Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

8.11. Офіційним поставщиком двигунів „Парілла-60” для членів фку на 2012 рік на договорніх засадах визначено тов „е.К.О. Груп” м. Одеса.

Iх. Реєстрація, технічний огляд картів, вузлів, агрегатів, деталей та екіпіровки.

9.1. Для участі у змаганнях чемпіонату України-чемпіонату ТСОУ карти, вузли та агрегати, деталі, екіпіровка водія повинні мати діючу омологацію або реєстрацію ФКУ, для змагань територіального чемпіонату-територіального Чемпіонату ТСОУ – реєстрацію Місцевих Осередків.

9.2. Обов’язковій реєстрації підлягають:

- рами картів;

- двигуни.

9.3. Реєстрація картів, основних вузлів, агрегатів та отримання технічних паспортів проводиться в Осередках або під час першого старту кожного водія в змаганнях 2011 року з обов’язковим тавруванням та записом до журналу. На протязі спортивного сезону реєстрацію повинні проходити усі карти, які заявлені до змагань вперше.

9.4. Технічний огляд та допуск картів до змагань проводиться тільки після РЕЄСТРАЦІЇ.

Х. ТЕХНІЧНИЙ КОНТРОЛЬ КАРТІВ ПІСЛЯ ЗАЇЗДУ.

10.1. Після закінчення будь-якого заїзду, всі водії зобов’язані подати карти у спеціальну зону для технічного контролю.

10.2. Після закінчення фінального заїзду всі водії повинні подати свої карти в „закритий парк”.

10.3. В „закритому парку” заборонено вести будь-які роботи з картом без спеціального дозволу технічного комісара.

10.4. В „закритому парку” може знаходитись тільки водій.

10.5. Під час контрольного обміру або подання протесту біля карта може знаходитись тільки механік категорії "А" підконтрольного карта.

10.6. Забрати карт з „закритого парку” може тільки УЧАСНИК з особистого дозволу технічного комісара.

10.7. В разі подання ПРОТЕСТУ технічний контроль здійснюється по тих параметрах , які вказані в ПРОТЕСТІ.

10.8. При намірі подання протесту Учасники команд, по закінченню фінального заїзду, повинні на протязі 10 хв. в усній формі попередити Директора перегонів про намір подання протесту на конкретний карт, та на протязі 10 хв. після попередження подати Протест Головному Секретарю із внесенням грошової застави, який реєструє час подачі.

10.9. Процедура контролю ваги карта під час змагань.

1. Після кваліфікації, контрольних, відбіркових, перед фінальних і фінальних заїздів кожен карт, який пересік лінію фінішу (або пройшов залікову дистанцію) повинен пройти процедуру зважування. Якщо карт не може приїхали на процедуру самостійно, то він повинен бути доставлений під виключним контролем маршалів на трасі, які супроводжують карт і пілотів зону зважування і доставляють в місце парковки після зважування.

2. Після кваліфікації (контрольних заїздів) пілот і карт будуть зважуватися разом та окремо, в подальших зважуваннях – разом. Якщо по форс – мажорним обставинам пілот не зміг прийняти участь у зважуванні, то його карт зважують і цю вагу порівнюють з вагою після кваліфікації.

3. Ніякі матеріали в твердому, рідинному або газо подібному стані або речовини другого походження не можуть бути розміщені на карті, добавлені до нього або зняті (окрім Технічним комісаром) в рамках своїх офіційних обов’язків до процедури зважування. До процедури зважування та під час неї пілоту забороняється вживати напої та їжу.

4. Тільки Технічні комісари та офіційні особи можуть знаходитись в зоні зважування. Ніхто інший не може знаходитись в зоні зважування, за виключенням тих, кому офіційно дали дозвіл офіційні особи.

5. Ніякий карт або пілот не можуть покинути зону зважування без дозволу Технічного делегата або Технічного комісара.

6. Будь-яке порушення пілота на зважуванні, пов’язане зі зважуванням, веде до вилучення пілота і карта із заїзду або змагання, зв’язане з цим порушенням..

