Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

4.В’їзд на «пітлайн» (зону механіків або парк сервісу).

4.1. Зона гальмування є частиною зони «пітлайна».

4.2. На протязі тренувань і змагання заїзд в «пітлайн» або зону механіків дозволяється тільки через зону гальмування. За порушення цього пункту пілот виключається із змагання.

4.3. Будь-який пілот, який має намір з’їхати з полотна трека або заїхати в

«пітлайн», зону ремонту або парк сервісу повинен завчасно сигналізувати про це і впевнитись, що його маневр є безпечним.

4.4. Окрім випадків «форс-мажора», (визначених офіційними особами змагання), переїзджати в будь-якому напрямку лінію, обмежуючу зону гальмування від траси– заборонено.

4.5. Окрім випадків «форс-мажора», (визначених офіційними особами змагання), будь-яка лінія нанесена на полотні трека на виїзді з «пітлайна» або зони ремонту для картів, які виїжджають із цих зон від тих, які знаходяться на полотні трека, не може бути перетнута будь якою частиною виїзджаючого карта.

Хiii. Парк -стоянка

13.1. Під час змагань всі карти, що не приймають участі в заїзді та їх сервісні автомобілі повинні знаходитись на спеціально обумовленій і обладнаній ПАРК - СТОЯНЦІ.

13.2. ПАРК -СТОЯНКА повинна розміщатись тільки по одну сторону траси (доріжки).

13.3. Умови проведення робіт в парк-стоянці регламентуються Організатором.

13.4. В парк-стоянці призначається суддя, який слідкує за порядком і дотриманням обумовлених правил.

13.5. Організатор повинен прийняти засоби, обмежуючі доступ в парк-стоянку сторонніх осіб.

13.6. На всіх змаганнях з картингу, з 22 години кожного дня всі роботи в парк-стоянці ПРИПИНЯЮТЬСЯ. УЧАСНИКИ, ВОДІЇ ТА МЕХАНІКИ категорії “А” повинні її залишити. Парк-стоянка здається під охорону. Від кожної команди може лишатись одна особа (механік категорії “Б” або водій сервісного автомобіля ) на один сервісний автомобіль. Дані про цю особу записуються в спеціальний журнал та вона не може вільно переміщуватись по парк-стоянці.

13.7. Час відкриття ПАРК-СТОЯНКИ - 6.00 година наступної доби.

13.8. Розведення відкритого вогню на території парк – стоянки (в салонах, кабінах і кузовах автомобілів) категорично заборонено. Організатор повинен обладнати спеціальну площадку для розведення відкритого вогню для технічних і побутових вимог учасників змагань.

13.9. На кожній палатці пілота, перед входом, повинен бути розміщен на видному місці планшет з обов’язковими написами: п.І.Б., клас картів, ст. № пілота(ів), п.І.Б. «Учасника-особи).

ХIV. ДОПОМОГА НА ТРАСІ.

БУДЬ-ЯКА ДОПОМОГА ВОДІЮ ПІД ЧАС ЙОГО НАХОДЖЕННЯ НА ТРАСІ ВІД БУДЬ-ЯКОЇ ОСОБИ КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНА І ВЕДЕ ДО ВИЛУЧЕННЯ ІЗ ЗАЛІКУ. СТОРОННЯ ДОПОМОГА МОЖЕ БУТИ НАДАНА ТІЛЬКИ У СПЕЦІАЛЬНО ВІДВЕДЕНІЙ І ОБЛАДНАНІЙ “ЗОНІ МЕХАНІКІВ”.

ХV. ТРЕНУВАННЯ.

15.1. Водії, які пройшли адміністративну перевірку, медичний контроль та технічний огляд карта допускаються до тренувань.

15.2. На кожних змаганнях вільні тренування (або обов'язкові) складаються мінімум з двох, протягом 15-20 хвилин кожна. Під час тренувань класи можуть об'єднуватись по технічним характеристикам картів.

15.3. Тренування проводяться з метою виявлення підготовленості водіїв до даних змагань. Якщо рівень підготовленості когось із водіїв не відповідає рангу змагань, Директор перегонів або Колегія спортивних комісарів вилучає його зі змагання.

