменту виключення світлофора починається хронометраж заїзду.