7. Організатор встановлює ваги під накриттям на вході в Парк Сервісу після фінішу та повинен забезпечити необхідну кількість суддів для установки карта на ваги. Механіки повинні бути відсторонені від картів до того часу, поки процедура зважування не буде закінчена.

8. Якщо вага пілота і його карта буде меншою ніж визначено технічними вимогами, про це сповіщається Учаснику та результат пілота анулюється в тому заїзді (кваліфікації), після якого проводилось зважування.

9. Організатор повинен надати сертифіковану контрольну вагу для перевірки ваг.

10. Технічний комісар повинен кожного ранку (до початку змагань) перевірити ваги контрольною вагою 100 кг., складати протоколи зважування (під підпис кожного пілота) та негайно передавати їх Директору перегонів.

11. Виходячи із умов траси та розміщення зони контролю ваги, КСК має право у визначених класах (діти, підлітки, юнаки) дозволити механікам надавати допомогу пілотам під час процедури зважування, але під контролем суддів. Порушення процедури зважування механіком веде до вилучення пілота із заїзду, після якого проводилось зважування.

ПРОЦЕДУРА, ЯКУ ПОТРІБНО ДОДЕРЖУВАТИСЬ, ЯКЩО ВСТАНОВЛЕНО НЕВІДПОВІДНІСТЬ ВАГИ

1. Провести зважування, і в залежності від результатів констатувати це по відношенню до пілота.

2. Зняти з вагів все і разом з пілотом зафіксувати обнуління вагів.

3. Поставити на ваги конрольну вагу 100 кг та зафіксувати це разом з Пілотом.

4. Скласти акт, вказавши поточну вагу та мінімальну вагу даної категорії

5. Пілот повинен підписати протокол особисто.

6. Акт повинен бути підписаний відповідальним за зважування та Технічним Комісаром та якомога швидше вручений Директору перегонів.

ХI. СТАРТОВІ НОМЕРИ ТА ОБОВ’ЯЗКОВІ НАПИСИ.

11.1. Спереду та ззаду карта встановлюється по одній пластині з стартовим номером. На картах, де встановлені бокові короби, номер також пишеться з лівого і правого боків.

11.2. Пластини виготовлюються з гнучкої непрозорої пластмаси та мають квадратну форму розм. 220х220 мм. з закругленими кутами радіусом мін. 15 мм.

11.3. Цифри стартових номерів повинні мати висоту не менше 150 мм., ширину не менше 80 мм, товщину ліній та відстань між цифрами 20 мм. Розміри цифр по висоті на бокових коробах можуть бути меншими (по розміру короба).

11.4. Колір стартових номерів, для всіх класів картів: фон- жовтий, цифри - чорні.

11.5. Стартові номери водіям чемпіонату України-чемпіонату ТСОУ на 2012 рік надаються по зайнятому місці у чемпіонаті 2011 року у своєму класі картів і являються єдиними на всі змагання поточного року. Ніхто з водіїв не має право присвоїти собі інший номер.

11.6. Водії, які вперше стартують в даному класі картів, отримують номери з нового десятка після останнього місця чемпіонату 2011 року. Стартові номери 6 та 13 в кожному класі надаються по бажанню.

11.7. Організатор змагання може з дозволу Секретаріату або Секретаріату ФКУ, зобов’язати водіїв нанести обов’язкові написи Спонсорів, але вони повинні бути зняті відразу після змагання. З цією метою на картах залишаються вільні місця, для нанесення обов’язкових написів (додаток 6).

11.8.Розподіл стартових номерів фінальних змагань територіального чемпіонату України-територіального чемпіонату ТСОУ:

- Західний регіон - з 1 по 20;

- Центральний регіон - з 21 по 40;

- Східний регіон - з 41 по 60;

- Південний регіон - з 61 по 80.

ХII. ДИСЦИПЛІНА БЕЗПЕКИ.

12.1.Тільки траса змагання і тільки в відведений РОЗПОРЯДКОМ ДНЯ час може бути використана для тренувань і заїздів.