15.4. Під час обов’язкових тренувань водій повинен зробити не менше 5 кіл.

15.5. До тренувань по програмі Організатора допускаються тільки ті пілоти, що заявлені на ці змагання (етап).

ХVI. КОНТРОЛЬНІ ЗАЇЗДИ. КВАЛІФІКАЦІЯ.

16.1. Контрольні заїзди проводяться для визначення місць водіїв на старті.

16.2. Контрольні заїзди проводяться на дистанцію в 3 кола, з яких: - перше коло - розігрівочне; - два інших - залікові.

16.3. Якщо водій зійшов з траси під час розігрівочного або першого залікового кола, то йому дається повторний старт через 10 хв., але тільки на два кола: перше -розігрівочне, друге - залікове.

16.4. Кількість водіїв в контрольному заїзді та порядок виїзду на старт встановлює Директор перегонів змагання.

16.5 Виїзд на контрольні заїзди в порядку стартових номерів (збільшення) або по жеребкуванню. Невчасна подача карта в предстартову зону веде до вилучення з контрольного заїзду.

16.6. Протести на контрольний час не подаються.

16.7. В деяких видах змагань замість контрольних заїздів може застосовуватися жеребкування або інші способи визначення місць на старті. В цьому разі ці способи повинні бути доведені до всіх учасників мінімум за місяць до часу реєстрації в даних змаганнях.

16.8. На трасах, де є апаратура хронометражу, кваліфікація проводиться:

- якщо в класі заявлено не більше 20 водіїв – загальний старт для всього класу терміном від 10 до 15 хв.;

- якщо в класі заявлено більше 20 водіїв – клас ділиться на 2 групи. Кваліфікація проводиться окремо для кожної групи терміном від 10 до 15 хв. Заїзд в “зону ремонту” та повторний виїзд на трасу під час кваліфікації – заборонено.

16.9. За наявність та робочий стан датчика хронометражу відповідальність несе Учасник. У 2012 році датчики хронометражу будуть надаватись в оренду під час реєстрації .

ХVII. ВИДИ СТАРТІВ.

17.1. Старти можуть даватись ПРАПОРЦЕМ або СВІТЛОФОРОМ.

17.2. Стартом є момент, коли подається стартова команда одному чи кільком одночасно стартуючим. Якщо використовується хронометраж, він повинен починатися з моменту старту. Існують слідуючі види стартів:

- " з місця” і "з ходу". Старт типу "Le Mans" заборонений.

17.3 Водії, які змагаються, визнаються прийнявшими старт в момент подачі стартової команди. Вид старту повинен бути вказаний в Регламенті змагань.

17.4. Лінія старту:

- в змаганнях зі стартом "з ходу" лінією старту є лінія, при пересіканні якої починається хронометраж рухаючого карта;

- в змаганнях зі стартом "з місця" лінією старту є лінія, по відношенню до якої вишукуються карти перед стартом.

Механізм визначення стартових позицій визначається Регламентом.

17.5. При старті "з місця" карти повинні бути нерухомими в момент стартової команди.

17.6. При старті "з ходу" карти водіїв до моменту стартової команди рухаються з регулюємою швидкістю (при груповому старті), або з максимальною швидкістю до пересічення лінії старту ( при індивідуальному старті).

17.7. Під регулюємою швидкістю, при якій повинна зберігатися заздалегідь задана дистанція між картами, мається на увазі швидкість руху всієї групи стартуючих картів на трасі до моменту подачі стартової команди. При цьому моментом старту визначається момент подачі стартової команди.

17.8. Жоден старт не може бути даний раніш часу об'явленого в програмі.

17.9. Після публікації заключного "стартового розташування" місця не стартуючих картів залишаються вільними, всі карти займають позиції на старті тільки згідно опублікованого "стартового розташування".

17.10. З моменту початку процедури старту до водія застосовуються умови перегонів, і не залежно від місця його знаходження на трасі, йому не може бути надана стороння допомога крім тієї, яка необхідна для евакуації карта в безпечне місце.