Водій, який під час заїзду проїхав не по трасі (виконав “зрізку”) і отримав при цьому перевагу виключається із заїзду. Якщо водій виконав зрізку і отримав перевагу, то він повинен на цьому колі зайняти своє місце, яке він посідав до зрізки траси.

Організатор змагань може обладнати спеціальну “зону прогріву”. виконавши умови безпеки, встановивши час роботи і призначивши суддів. При відсутності “зони прогріву”, водіння карта поза трасою змагань - ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

12.2. В тому разі, коли водію після вимушеної зупинки вдалося запустити двигун без сторонньої допомоги і він продовжує гонку, не маючи при цьому вигоди від переміщення карта в безпечне місце і не порушить положень Регламентів, він не виключається із заліку.

12.3. При будь-яких умовах водій перед виїздом на трасу повинен отримати дозвіл судді та бути повністю екіпірованим згідно умов Регламенту.

12.4. При русі по трасі перевагу має водій, який їде попереду.

12.5. Забороняється рух по трасі в напрямку, протилежному указаному Організатором.

12.6. Обгін дозволено з обох боків.

12.7. Забороняється заважати обгону іншому водію.

12.8. Водій, який відстав на одне коло повинен сприяти його обгону (звільнити траекторію).

12.9. Будь-який ремонт карта на трасі з використанням технічних засобів, окрім “зони ремонту”- заборонено.

12.10. В’їзд в “зону ремонту” та виїзд з неї дозволено тільки по спеціально визначеним доріжкам.

12.11. При виїзді на трасу із “предстартової зони” або “зони ремонту” водій повинен бути впевненим, що не створить ускладнень іншим водіям, які знаходяться на трасі. Виїзд із “зони ремонту” - тільки з дозволу судді. В будь - якому випадку відповідальність за зіткнення при виїзді на трасу або із “зони ремонту” несе водій, який виїзджає.

12.12. Водій, який став учасником зіткнення або аварії, не може покинути змагання без дозволу Директора перегонів або Колегії спортивних комісарів.

12.13. Заборонено будь – який радіозв’язок з водієм, який знаходиться на трасі.

12.14. Під час заїзду навмисне доторкування до машини суперника веде до вилучення винуватця із заїзду. За навмисне доторкування до карта та некоректну поведінку на трасі (яке не призвело до втрати позиції або місця того, по відношенню до кого це було допущено), то на пілота який виконав ці дії може бути застосовано попередження (показується прапор з з номером карта) або останнє попередження + 10 секунд пеналізації (прапор змахами з номером карта) в залежності від ступеню грубості порушення.

12.15. Організатор кожного змагання повинен встановити час роботи картингової траси. Виїзд на трасу поза цей час веде до вилучення із змагань.

12.16. При зупинці на трасі водій зобов’язаний до закінчення заїзду знаходитись в повній екіпіровці, відвести карт в безпечне місце, та при можливості, залишити трасу змагань Водій повинен надати допомогу евакуаторам в евакуації карта. Водію дозволяється знати шолом, якщо він знаходиться в безпечній зоні:

- за огородженням доріжки траси;

- в обладнаній захистом зоні КП.

12.17. Судді можуть надати допомогу водію тільки для відведення карта в безпечну зону.

12.18. На кожні змагання кожна команда або водій повинні представити в технічну комісію вуглекислотний вогнегасник об`ємом 2-4 літри, який повинен знаходитись на доступному місці в розташуванні команди. Контроль за виконанням цього пункту під час змагань покладається на суддю закритого парку.

12.19. Під час тренувань і ознайомлюючо-розігрівочних кіл водію заборонено навмисно зупинятись на заліковій дистанції (особливо в зоні стартової решітки) та продовжувати рух по трасі. Таке порушення веде до вилучення із заїзду.

12.20. При з’їзді з полотна трека в “зону ремонту” та виїзд з неї швидкість руху карта по спеціально визначеній доріжці повинна бути безпечною.

КОДЕКС ПОВЕДІНКИ ПІЛОТА НА ТРАСІ ЗМАГАННЯ.